Αρχική » Γ. Καραμπελιάς: Η χώρα ή θα κάνει άλμα ή θα πάθει ζημιά- Επιλογή ακινησίας δεν υπάρχει

Γ. Καραμπελιάς: Η χώρα ή θα κάνει άλμα ή θα πάθει ζημιά- Επιλογή ακινησίας δεν υπάρχει

από Άρδην - Ρήξη

Ο Γ. Καραμπελιάς στην συζήτηση με τον Λάμπρο Καλαρρύτη (εκπομπή “Εμείς οι Έλληνες”, Παραπολιτικά FM) περιγράφει το υπαρξιακό στοίχημα που έχει μπροστά της Ελλάδα. Με δεδομένες τις παγκόσμιες αλλαγές που γίνονται με βίαιο (όχι μόνο από στρατιωτικής άποψης) τρόπο, τις αλλαγές συσχετισμών και την ανακατανομή ισχύος, η χώρα δεν έχει περιθώριο να μείνει «ακίνητη». Επιλογή στασιμότητας δεν υπάρχει.

Ή θα κάνει άλμα προς τα εμπρός ή θα οπισθοχωρήσει με επιπτώσεις για την ασφάλειά της, την οικονομική της προοπτική ακόμα και για την ακεραιότητά της λαμβανομένων υπόψιν των απειλών.

Τονίζει ότι εκτός από τις ξένες δυνάμεις οι οποίες υπονομεύουν και αντιπαλεύουν λόγω δικών τους συμφερόντων την προοπτική γεωπολιτικής και ευρύτερης αναβάθμισης της χώρας, στρατεύονται εγχώριες απολήξεις οι οποίες αναπόφευκτα οδηγούνται στο περιθώριο από τις εξελίξεις.

Το θέμα με τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, αποτελούν πρόσφατα παραδείγματα της αντίρροπης προς το εθνικό συμφέρον στάσης των εν λόγω εγχώριων πολιτικών δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ