Αρχική » Γ. Καραμπελιάς: Ο Κασσελάκης “μπροστινός” του Τσίπρα για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ & δημιουργία νέου κόμματος; (ηχητικό)

Γ. Καραμπελιάς: Ο Κασσελάκης “μπροστινός” του Τσίπρα για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ & δημιουργία νέου κόμματος; (ηχητικό)

από Άρδην - Ρήξη

 Στη συζήτηση του Γιώργου Καραμπελιά με τον Λάμπρο Καλαρρύτη (Πέμπτη 30-8-23, Παραπολιτικά FM) σχολιάζει την ξαφνική και εντυπωσιακή από άποψη δημοσιότητας εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος διεκδικεί την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

 Εκτιμά ότι η συγκεκριμένη παρουσία σχετίζεται με τον Αλέξη Τσίπρα και την επιδίωξη να δημιουργήσει συνθήκες αδιεξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διευκολυνθεί η δημιουργία ενός νέου κόμματος, κατά τα πρότυπα του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ, στο οποίο θα ηγηθεί ο ίδιος.

 Θεωρεί ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται η πρόταση του Νίκου Παππάς να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου όχι μόνο τα μέλη αλλά και οι «φίλοι» του κόμματος, παρότι αυτό στρέφεται ενάντια στη δική του υποψηφιότητα, διότι είναι προφανές πως η διεύρυνση της εκλογικής βάσης θα ενισχύσει κυρίως τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο λόγος, όπως υποστηρίζει, είναι προφανής και είναι η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ που τον θεωρεί πλέον βαρίδι για να δημιουργήσει νέο σχηματισμό. Εκτιμά ότι o πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «δεν θέλει να επιτρέψει τη δημιουργία μίας νέας ιεραρχίας στο κόμμα, είτε με την Αχτσιόγλου, το πιθανότερο, είτε ακόμα χειρότερα με τον Τσακαλώτο, η οποία θα αποτελούσε εκ των πραγμάτων εμπόδιο στα μελλοντικά του σχέδια για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία του νέου σχηματισμού που σχεδιάζει»…

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ