Αρχική » Γ. Ρακκάς: Γιατί η ακριτική στρατηγική της Ελλάδας αμφισβητείται (Ηχητικό)

Γ. Ρακκάς: Γιατί η ακριτική στρατηγική της Ελλάδας αμφισβητείται (Ηχητικό)

από Άρδην - Ρήξη

Φιλοξενούμενος στο newshub.gr ο Γιώργος Ρακκάς με αφορμή ένα πρόσφατο άρθρο του με τίτλο: Τι συνεπάγεται ο ακριτικός ρόλος της Ελλάδας;».

Ο Γ. Ρακκάς, μιλά στο newshub.gr για το ρόλο της χώρας μας, όπως αυτός διαμορφώνεται από τις εξελίξεις σε γεωπολιτικό και πολιτικό επίπεδο, μέσα από τις αλλαγές που καταγράφονται στις χώρες της Ευρώπης, στη Ρωσία, την Τουρκία, ακόμη και την Κίνα.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, τα παραδοσιακά κέντρα ισχύος στην Δύση αποδυναμώνονται, η Ρωσία διεκδικεί εκ νέου την Ανατολική Ευρώπη, η Τουρκία επιδιώκει να θέσει την Ευρώπη υπό ομηρία ελέγχοντας τα Βαλκάνια, την νοτιοανατολική Μεσόγειο, την Βόρεια Αφρική (και τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής ηπείρου). Η Κίνα συγκροτεί την δική της αποικιακή σφαίρα στην Αφρική, την Λατινική Αμερική, και στην μεγάλη Ευρασιατική επικράτεια μέσω του “νέου δρόμου του μεταξιού”. Ο χώρος της Δύσης συρρικνώνεται. Η Ελλάδα όντας στην νοτιοανατολική της μεθόριο βλέπει τις πιέσεις από την Τουρκία να πολλαπλασιάζονται μιας και η ελληνική κυριαρχία λειτουργεί ως ανάχωμα της τουρκικής επέκτασης προς τα δυτικά. Εντός της χώρας μας όμως, η ακριτική στρατηγική αμφισβητείται. Μάλιστα, από δύο εκ διαμέτρου αντίθετα ιδεολογικά ρεύματα.

Ενισχύστε την προσπάθειά μας κάνοντας μια δωρεά στο Άρδην πατώντας ΕΔΩ.

Γνωρίστε τα βιβλία των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ