Αρχική » «Αγαπούλες» του Βορρά!

«Αγαπούλες» του Βορρά!

από admin

του Κωνσταντή Σεβρή

Όταν ο κύριος Βενιζέλος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών και το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης του εθνικού μας χρέους αρκετοί επένδυσαν στο πολιτικό του εκτόπισμα για την ταχεία και ευκταία λύση του ζητήματος.
Κανείς τότε δε μπορούσε να φανταστεί πως θα συνδεόταν εντέλει η θητεία του με την εμπλοκή συνεργατών του στα παζάρια της εγχώριας νυκτόβιας τοκογλυφίας!
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από το 2003 μέχρι και τις μέρες μας, είχε συγκροτηθεί και δραστηριοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη, ένα δαιδαλώδες  εγκληματικό δίκτυο  εκβιαστικής τοκογλυφίας με παράλληλη δραστηριοποίηση στην προστασία νυχτερινών μαγαζιών. Το δίκτυο συντόνιζε τις δράσεις του μέσα από τέσσερις υποομάδες, ενώ ξέπλενε τα κέρδη του από τις παράνομες δραστηριότητές του μέσω του «Στοιχήματος» για να τα αποστείλει σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελβετίας. Αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης και της δράση του δικτύου ήταν η ευθεία του συνδιαλλαγή και συγκάλυψη του, με τα πολιτικά κεφάλια του Βορρά και οι σχέσεις του με υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών και της αστυνομίας. Η αρχή της αποκάλυψης της ύπαρξης και της δραστηριότητας του δικτύου γίνεται στις 21 και 23 Μαΐου του 2011 όταν θύμα ωμού τοκογλυφικού εκβιασμού ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές. Με συντονισμένες ενέργειες η Αστυνομία και οι μυστικές της υπηρεσίες  προχώρησαν στην παρακολούθηση και εντέλει στη σύλληψη 53 ατόμων! Ας δούμε τώρα τις περιπτώσεις αυτών που συμμετείχαν στο κύκλώμα για να αντιληφθούμε τη σαπίλα του καθεστώτος!
Αρχηγός της σπείρας του Βορρά είναι ο παλιός υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με το συνδυασμού του κ. Κ. Βελόπουλου (ΛΑΟΣ)  Μάρκος Καραμπέρης. Ο κ. Καραμπέρης, προσωπική επιλογή του Καρατζαφέρη για να κατέβει μαζί με τον Βελόπουλο, έχει στην κατοχή του πληθώρα νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, ενώ έγινε πανελλήνιος γνωστός όταν πρωταγωνιστούσε σε βίντεο που συνομιλεί με το δικηγόρο του ηγούμενου Εφραίμ, κ. Κουκοβίνου, για υποθέσεις της Μονής Βατοπεδίου.
Ισχυρό πόστο στη λειτουργία του δικτύου κατέχει ο επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαχατζής, ο οποίος ανέλαβε το πόστο αυτό μετά την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Ε. Βενιζέλο! Ο Παπαχατζής από το 1995 μέχρι το 2005 εμφάνιζε μεγάλη συνδικαλιστική δραστηριότητα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτηριστικό της συνδικαλιστικής του δράσης υπήρξε η προάσπιση συναδέλφων του που εμπλέκονταν σε περιπτώσεις, εκβιασμών, δωροδοκιών ή και απιστία επ’ αυτοφώρω! Σε όλα αυτά αξίζει να σημειώσουμε τις στενές του σχέσεις με τον Άκη Τζοχατζόπουλο και τις άλλες φυσιογνωμίες του βαθύτερου ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.
Εντύπωση προκαλεί ωστόσο και η συμμετοχή του δημοσιογράφου της Ετ3 Γιώργου Φερέτη, επί δεκαετίες στέλεχος της ΕΤ3 και επί μακρόν διευθυντικό στέλεχος της Δημόσιας Τηλεόρασης, οποίος πέραν της μετοχής του στο δίκτυο φέρεται λόγω του πάθους του για τα τυχερά παιχνίδια να χρωστά ένα υψηλό ποσό στον αρχηγό του κυκλώματος. Ο κύριος Φερέτης πέραν το σχέσεών του με τη γαλάζια παράταξη, φαίνεται να είχε και ιδιαίτερες σχέσεις με το Φανάρι! Καθώς, όπως αποκάλυψε ο Χατζηνικολάου στον Real του τηλεφωνούσε ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου.
Το παζλ του κυκλώματος συμπληρώνεται με αστυνομικούς που κάλυπταν τις παράνομες δράσεις του δικτύου και έδιναν στο κύκλωμα απόρρητες πληροφορίες της Ασφάλειας. Μπράβους της νύχτας μπλεγμένους σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οι οποίοι «προστάτευαν» τα μαγαζιά  του κυκλώματος. Και τέλος, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη που διευκόλυναν τις τραπεζικές υποθέσεις των τοκογλύφων.
Από την παράνομη δράση του κυκλώματος φέρεται να κατέληξαν στα χέρια τους 5 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελβετίας, ενώ μόνο ο κύριος Καραμπέρης φέρεται να κέρδισε 40 εκατομμύρια ευρώ!
Κι όμως μέσα από την αποκάλυψη του αισχρού τοκογλυφικού κυκλώματος ξεδιπλώνεται η ωμή φυσιογνωμία του σάπιου πολιτικού καθεστώτος, τα υπόγεια δίκτυα συναλλαγής του με τις λογής «αγαπούλες» της νύχτας και την προώθηση σε επιτελικές θεσμικές θέσεις αποβρασμάτων του εγκλήματος.
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η υπόθεση αυτή θα έπρεπε ήδη να έχει προκαλέσει την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, την παραίτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου και τις απολογητικές τοποθετήσεις των κομμάτων της τρόικας εσωτερικού. Πώς όμως θα μπορούσε να γίνει αυτό, όταν πίσω από όλες τις μεγάλες καταθέσεις άσπρου ή μαύρου χρήματος κρύβεται η υποστήριξη, η συγκάλυψη και η συνεργασία με όλες τις θεσμικές πολιτικές δυνάμεις. Και είναι βέβαιο, η κατάρρευση του καθεστώτος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα φέρνει διαρκώς στο προσκήνιο εκατοντάδες υποθέσεις ευθείας συνδιαλλαγής μεταξύ βαρονών της πολιτικής, του εγκλήματος και της διαπλοκής.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ