Αρχική » Ο Ελληνισμός σε κρίση: αναζητώντας όραμα. Γ. Λιλλήκας, Ν. Παπαδόπουλος, Γ. Καραμπελιάς, Αρ. Μιχαηλίδης

Ο Ελληνισμός σε κρίση: αναζητώντας όραμα. Γ. Λιλλήκας, Ν. Παπαδόπουλος, Γ. Καραμπελιάς, Αρ. Μιχαηλίδης

από adminΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

ο Ελληνισμός σε κρίση: αναζητώντας όραμα

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γιώργος Λιλλήκας, πρ. Υπουργός Εξωτερικών, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΔΗΚΟ, ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, ο Μάριος Κωνσταντίνου, επίκ. καθ. Παν/μίου Κύπρου και ο Άριστος Μιχαηλίδης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Φιλελεύθερος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ιδρύματος Αρχ/που Μακαρίου Γ (περίβολος Καθ. Ναού, Αρχιεπισκοπή), την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00.

Το περιοδικό Άρδην διοργανώνει στην Λευκωσία ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για την κρίση του Ελληνισμού και την ανάγκη αναζήτησης ενός νέου οράματος.
Με την οικονομική κρίση να πλήττει τόσο την πολιτική και οικονομική, όσο και την κοινωνική διάρθρωση της Ελλάδας και της Κύπρου, ο Ελληνισμός βιώνει μία από τις κρισιμότερες στιγμές της ιστορικής του πορείας. Το «ελληνικό όνειρο» των τελευταίων δεκαετιών, βασισμένο στον πολιτικό, οικονομικό και πνευματικό μεταπρατισμό και την παρασιτική οικονομική ανάπτυξη, καταρρέει. Ο Ελληνισμός, πλέον, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η κρίση της παγκοσμιοποίησης, η οικονομική κατάρρευση, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, το μεταναστευτικό πρόβλημα και οι αυτοκρατορικές ορέξεις της ανερχόμενης νεοθωμανικής Τουρκίας προδιαγράφουν την σταδιακή «Λιβανοποίηση» του Ελληνισμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο.
Απέναντι σε αυτή την προοπτική, ο Ελληνισμός καλείται –σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες– να αναζητήσει ένα νέο όραμα που θα μπορέσει να απαντήσει και να υπερβεί τις προκλήσεις αυτές. Και υπάρχουν απαντήσεις, τόσο ως προς την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά μας θέματα, με μια αυθεντικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όσο και στο εσωτερικό, με τη στήριξη στις δικές μας δυνάμεις, τόσο οικονομικά (όπως στις πλουτοπαραγωγικές πηγές μας, ή σε εσωτερικό δανεισμό) όσο και πνευματικά και κυρίως πολιτικά. Και βέβαια, πριν απ’ όλα, με την ενίσχυση του ενιαίου μετώπου του Eλληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.

Περιοδικό Άρδην

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ