Αρχική » Γ. Καραμπελιάς στο Ράδιο Γάμμα: “Ο κίνδυνος του εμφυλίου είναι υπαρκτός” (ηχητικό)

Γ. Καραμπελιάς στο Ράδιο Γάμμα: “Ο κίνδυνος του εμφυλίου είναι υπαρκτός” (ηχητικό)

από admin

Στη διαπίστωση ότι ο κίνδυνος του εμφυλίου είναι υπαρκτός προχώρησε ο εκδότης του περιοδικού Άρδην Γεώργιος Καραμπελιάς μιλώντας στο “Ράδιο Γάμμα” και στην εκπομπή του Γιώργου Αναστασόπουλου. Ο κ. Καραμπελιάς τόνισε ότι η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αναδομηθεί η ελληνική κοινωνία. Επίσης, αναφέρθηκε και στη δράση της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι παίζει διασπαστικό ρόλο

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Μιχάλης Τσολάκης 4 Νοεμβρίου 2012 - 01:32

Εξαιρετική περιγραφή του πολυεπίπεδου της κρίσης ! Επίσης πολύ εύστοχη η παρατήρηση σχετικά με την Μέρκελ και την Χρυσή Αυγή! Ομολογώ, ότι δεν το είχα προσέξει!
Δεν συμμερίζομαι το σχόλιο για τον ΄΄ τρόμο του ΣΥΡΙΖΑ ΄΄ εμπρός στην προοπτική της εξουσίας. Ζώντας τα του ΣΥΡΙΖΑ εκ των έσω, μπορώ να πω ότι υπάρχει απαράδεκτη αμεριμνησία ( θα κερδίσουμε στον αυτόματο πιλότο !), δυσαρμονία μεταξύ στελεχιακού δυναμικού και νέων οπαδών καθώς και γερή δόση αριστερίστικης αρλουμπολογίας σε αρκετά παλαιά μέλη (κάτι που δείχνει ότι την κρισιμότητα των περιστάσεων αρκετοί μάλλον δεν την έχουν αντιληφθεί!)! Επίσης, η βάση είναι πολύ πιεστική και ανυπόμονη για άμεση έφοδο στην Βαστίλη της κλεπτοκρατίας (κάτι που είναι λάθος κατά την γνώμη μου!)!
Πάντως προσωπικά, τόσο με το ΄΄ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΄΄ που δημοσιεύσατε, όσο και με το ΄΄ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ (1)΄΄ που σας απέστειλα, προσπαθώ να προβληματιστώ πάνω στις δυνατότητες / στρατηγικές εξόδου από την κρίση. Θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον να δούμε την γνώμη του κ. Καραμπελιά σχετικά με το τελικώς ζητούμενο αυτής της κρίσης, την διέξοδο !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 4 Νοεμβρίου 2012 - 12:18

Για την πολύ μεγάλη διάρκεια του τέλους της Μεταπολίτευσης, παρά τα προ πολλού εμφανή σημάδια της παρακμής, σίγουρα τεράστιο ρόλο έπαιξε ο πακτωλός χρημάτων της Ε.Ε. . Είναι βέβαιο, ότι το Ελληνικό κράτος είχε φτάσει σε άνευ προηγουμένου αδιέξοδο, πολύ νωρίτερα από το 2008 (που ξεκινάει η διεθνής κρίση και πυροδοτεί και την ελληνική) αλλά η ροή χρήματος της Ε. Ε. μας επέτρεπε να εθελοτυφλούμε και να συνεχίζουμε στο ίδιο άθλιο μοντέλο ! Επίσης (πράγμα που αναλύω στο δεύτερο από τα προαναφερθέντα κείμενα) επέτρεπε στην κλεπτοκρατία αφενός να εξαγοράζει την συναίνεση του λαού και αφετέρου των Ευρωπαικών ελίτ !Όπως τόνισε και ο κ. Καραμπελιάς, το παρατεταμένο της σήψης οδήγησε στο απόλυτο κραχ σε όλα τα επίπεδα σήμερα, με κίνδυνο η Ελλάδα να είναι στα όρια της μετατροπής σε failed state.
Το πρώτο του ανεπτυγμένου κόσμου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ