Αρχική » Χρυσή Αυγή: H συμμορία που παριστάνει το κόμμα

Χρυσή Αυγή: H συμμορία που παριστάνει το κόμμα

από admin

Ο λόγος και οι πρακτικές που μεταχειρίζεται η Χρυσή Αυγή προέρχονται από τις χειρότερες περιόδους του προηγούμενου αιώνα

του Γιάννη Ξένου από τη Ρήξη φ. 89 που κυκλοφορεί

Το 1966, ο Βασίλης Βασιλικός αναλάμβανε, με το βιβλίο του «Ζ», να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια γύρω από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στις σελίδες του βιβλίου περιγράφεται πως διαπλέκονταν η ναζιστική παρακρατική συμμορία του δωσίλογου Ξενοφώντα Γιοσμά με το βαθύ κράτος της εποχής, τον στρατό και τη χωροφυλακή. Το βαθύ κράτος έδωσε την εντολή να βγει από τη μέση ο ενοχλητικός Λαμπράκης και ο Γιοσμάς διέθεσε τη συμμορία του για να διαπραχθεί το έγκλημα. Ο Σπύρος Γκοτζαμάνης και ο Εμανουήλ Εμανουηλίδης, δύο γνωστοί τραμπούκοι της εποχής, με βαρύ ποινικό μητρώο, ήταν τα δύο μέλη της συμμορίας που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη. Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης του Γιοσμά είχαν αναλάβει να ξυλοφορτώσουν και να τραμπουκίσουν όσους παρευρίσκονταν στην ομιλία του Λαμπράκη, ανάμεσα σ’ αυτούς και το βουλευτή της ΕΔΑ Γεώργιο Τσαρουχά. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Βασιλικού βλέπουμε το κοινωνικό υπόβαθρο των λούμπεν στοιχείων που αποτελούν τη συμμορία του Γιοσμά, τον Βαρώναρο, τον Τζίμυ τον Πυγμάχου, τον «Χίτλερ», τον Ξανάλατο, τον Κυρίλωφ (ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί ο Βασιλικός για υπαρκτά πρόσωπα) κ.ά., χαμάληδες, μεταφορείς, μικροπωλητές κ.ά. που επιβιώνουν κάνοντας βρόμικες δουλειές για το βαθύ κράτος της εποχής.
Τέτοιες ομάδες – συμμορίες στην ελληνική ιστορία πάντα υπήρχαν, αλλά το 1963, με τη δολοφονία του Λαμπράκη, είχαν αποκτήσει τέτοια δύναμη που ο ίδιος ο Καραμανλής αναρωτιόνταν ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα. Και αργότερα στη χούντα υπήρχαν τέτοιες ομάδες, ακόμα και στη Μεταπολίτευση, με σαφώς μικρότερη δύναμη, αλλά ποτέ δεν είχε συμβεί μια τέτοια ομάδα να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα με σημαντική βουλευτική παρουσία, γιατί οι εντολείς τέτοιων ομάδων, όταν έβλεπαν ότι παραδυνάμωναν, τις εξουδετέρωναν.
Στις μέρες μας η Χρυσή Αυγή έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας ομάδας-συμμορίας. Τα ηγετικά της στελέχη και τα μέλη της κάθε μέρα το αποδεικνύουν. Ο ηγέτης της, ο Μιχαλολιάκος, έφτασε στο σημείο τις προάλλες, στη γιορτή της νεολαίας του, να χαιρετήσει ναζιστικά και να υπεραμυνθεί του κόμματός του που χαιρετά ναζιστικά, με το επιχείρημα ότι τα χέρια του είναι καθαρά. Δεν μας λέει όμως, όπως και η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης, που υπερπροβάλλουν τη Χρυσή Αυγή, ότι το 1978 είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταξύ αυτών σε κατάμεστους κινηματογράφους, με δεκάδες τραυματίες. Τις προηγούμενες εβδομάδες ο Μιχαλολιάκος βγήκε σε μια σειρά από εκπομπές (στον Τράγκα, στον Κουρή, στον ανεκδιήγητο Μπογδάνο) για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις χοντράδες των στελεχών του, ειδικά του Παναγιώταρου. Στον Τράγκα ειδικά έδειξε ένα τόσο ήπιο πρόσωπο, που έφτασε να πει ότι κοινωνικά είναι με την αριστερά, να καταδικάσει τη μετεμφυλιακή δεξιά και να δηλώσει απερίφραστα ότι είναι κατά ενός νέου εμφυλίου πολέμου. Άλλωστε, δήλωσε ότι το 1946 ήταν με τον Πλαστήρα που θα μπορούσε να αποτρέψει τον εμφύλιο, αλλά οι Άγγλοι έβγαλαν ένα έγγραφο που ανάγκασε τον Πλαστήρα να παραιτηθεί. Ο Μιχαλολιάκος δεν αναφέρει ότι το έγγραφο των Άγγλων ήταν μια επιστολή του Πλαστήρα προς τον Έλληνα πρέσβη στη Γαλλία του Βισύ, όπου ο Πλαστήρας στις 16/7/41 εκτιμούσε ότι οι Γερμανοί θα είναι σίγουρα νικητές του πολέμου και ότι στην Ελλάδα κάθε αντίσταση στα γερμανικά στρατεύματα είναι ανώφελη. Ο πονηρός Μιχαλολιάκος, ακόμα και τη στιγμή που προσπαθεί να το παίξει διαλλακτικός, κλείνει το μάτι σε αυτούς που ξέρουν ότι ο Πλαστήρας δεν ήταν μόνο ο Μαύρος Καβαλάρης της δεκαετίας του ’10 ή ο Πλαστήρας της δεκαετίας του ’50, που προσπαθούσε να φέρει την εθνική συμφιλίωση, αλλά και ο Πλαστήρας του ’40 που πρότεινε να πάμε με τους Γερμανούς.
Μέχρι την παρέμβαση του Μιχαλολιάκου, τα πρωτοπαλίκαρά του τις προηγούμενες μέρες, με προεξέχοντα τον Παναγιώταρο, ξεσάλωσαν. Ο Παναγιώταρος στο Χυτήριο φανέρωσε τον τραμπούκικο χαρακτήρα του, έβριζε χυδαία και ασχημονούσε κατά πάντων έξω από το θέατρο. Λίγες μέρες μετά βγήκε σε διεθνές δίκτυο, το BBC, και δήλωσε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος». Το τελευταίο χτύπημα του ήταν να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, γιατί η μητέρα του είναι Αφρικανή. Αμφισβητεί την ελληνικότητα ενός αθλητή που, το 2005, με την Εθνική Ελλάδος, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη της Εθνικής απέναντι στην ομάδα των ΗΠΑ και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες, διότι για μια φορά, έστω και στο μπάσκετ, νικήσαμε τους Αμερικάνους. Και ποιος αμφισβητεί την ελληνικότητά του; Ένας τύπος που το 2000 έκαψε μια τουρκική σημαία και, όταν τον συνέλαβαν, όχι μόνο δεν είχε το θάρρος να υπερασπιστεί την πράξη του, αλλά αρνήθηκε ότι το έκανε και υπέγραψε και δήλωση μετανοίας, ότι καταδικάζει τέτοιες πράξεις.
Το άλλο πρωτοπαλίκαρο, ο Κασιδιάρης, στη γιορτή της νεολαίας της Χρυσής Αυγής, στην ομιλία του ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια και, όταν πάρει την εξουσία, «θα επιβάλει εν μια νυκτί ηρεμία, τάξη και ασφάλεια στην Ελλάδα». Πώς θα το καταφέρουν αυτό; Μάλλον με τους τρόπους του Μεταξά, που επέβαλε δικτατορία όταν πήρε την εξουσία, ή με τους τρόπους των ναζί, όταν αναρριχήθηκαν στην εξουσία, άλλοι τρόποι για επικρατήσει ηρεμία μόνο σε μια νύχτα δεν υπάρχουν. Από τα μαργαριτάρια του Κασιδιάρη, κάτι ακόμα μας έκανε μεγάλη εντύπωση: Την ημέρα που στη Βουλή ψηφίστηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, μετά την ψηφοφορία ζήτησε το λόγο και προσπάθησε να εξηγήσει γιατί διώκεται, παρέθεσε μάλιστα και ένα απόσπασμα από τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του, ότι λόγω της αντισυστημικής δράσης της Χρυσής Αυγής ξένα και ντόπια κέντρα θα μεταχειριστούν κάθε μέσο προκειμένου να συκοφαντήσουν «γνήσιους αγωνιστές». Η έκπληξή μας βρίσκεται στο ότι ο βουλευτής Κασιδιάρης δεν γνωρίζει πως από το 1921 έχει αποδειχτεί ότι τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι προϊόντα πλαστογραφίας, δημιουργία της τσαρικής μυστικής αστυνομίας, της Οχράνας, και όχι των Εβραίων.
Ο λόγος και οι πρακτικές που μεταχειρίζεται η Χρυσή Αυγή προέρχονται από τις χειρότερες περιόδους του προηγούμενου αιώνα, τη ναζιστική περίοδο και την περίοδο που ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν στο αποκορύφωμά του και τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο για να υπονομεύσουν τον αντίπαλό τους. Όσο και αν προσπαθούν να καλυφθούν, ή αναλαμβάνουν άλλοι να τους «εξανθρωπίσουν», όπως ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, ή διάφοροι ομογενείς ή εφοπλιστές, που, όπως ακούγεται, τους χρηματοδοτούν, η αλήθεια δεν αλλάζει. Η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία που παριστάνει το κόμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Μιχάλης Τσολάκης 11 Νοεμβρίου 2012 - 11:01

Θα συμφωνήσω με τον συγγραφέα όσο αφορά την ιστορική διαδρομή. Θα συμφωνήσω επίσης ότι η Χρυσή Αυγή παρά την προσπάθειά της να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο, φέρει την βαριά κληρονομιά του παρελθόντος! Είναι καλό αυτή η κληρονομιά να αναδεικνύεται και να μην επιτραπεί στην Χ. Α. να ξεγελάσει τους Έλληνες και ειδικά την νεολαία (που δυστυχώς δεν τα πάει και τόσο καλά με την ιστορία!), παρουσιαζόμενη ως απλά μια δεξιά, πατριωτική οργάνωση.
Να θυμόμαστε όμως, ότι δεν θα κριθεί εδώ το παιγνίδι! Ο άνεργος νέος που ξέρει ότι δεν έχει μέλλον, ο γέρος που φοβάται να ανοίξει την πόρτα του, ο μικροπωλητής που βλέπει τους αλλοδαπούς να στήνουν πάγκο δίπλα του, ελάχιστα (αν και πολύ κακώς!) ενδιαφέρονται για όλα αυτά! Το παιγνίδι θα κριθεί στο σήμερα και μόνο αφαιρώντας από την Χ. Α. την ελκυστικότητά της, θα καταφέρουμε να την αντιμετωπίσουμε! Σχετικές ιδέες, που μακράν δεν εξαντλούν το θέμα, κατέθεσα στο ΄΄ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ΄΄ . Η ευθύνη δε της Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να έχει το δαχτυλίδι της Ιστορίας αυτήν την στιγμή, είναι τεράστιες ! Πρέπει οπωσδήποτε να αρθρωθεί πειστικός εθνικός και πατριωτικός λόγος, ώστε να μην αφεθεί στην Χ. Α. το μονοπώλιο σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει επίσης, όπως υπέδειξα, να υπάρξει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση του μεταναστευτικού. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να ενεργεί με ανάλογη ταχύτητα, δέσμιος των καταβολών και των προκαταλήψεών του. Αν αυτό δεν αλλάξει στους 4-5 επόμενους μήνες το πολύ , νομίζω ότι όχι μόνο η Χ. Α. θα παγιωθεί σε ποσοστά κοντά στο 15% αλλά και η επέκταση (ως τώρα εύκολη!) του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο θα ανακοπεί ! Αυτή θα είναι τεράστια στρατηγική ήττα όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την Ελλάδα, καθώς η δημιουργία νέου αντιμνημονιακού πόλου θα πάρει χρόνο και εν τω μεταξύ, η χώρα θα λεηλατηθεί !
Θέλω επίσης να επιστήσω την προσοχή, στο γεγονός ότι ο τραμπουκισμός της Χ. Α. δεν γίνεται για να γίνει αλλά με γνώμονα το επικοινωνιακό όφελος, κάτι που τον διαφοροποιεί από το παρελθόν και συνιστά ποιοτική αναβάθμιση. Είναι φανερό ότι ο Μιχαλολιάκος που όλοι έχουν την τάση να υποτιμούν (συχνά ενώ οι ίδιοι είναι ανεπαρκέστατοι!), είναι ένας εξαιρετικά ευφυής μαθητής του Αδόλφου, που αξιοποίησε αμέσως την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε ! Ξέρει να στέκεται σε συζητήσεις, γνωρίζει ιστορία (όχι όπως οι αγράμματοι δημοσιογράφοι, που περνιούνται για έξυπνοι επειδή βγαίνουν στο γυαλί! ) και βέβαια είναι έτη φωτός μπροστά από την ελληνική πολιτική ελίτ σε θέματα προπαγάνδας και επικοινωνίας!
Το μόνο παρήγορο είναι πως σημάδια αλαζονείας, άρχισαν να διακρίνονται και στην Χρυσή Αυγή, κάτι λογικό, αν σκεφτούμε το μέγεθος της επιτυχίας της! Ο εορτασμός ας πούμε της επετείου του Μελιγαλά (που την ταυτίζει με τους ταγματασφαλίτες, συνεργάτες των Γερμανών, παρά την προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από τα αθώα θύματα! ), είναι μέγα λάθος όταν δηλώνεις μη ναζιστής, Έλλην εθνικιστής, που θα πολεμούσε τους Γερμανούς το 1941! Αποκαλύπτει την πραγματική της φύση! Επίσης, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά των μεταναστών, θα έχουν τελικά κάποια στιγμή και νεκρούς και αυτό θα φθείρει το κόμμα (δεν είναι τυχαίο ότι προφανώς επιδιώκεται ο σχετικά σοβαρός τραυματισμός, όχι όμως η δολοφονία! Πρόκειται για επιλογή αλλιώς ήδη θα είχαμε θύματα!), διότι ο χαρακτήρας του Έλληνα δεν σηκώνει τέτοιες πράξεις! Άλλο ένα δείγμα της επικοινωνιακής ευφυΐας της Χ. Α. !
Θα κλείσω λέγοντας ότι παρά τις καταβολές της η Χ. Α. , είναι ένα ςπολύ ευφυής αντίπαλος που δεν πρέπει να υποτιμάται!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α. Κατσιούλης 11 Νοεμβρίου 2012 - 22:44

Παρακαλώ, όλους τους συντάκτες του περιοδικού και της Εφημερίδας, να διαβάσουν με πολύ προσοχή την πολύ καλή και περιεκτική τοποθέτηση-ανάλυση του Τσολάκη.
Μέ έναν εξαιρετικό, συντετμημένο και σαφή τρόπο αναλύει τόν όλο κόσμο και λογική της Χ.Α.
Από μένα, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Τσολάκη!!

Φικλικά Απόστολος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μιχάλης Τσολάκης 13 Νοεμβρίου 2012 - 12:39

ΠΡΟΣ Α. Κατσιούλη
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Θοδωρος χωρις δικαννο 9 Δεκεμβρίου 2012 - 20:43

Παντως οι ανθρωποι ειναι συνεπεις!Tιμουν τους ιδεολογικοπολιτικους τους προγονους.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uxHHJ8gafZo

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ