Αρχική » Ο ελλείπων κρίκος του πολιτικού συστήματος (βίντεο εκδήλωσης)

Ο ελλείπων κρίκος του πολιτικού συστήματος (βίντεο εκδήλωσης)

από admin


Video streaming by Ustream

 

Video streaming by Ustream

Συζήτηση της  Κίνησης Πολιτών Άρδην που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στον νέο χώρο πολιτικής και πολιτισμού του Άρδην στην  Ξενοφώντος 4 (6ος όροφος, πλ. Συντάγματος) με ομιλητές τους:
Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ, ΑΡΔΗΝ – ΡΗΞΗ
Β. ΠΙΣΣΙΑΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ
Β. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ
Λ. ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ, ΕΠΑΜ
Μ. ΓΚΙΒΑΛΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ
Β. ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
συντονιστής: Δ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Θοδωρος χωρις δικαννο 22 Ιανουαρίου 2013 - 17:27

Για την εκδήλωση θα ήθελα καλοπροαίρετα να σημειώσω ορισμένα πράγματα.Σίγουρα ήταν χρήσιμη και ελπιδοφόρα αλλά λόγω του έχω δηλώσει καλοπροαίρετος μπορώ τώρα άνετα να πετάξω μερικές μπηχτές.
-Ο ελλειπων κρίκος της κουβέντας ήταν απουσία του κάποιου από το ΑΣΚΕ απο το πάνελ.
-Ο ομιλητής απο την συλλογικότητα Νεος Αγωνιστής πριν κριτικάρει την αριστερά θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του ,τι στο καλό έκανε Αυτός και η ομάδα του τόσα χρόνια στο κόμμα του Σημίτη και του ΓΑΠ.Ήταν άσχετος και δεν καταλάβαινε τι ρόλο έπαιζαν; Παρέμενε εκεί για κάποιο άλλο λόγο;
-ο Γ.Καραμπελιάς αν και δυνατός στην ιστορία έκανε ένα φάουλ.Το ΚΚΕ δεν μπήκε στον πατριωτικό αγώνα με την εισβολή των ναζί στην ΕΣΣΔ.Το γράμμα Ζαχαριάδη έχει γραφτεί πολύ πριν την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα και δείχνει το πως έβλεπε το ΚΚΕ τα πράγματα.Επιπλέον το ΚΚΕ είχε εξαρθρωθεί οπότε πρακτικά τα ηγετικά του στελέχη δεν μπορούσαν να μπουν στη πρωτη γραμμή του αντάρτικου.Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι οτι το καθεστώς Μεταξά παρέδωσε τους πολιτικούς κρατουμένους στους ΝΑΖΙ.
-Όλοι οι ομιλητές αρχίζουν την αναφορά τους με το μνημόνιο.Σιγουρα είναι ένα ορόσημο αλλά υπάρχει μια νεοφιλελεύθερη επίθεση από το 90 και δώθε που το απόγειο της είναι το μνημόνιο.Στην λαίλαπα αυτή η αριστερά ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων(ΕΑΣ.ΑΣΕΠ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΚΛΠ) με όλα τα λάθη της και τις Aγκυλωσεις της.Αυτό δεν της αναγνωρίζεται και πολλοι αντιμνημονιακοί(όψιμοι αντινεοφιλελεύθεροι) μιλάνε για το μνημόνιο λες και πριν το 2009 δεν υπήρχαν κοινωνικοί αγώνες,ή ακόμα χειρότερα δεν υπήρχε λόγος για αγώνες…
-Για την Χρυσή αυγή και την πάνω πλατεία: Σίγουρα η πάνω πλατεία πριμοδότησε την Χρυσή Αυγή.Πως; Με πατριωτισμό γηπέδου χωρίς κανένα αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη και τα αιτήματα των εργαζομένων.Με μία εχθρότητα γενικώς προς τα ”κόμματα΄΄ και τον συνδικαλισμό(όχι μόνο τον σάπιο αλλά γενικά την ιδέα να διεκδικούν συλλογικά οι εργαζόμενοι.) Με μπόλικη συνομοσιωλογία και τέλος με αντικομμουνισμό (κατά της εθνομηδενιστικής αριστεράς που υποστηρίζει τους λαθρομετανάστες). Ολα αυτά τα καρπώθηκαν αυτοί που μπορούσαν να τα εκφράσουν πιο ωμά και χωρίς σεμνοτυφία,δηλαδή οι παιδοβούβαλοι της Χ.Α.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
taxoumexamena ? 23 Ιανουαρίου 2013 - 00:12

1. Παρατήρηση το βίντεο κόπηκε στο καλύτερο σε αυτό που ονομάζουμε δια ταύτα Διάλογος Καραμπελιά Πισσία.
2. Η αφωνία του σήμερα στο ότι δεν μπορούμε εύκολα να πούμε τι πρέπει να κάνουμε οφείλεται σε αυτά που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και τα έγραφε ο Παν. Κονδύλης στις “αιτίες της παρακμής της σύγχρονης Ελλάδας” τα οποία παραθέτω περιληπτικά:
3. Κονδύλης σ.61-68 πρόχειρη περίληψη…..

“Ο λαϊκισμός ο οποίος ενδημεί σε κάθε μαζική δημοκρατία συγχωνεύτηκε με τα ψυχολογικά γνωρίσματα του επιχώριου πελατειακού συστήματος και εκφράστηκε σε μια δημαγωγία αναπόδραστη γιατί την επιθυμούσαν εκείνοι προς τους οποίους απευθυνόταν, ως γραμμάτιο προς εξόφληση.
Οι καταναλωτικές ανάγκες έπρεπε να ικανοποιηθούν σε επίπεδο ανώτερο από τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας έγινε αγωγός εκποίησης της χώρας με μόνο αντάλλαγμα τη δυνατότητα να προβαίνει σε υλικές παροχές με αντίτιμο την ψήφο.
Η εθνική ανάπτυξη μπορεί να γίνει μόνο με αύξηση των επενδύσεων και μείωση της κατανάλωσης και ότι όταν εισάγεις περισσότερα από όσα παράγεις θα πρέπει να δανείζεσαι και όταν δανείζεσαι υποθηκεύεις το μέλλον στους δανειοδότες σου.
Ανάπτυξη σημαίνει συσσώρευση, εντατική εργασία και προσωρινή στέρηση , ενώ βραχυπρόθεσμη ευημερία σημαίνει παρασιτισμός και εκποίηση της χώρας. Αυτή η άτεγκτη οικονομική αλήθεια ισχύει ανεξάρτητα από το κοινωνικό και ηθικό πρόβλημα της διανομής των βαρών και της ιεράρχησης των στερήσεων. Όσο άτεγκτη και αν είναι αυτή η αλήθεια οι ψυχολογικές και πολιτικές ανάγκες που την απωθούν είναι ακόμη ισχυρότερες.
Ο λαός που λίγδωσε τα έντερο του αρνείται να συνειδητοποιείσαι αυτήν την αλήθεια.
Τα κόμματα εξουσίας που πρέπει να ικανοποιήσουν τα φιλόδοξα και αυτάρεσκα στελέχη τους αρνούνται να ξεστομίσουν αυτήν την αλήθεια.
Ιλαροτραγική η θέση της αριστεράς η οποία όντας οιονεί καταδικασμένη να υπερασπίζει τα λαϊκά αιτήματα υποχρεώνεται να γίνει υπερασπιστής κάθε καταναλωτικής απαίτησης ακόμη και αν αυτή εκποιεί τη χώρα ακόμη και αν ο λαός εκποιεί και αυτήν την ίδια.
Ένας λαός, ο οποίος κάτω από την πολύχρονη και βαθειά επιρροή των ελληνοκεντρικών αερολογιών έχει μάθει να θεωρεί τον εαυτό του ως περιούσιο και αρνείται να βάλλει στο μυαλό του κάτι τόσο εξευτελιστικό δηλαδή το ότι ξεπουλά τον τόπο του για να καταναλώσει περισσότερο είναι σχιζοφρενικός. Οι Έλληνες κάνουν ότι είναι δυνατόν να καταναλώνουν περισσότερα από όσα παράγουν και ακόμη και όταν απομυζούν άμεσα ή έμμεσα από τους ξένους τους βρίζουν. Ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από αμφίβολο αν θα ήταν πρόθυμοι να επωμισθούν τις πρακτικές συνέπειες αυτού του εθνικισμού σε ότι αφορά την απόδοση της εργασίας και το ύψος της κατανάλωσης.
Η σημερινή κρίση δεν εντοπίζεται μόνο στο γεγονός ότι η κομματική εκποίηση του κρατικού μηχανισμού πέρασε στο στάδιο της εκποίησης της χώρας. Η κρίση αγκαλιάζει τα θεμελιώδη ιδεολογήματα που στήριξε το έθνος την αυτοσυνειδησία του και προ παντός το ιδεολόγημα του ελληνοκεντρισμού.”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γαρτζουνης Γιωργος 28 Ιανουαρίου 2013 - 10:03

Αν ειναι δυνατόν ανεβάστε τις εκδήλωσεις σας και στο youtube γιατι ειναι πιο εύκολο να τις κατεβάζουμε. Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
George 28 Ιανουαρίου 2013 - 20:14

Αγαπητε Θοδωρα τα κατορθωματα του ΚΚΕ τα ξερουμε…που αφοπλισε 70.000 σκληροτραχηλους και πιστους στη πατριδα αντρες και τους μετετρεψε σε ερμαια να τους κυνηγανε οι φασιστες και να τους βαζουνε χωνια στα κεφαλια . Αυτοι οι αντρες χτυπηθηκαν και απο ξενους και απο συμπατριωτες το αποφασιστικο και καθολικο ομως χτυπημα το δεχθηκαν απο το ιδιο τους το κομμα . Η ιστορια ειναι πλεον γνωστη.
Οσο για την εθνικη αναπτυξη συμφωνω εως ενα βαθμο για την μειωση της καταναλωσης ( οχι ομως σε ολους , αυτους που δεν εχουνε να φανε για παραδειγμα τι θα τους κανουμε . Θα τους κοψουμε και το νερο ; ) αλλα αναπτυξη χωρις αναπτυξη ( δηλ. παραγωγη ) δεν γινετε!
Για την αναπτυξη πολλα θα μπορουσαν να γινουν . Θα μπορουσαμε, για παραδειγμα οσους ειναι αστεγοι να τους οργανωσουμε ανα ομαδες και ανα πολεις να τους δωσουμε ενα δημοσιο χωρο , τσιμεντο , χωμα και φτιαρια και να τους επιτρεψουμε να χτισουν μονοι τους κτηρια οπου θα μπορουν να μενουν τσαμπα . Για τους ανεργους αντι να τους δινουμε το επιδομα ανεργιας χωρις να κανουν τιποτα , θα μπορουσαμε να εχουμε δημοσιες οι κρατικες εκτασεις οπου να ειναι υποχρεομενοι να δουλευουν και να καλλιεργουν . Ωστε και αυτοι να βγαζουν κατι παραπανω και εμεις οι υπολοιποι να εχουμε να τρωμε φθηνοτερα η’ και τσαμπα!. Θα μπορουσαμε τελος παντων να βρουμε τροπους ωστε οι ανεργοι αντι να ντρεπονται και να αυτοκτονουν , να μπορουν να δουλευουν βοηθοντας το κοινωνικο συνολο και να αισθανονται περηφανοι που ειναι Ελληνες . Γιατι κυριε Θοδωρα δεν μπορεις να κανεις αναπτυξη με 25 και 40% ανεργους! Για αυτα βεβαια δεν ακουω κανενα ” αριστερο” κομα να λεει τιποτα περα απο γενικολογιες.
Οσο για τον ελλειπον κρικο , καλη ειναι η ιδεα καλη ειναι και η συζητηση ομως θα πρεπει να εχετε υποψιν οτι εμεις οι Ελληνες εχουμε και μια κακη σχεση με το χρονο… εννοω οτι καποτε θα πρεπει να περασουμε απο τη κουβεντα στη πραξη … και μετα θα εχουμε να αντιμετοπισουμε το δευτερο εθνικο μας πολιτικο προβλημα : Να κανουμε τη θεωρια πραξη .
Τελος παντων το εχω καημο και παραπονο σαν Ελληνας οτι δε υπαρχει κανενα πολιτικο κομμα να με καλυπτει . Και οταν λεω να με καλυπτει εννοω να εχει σταθερες , γνωστες και σωστες θεσεις σε ολα τα θεματα . Να εχει μελη που να προτεινει για κρατικα αξιωματα οι οποιοι να ειναι ικανοι και ακεραιοι. Ισως και να ειναι πολλοι ακομα σα και μενα , τους καταλαβενεις οταν σε ρωτανε : και ποιον να ψηφισεις ;…
Ισως να περιμενουμε ακομα καποιον σαν τον Λυκουργο . Να ερθει , να μας αφησει ενα βιβλιαρακι με νομους και να φυγει παλι… Δε λεω να γινουμε Σπαρτη . Λεω οτι καποτε θα πρεπει να εχουμε καποια συγκεκριμενη πολιτικη προταση με συγκεκριμενους νομους . Ποιος ξερει ισως και να μας αρεσει και να το διαλεξουμε ολοι…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ