Αρχική » Γ. Καραμπελιάς: Η Κύπρος και πάλι μπροστά σε θανάσιμη απειλή (ηχητικό)

Γ. Καραμπελιάς: Η Κύπρος και πάλι μπροστά σε θανάσιμη απειλή (ηχητικό)

από admin

Αναδημισίευση από Grothia.tv

Επιτέλους κάτι αλλάζει και η Κύπρος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ. Ο Ελληνικός λαός, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αντιδρά σε αυτά που ετοιμάζει η Νέα Τάξη για την Κύπρο – την παράδοσή της στην Τουρκία ως ‘έπαθλο’ (για τι άραγε;).

Ο Γ. Καραμπελιάς αναλύει τις δηλώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων του Ελληνισμού, όπως επίσης και την αφύπνιση των Αριστερών κομμάτων ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που φαντάζουν ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ δυνάμεις σε σχέση με τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Ακολουθεί ολόκληρο το Ψήφισμα υπέρ της Κύπρου..

http://www.gopetition.com/petitions/%… **************************
Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ο ελληνισμός της Κύπρου και η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με μια θανάσιμη απειλή.
(…)
Δέκα χρόνια μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, το ίδιο βασικά σχέδιο, επανέρχεται με τις ίδιες υψηλές πιέσεις –έχουμε ήδη παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ομπάμα–, τους ίδιους εκβιασμούς, τις ίδιες απειλές — ο Νταβούτογλου δηλώνει και πάλι πως, μετά από αυτό, δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη διχοτόμηση, λες και η τουρκική κατοχή δεν έχει επιβάλει ήδη διχοτομικό καθεστώς στο νησί. Η εσπευσμένη και εκβιαστική παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης έχει ως πρόσθετη επιδίωξη την εκμετάλλευση των κυπριακών υδρογονανθράκων και κυρίως την ανασυγκόλληση του ρηγματωμένου άξονα Τουρκίας– Ισραήλ.
(…)
Το υποτιθέμενο «νέο πλαίσιο» λύσης, των Αναστασιάδη –Έρογλου, εξαφανίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και τη νομική και διεθνή της υπόσταση, κάνοντας λόγο για νέο «Κυπριακό κράτος», το οποίο θα συστήσουν, από κοινού και ισότιμα, τα «δύο συνιστώντα κράτη». Έτσι, γίνεται αποδεκτός ο διαχρονικός στόχος της Τουρκίας για ουσιαστική διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας!
(…)…είμαστε πεισμένοι πως η αλήθεια θα λάμψει και πάλι και αυτό το νέο έκτρωμα θα απορριφθεί. Για να ανοίξει επί τέλους ο δρόμος για μια δίκαιη και οριστική λύση του Κυπριακού, που θα τοποθετηθεί στη σωστή του βάση, με αποχώρηση του Αττίλα και των εποίκων, επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και αποκατάσταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την έκταση του νησιού. Τίποτε λιγότερο από το δίκαιο και την αλήθεια. ”

Το Ψήφισμα διοργανώνει η ΣΕΥΑΕΚ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο) **************************

* Πολιτικός Αναλυτής,
Αρχισυντάκτης Περιοδικού “ΑΡΔΗΝ -ΡΗΞΗ”

Από την εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ: “Πρώτη Εκπομπή” 25 Φεβρουαρίου 2014

Διάρκεια 17′

‘Γροθιά-TV’
Μέλος του δικτύου του “Εμπροσθοφύλακα”
www.efylakas.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Common sense 5 Μαρτίου 2014 - 01:57

Ειδικά μετά από όσα έγιναν στην Κριμαία η απειλή κλιμακώνεται περαιτέρω. Διότι ο βασικός υποστηρικτής της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσσία, κατατάσσεται πλέον στην ίδια κατηγορία με την Τουρκία. Μία ισχυρή χώρα δηλ. που προστατεύει τα ζωτικά της συμφέροντα ασκώντας το δίκαιο του ισχυροτέρου με στρατιωτικά μέσα και πραγματοποιούσα εισβολή και κατοχή τμήματος άλλου κράτους. Ακόμα και το πρόσχημα είναι το ίδιο: προστασία ομοεθνούς μειονότητας στην άλλη χώρα κι εκμεταλλευόμενη το ασταθές πολιτικό σκηνικό της χώρας στην οποία εισβάλλει. Γιατί λοιπόν κάποια στιγμή στο μέλλον η Ρωσσία να μην έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία και τους ισχυρούς προστάτες της στη Δύση αναγνωρίζοντας τα “δίκαια” και τα “συμφέροντα” της δεύτερης στην Κύπρο κι εισπράττοντας ως αντάλλαγμα την αναγνώριση των δικών της τέτοιων στην Κριμαία και πιθανώς άλλα τμήματα της Ουκρανίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ