Αρχική » Ο Γ. Καραμπελιάς παρεμβαίνει στην Πρωινή Αρτηρία (βίντεο, 23-1-13)

Ο Γ. Καραμπελιάς παρεμβαίνει στην Πρωινή Αρτηρία (βίντεο, 23-1-13)

από admin

Ο Γ. Καραμπελιάς παρεμβαίνει στην Πρωινή Αρτηρία για τη σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, την εισαγγελική δίωξη του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 κ.ά.
Από το 0:15:30 έως 1:00:53

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

herrk 23 Ιανουαρίου 2013 - 16:37

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι για την ΕΛΣΤΑΤ και την ευθύνη Γ. Παπανδρέου 0:34:50 έως 0:59:30.
Η απάντηση του ΠΑΣΟΚου στις αιτιάσεις: Ναι υπηρξαν κατι μικροπροβληματα με τις στατιστικές αλλά φταίει η ΝΔ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
paremvasismme 25 Ιανουαρίου 2013 - 23:05

Θα ήταν χρήσιμο τώρα που αρχίζει και ξεκαθαρίζει το ζήτημα της ένταξης της χώρας στο ΔΝΤ ένα άρθρο τεκμηριωμένο με οικονομικά και πολιτικά στοιχεία αν είναι δυνατόν και με παραπομπές
Θέλω να καταθέσω άλλη μια πτυχή του δράματος της Ελλάδος που αναφέρεται στο βιβλίο του Jean Pisany Ferry. “Η αφύπνιση των δαιμόνων” εκδόσεις Πόλις στη σελίδα 91-109.
Ο Pisany αναφέρει ότι για πέντε μήνες διαφορά (εδώ παίζει ρόλο ο τρόπος που χειρίστηκε τα στοιχεία και την κρίση η τότε Κυβέρνηση) δεν μπήκε πρώτη η Ιρλανδία στο μηχανισμό στήριξης και μπήκε πρώτη η Ελλάδα.
Αν έμπαινε πρώτη η Ιρλανδία στο μηχανισμό, της οποίας το πρόβλημα οφείλονταν στις τράπεζες θα ήταν ένας δυσάρεστος ένοχος. Γιατί η Ιρλανδία είχε τα δημόσια οικονομικά της τακτοποιημένα και λόγω του προβλήματος της θα αναδείκνυε τον πραγματικό ένοχο της κρίσης δηλαδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η Ελλάδα όμως ήταν ιδανικός ένοχος γιατί το πρόβλημα οφείλονταν στα δημόσια οικονομικά της. Πράγμα που για τους νεοφιλελεύθερους ηγέτες της Ε.Ε. αποτελεί και το μείζον ζήτημα γιατί το κράτος για τους νεοφιλελεύθερους είναι η μόνη πηγή του κακού. Ενώ η αγορά δεν δημιουργεί προβλήματα μια και αυτορυθμίζεται από μόνη της.
Με την πρωτιά της Ελλάδος λοιπόν δόθηκε το πράσινο φως για μια σκληρή πολιτική απέναντι στο μαύρο πρόβατο της ένωσης μια και επιβεβαιωθήκαν όλες οι προκαταλήψεις των Ευρωπαίων ηγετών, ενώ παράλληλα βγήκε από το προσκήνιο το πραγματικό πρόβλημα που ήταν ο ανεξέλεγκτος χρηματοπιστωτικός τομέας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθανάσιος - Πάτρα 27 Ιανουαρίου 2013 - 23:20

ΜΑ ΤΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΡΔΑΣ…

ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ‘Η ,ΕΣΤΩ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ.

ΜΑ ΕΤΣΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ