Αρχική » Άγγ. Συρίγος – Κ. Δαμαβολίτης: Το ηθικό χρέος της Γερμανίας και οι κρίσιμες αποφάσεις για την Τουρκία (βίντεο)

Άγγ. Συρίγος – Κ. Δαμαβολίτης: Το ηθικό χρέος της Γερμανίας και οι κρίσιμες αποφάσεις για την Τουρκία (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Από το newshub.gr

Στο επόμενο κρίσιμο διάστημα, με πρώτο σταθμό τις 10 και 11 Δεκέμβρη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής, στάθηκε ο κ. Αγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο newshub.gr.

Ο κ. Συρίγος μίλησε για το ρόλο που πρέπει επιτέλους να αναλάβει η Γερμανία – η οποία έχει ηθικό χρέος απέναντι στον εαυτό της, στα κράτη της ανατολικής Ευρώπης και φυσικά στην Ιστορία – σε σχέση με την Τουρκία. «Η Γερμανία πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας των κρατών να θέσουν την Τουρκία προ των ευθυνών της για τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής. Η Γερμανία οφείλει μέσα από τη δικη της ιστορικής μνήμης. Εχει ηθικό χρέος», επισημαίνει ο κ. Συρίγος χαρακτηριστικα.

Συμφωνα με τον ίδιο, αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα είναι να διακοπούν όλοι οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί προς την Τουρκία.

Παράλληλα ο κ. Συρίγος μιλάει για το ρόλο της Γερμανίας σε σχέση με τα κράτη των Βαλκανίων και ποια πρέπει να είναι η πολιτική στάση της Ελλάδας, σε αυτό το κομμάτι, ενώ στεκεται ιδιαίτερα στα όσα συνέβησαν στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που τονίζει ο κ. Συρίγος είναι πως μιλάμε για καταστάσεις δυναμικές που διαμορφώνουν συνεχώς άλλα πεδία σε επίπεδο κρατών και κατ ΄επέκταση και άλλες συμπεριφορές με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στάση της Ολλανδίας.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοοι συνειδητοποιούν ότι ο Ερντογάν είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια. Εχει φύγει η θετική ατζέντα από το τραπέζι, ομως το ζήτημα είναι τι θα γίνει τελικά», σημειώνει ο κ. Συρίγος. Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του:

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ