Αρχική » Σκουριές Χαλκιδικής, πρόβα τζενεράλε για το ξεπούλημα της Ελλάδας;

Σκουριές Χαλκιδικής, πρόβα τζενεράλε για το ξεπούλημα της Ελλάδας;

από admin

afisa_web

H επένδυση των Ελ Ντοράντο Γκόλντ-Ελληνικός Χρυσός, είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας ξένη επένδυση που πραγματοποιείται στη χώρα μετά το μνημόνιο. Είναι μια επένδυση σχεδιασμένη να πραγματοποιηθεί σε μια Αποικία Χρέους. Κάθε όρος της, επαληθεύει αυτήν την διαπίστωση: Είναι επένδυση σε ορυχεία που αξίζουν 25 δισ.€, και που εξαγοράστηκαν… 11 εκατομμύρια, δίχως το ελληνικό κράτος να παρακρατεί κάποιο σημαντικό δικαίωμα εξόρυξης του εθνικού μας πλούτου. Σ’ ένα πυκνό δάσος υψηλής βιοποικιλότητας και περιβαλλοντικής αξίας, που παραχωρήθηκε δωρεάν από την ελληνική κυβέρνηση, και το οποίο θα διαλυθεί ολοκληρωτικά από την βαριά βιομηχανική και μεταλλευτική δραστηριότητα. Κι όλα αυτά, από μια εταιρεία, που υπόσχεται ν’ ανοίξει 5.000 θέσεις εργασίας, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται να υπάρξουν το ¼ με το 1/5, οι οποίες παράλληλα θα καταστήσουν απαγορευτικές πολλές άλλες δραστηριότητες στον πρωτογενή, τον ήπιο δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα, καταστρέφοντας ή αποτρέποντας ν’ ανοίξουν πολύ περισσότερες δουλειές στην ευρύτερη περιοχή. Την δε επένδυση, τη στηρίζει τυφλά μια κυβέρνηση, η οποία κατά δήλωση του πρωθυπουργού της θα κάνει «ότι περνάει από το χέρι του για να προστατέψει τις ξένες επενδύσεις», ενώ στην πραγματικότητα έχει ορκιστεί και υπηρετεί ένα Σύνταγμα που την υποχρεώνει να λειτουργεί βάσει του συμφέροντος του λαού και του τόπου. Ποια είναι η σούμα: Ληστρική επιδρομή από την εταιρεία, περιβαλλοντική καταστροφή και κοινωνική διχόνοια, κατασπατάληση των εθνικών πόρων, και σταδιακή διαμόρφωση ενός κράτους-εντολοδόχου της «γερμανικής Ευρώπης» που στρέφεται εναντίον της ίδιας του της χώρας!
Για όλα αυτά, ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής δεν είναι μόνον ένας αγώνας «για τη γη και την ελευθερία». Είναι αγώνας ενάντια στη νέα «αποικία χρέους» που ορθώνεται πάνω από τα κεφάλια μας, και μας απειλεί με μια νέα εθνική υποδούλωση. Ως τέτοιος, είναι υπόθεση όλων μας…

Η Κίνηση Πολιτών Άρδην διοργανώνει εκδήλωση συμπαράστασης – ενημέρωσης για τον αγώνα των κατοίκων των Σκουριών ενάντια στην θανατηφόρα επένδυση της El Dorado Gold και της Ελληνικός Χρυσός, με τίτλο

Σκουριές Χαλκιδικής, πρόβα τζενεράλε για το ξεπούλημα της Ελλάδας

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Γιώργος Ζουμπάς (μέλος του συντονιστικού φορέων Ακάνθου-Σταγείρων), η Κατερίνα Ιγγλέση (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χαλκιδική) και ο Κώστας Κατσιφαράκης (συντονιστής του Συμβουλίου Περιβάλλοντος ΑΠΘ). Συντονίζει, ο Δημήτρης Λουζικιώτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, στις 7 μ.μ., στο στέκι του Άρδην (Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου).

***Καλούμε  επίσης όλους τους φίλους και φίλες, να συμμετάσχουν στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, και θα ξεκινήσει από το Νέο Δημαρχείο, στις 11.30 π.μ. Την συγκέντρωση διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θράκης***.

Επικοινωνία: 2310543751ardinthess@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ