Αρχική » Εκδήλωση: “Η αναζωπύρωση του «εθνικού» μετά την Κύπρο” (12-5-13, Βριλήσσια)

Εκδήλωση: “Η αναζωπύρωση του «εθνικού» μετά την Κύπρο” (12-5-13, Βριλήσσια)

από admin

Εκδήλωση – συζήτηση της “Δράσης”, Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου, 7.30 μ.μ., πάρκο “Μίκης Θεοδωράκης”, (ΤΥΠΕΤ)

AFISA META THN KYPRO

Διανύουμε μια περίοδο τεκτονικών αλλαγών, όπου οι αλλεπάλληλοι σταθμοί της, δύσκολα προλαβαίνουν να αποκρυπτογραφηθούν και να κατανοηθούν από την κοινωνία. Γι’ αυτό η «Δράση» επιμένει να ανοίγει συζητήσεις, συχνά πέρα από το κάδρο της επικρατούσας θεματολογίας, αναδεικνύοντας προσεγγίσεις, χωρίς το άγχος να «εκπροσωπεί» ή να «χρεώνεται» απόψεις και ανεξάρτητα από την τοπική δραστηριότητα των πολιτικών κομμάτων. Εδώ και χρόνια, επενδύουμε σε γόνιμες αναζητήσεις για την κατανόηση των ερωτημάτων που αναδεικνύει η συγκυρία. Σ’ αυτό το πνεύμα προγραμματίστηκαν,το αμέσως επόμενο διάστημα, τρεις θεματικές συζητήσεις, με πρώτη αυτήν που αφορά στην επαναξιολόγηση της βαρύτητας του «εθνικού» μετά τα γεγονότα στην Κύπρο.

Η πρώτη συζήτηση με θέμα: «Η αναζωπύρωση του «εθνικού» μετά την Κύπρο», θα γίνει την Κυριακή του Θωμά, 12 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στο κτήριο του πάρκου Μίκης Θεοδωράκης, (ΤΥΠΕΤ) με εισηγητές τους:


Γιώργο Καραμπελιά, συγγραφέα, εκδότη

Σταύρο Λυγερό, δημοσιογράφο

Ρούντι Ρινάλντι, εκδότη της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς»

Γιατί η Κύπρος;

Στην Κύπρο, από τη μια στιγμή στην άλλη, σε συνθήκες καταναλωτικής ευδαιμονίας, αναδύθηκε εμφατικά, πέραν της οικονομικής κατάρρευσης και της φτωχοποίησης, η γεωπολιτική διάσταση της σύγχρονης πραγματικότητας. Ξαφνικά, μέσα σε μια εβδομάδα, με έξωθεν παρεμβάσεις, η Κύπρος πέρασε σε άλλη εποχή, σε ότι αφορά τις δυνατότητες και τις προοπτικές της. Ολοένα και πιο φανερά, προμηνύονται ανάλογες εξελίξεις και στην Ελλάδα. Τα σημάδια πληθαίνουν, η αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής συντελείται, ωστόσο αυτή η παράμετρος υποβαθμίζεται στο δημόσιο λόγο και ο λαός παραμένει σε μια κατάσταση παραπλανητικής αμεριμνησίας.

Από την άλλη, η αναγκαία κοινωνικοπολιτική αλλαγή στην χώρα μας, ζήτημα που έχει τεθεί, είναι αντιμέτωπη και με γεωστρατηγικές παραμέτρους, που συστηματικά παρακάμπτονται. Οι προτάσεις εστιάζουν κυρίως στο οικονομικό, υπονοώντας έτσι σιωπηρά, ότι το υπάρχον γεωπολιτικό πλαίσιο παραμένει δεδομένο. Κι’ όμως: Η χρεοκοπία Ελλάδας και Κύπρου, τροποποιεί τα θεμελιώδη πάνω στα οποία έχουν χαραχτεί οι μακρόχρονες διπλωματικές σταθερές του Ελληνισμού, υποχρεώνοντάς μας σε πιο σύνθετες προσεγγίσεις.

 Σας περιμένουμε!

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια άλλη πόλη»

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ