Αρχική » «Μην καταστρέψετε τις ακτές σας, όπως η Ισπανία»

«Μην καταστρέψετε τις ακτές σας, όπως η Ισπανία»

από Άρδην - Ρήξη
ispania1401189750
Από το Ποντίκι
Επιστολή με την οποία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το αποτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας στη διαχείριση του αιγιαλού απέστειλε σήμερα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ο Διευθυντής του WWF Ισπανίας.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Χουάν Κάρλος δελ Όλμο, αυτή τη στιγμή, το 75% των ισπανικών ακτών έχει οικοδομηθεί ή βρίσκεται σε στάδιο οικοδόμησης (με ρυθμό 8 εκτάρια ανά ημέρα τα τελευταία 20 χρόνια), ενώ το πρώτο χιλιόμετρο ακτογραμμής έχει οικοδομηθεί πλήρως στο ένα τρίτο των μεσογειακών ακτών της Ισπανίας. Την ίδια στιγμή, σχεδόν μισό εκατομμύριο κατοικίες είναι κενές!
Ο Διευθυντής του WWF Ισπανίας απευθυνόμενος στον Γιάννη Σουρνάρα και την Όλγα Κεφαλλογιάννη επισημαίνει ότι: «Όπως είμαι σίγουρος πως θα γνωρίζετε, η Ισπανία είναι η χώρα της Μεσογείου που υποφέρει τα μέγιστα από τη δραματική αλλοίωση και καταστροφή της παράκτιας ζώνης της. Η εκτεταμένη οικοδομική δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, δίχως πρόβλεψη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είχε καταστροφικές συνέπειες, τις οποίες η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια».
Ο Χουάν Κάρλος δελ Όλμο καλεί «εκ βάθους καρδιάς» τους υπουργούς Οικονομίας και Τουρισμού να εξασφαλίσουν «πως οποιαδήποτε νομοθεσία που αφορά στην παράκτια ζώνη θα εγγυάται την προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων και των οικολογικών υπηρεσιών που παρέχουν, ούτως ώστε να αναγνωριστεί η Ελλάδα διεθνώς ως σημαντικός τουριστικός προορισμός με σεβασμό για το βασικό τουριστικό προϊόν: τη φύση».

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Ange-ta 30 Μαΐου 2014 - 10:05

Και μόνο που το είπε το wwf το κάνει ύποπτο.
Παρα ταύτα όμως είναι φοβερό αυτό που γίνεται, αλλά και επόμενο. Όταν όλοι μιλούν για ανάπτυξη, αυτά να περιμένουν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ