Αρχική » Κοντός ψαλμός…

Κοντός ψαλμός…

από Άρδην - Ρήξη

rhxh107

Της Σύνταξης από τη Ρήξη Σεπτεμβρίου (φ. 107) που κυκλοφορεί

Ο Αντώνης Σαμαράς υπολόγιζε, με τη χρήση του Κουβέλη και του κόμματός του, καθώς και με κάμποσους «ανεξάρτητους», να συμπληρώσει τον μαγικό αριθμό 180 και να αποφύγει τις μοιραίες εκλογές. Ωστόσο οι «σύμμαχοι» μάλλον βουλιάζουν. Το κόμμα του Κουβέλη διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη και όσοι μεταξύ των βουλευτών του έχουν πιθανότητα εκλογής με τον Σύριζα (Πανούσης, Ξηροτύρη κ.λπ.) έχουν ήδη «σκαπετήσει». Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ διαλύεται μεταξύ Βενιζέλου, ΓΑΠ και… Λαλιώτη, ενώ το «Ποτάμι» μάλλον στερεύει. Η παλιά «κεντροαριστερά» δεν έχει πλέον κανένα μέλλον, γιατί τα κοινωνικά στρώματα που τη στήριζαν έχουν εκπτωχευθεί και στρέφονται στον Σύριζα.

Το σύστημα έχει ανάγκη από μια νέα «κεντροαριστερά» και μια νέα «κεντροδεξιά». Η πρώτη είναι υπό κατασκευήν, και το όνομα αυτής… Σύριζα, άσχετο αν πολλά μέλη και ψηφοφόροι του το αγνοούν ακόμα! Αλλά η νέα «κεντροδεξιά», που θα έπρεπε να κρατάει τα μπόσικα και να κυβερνάει, μέχρι να είναι έτοιμοι ο Τσίπρας και η Δούρου χωρίς τα «βαρίδια» του… Λαφαζάνη, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του μνημονίου, απουσιάζει. Κατά συνέπεια αδιέξοδο. Γι’ αυτό και το σύστημα αποκτά όλο και περισσότερο μαφιόζικα χαρακτηριστικά. Εκβιασμοί, «εφοπλιστές», ανακατατάξεις στον έλεγχο των ΜΜΕ, επισκέψεις του ΣΔΟΕ σε βουλευτές και του… Τσίπρα στον ΣΔΟΕ, νυκτερινές συναντήσεις Μαρινάκη-Δούρου κ.ο.κ. ενώ ακόμα και ο συναγωνιστής Τράγκας, αναγκάζεται να θέσει το αντιμνημονιακό «κύρος» του στην υπηρεσία της κεντροδεξιάς παράταξης η οποία είναι κομμάτια και θρύψαλα, για να μην έρθουν οι «κουμμουνιστές».

Εν τέλει, όλα θα εξαρτηθούν από τους «δανειστές» και πάλι, δηλαδή τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ, τον Ντράγκι τον Γιουνκέρ και τους Αμερικανούς μέσω του ΔΝΤ. Θα κρίνουν άραγε τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, μέσα στο σημερινό σκηνικό, τόσο σημαντική, ώστε να στηρίξουν την παρούσα κυβέρνηση, οπότε και ο Κουβέλης μπορεί να το «ξανασκεφτεί», ή αντίθετα θα πρυτανεύσουν άλλες «προτεραιότητες» και θα αφήσουν τον Σαμαρά να βουλιάξει; Σύντομα θα το μάθουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΓΚΥ 6 Σεπτεμβρίου 2014 - 18:14

Το πολυπόθητο μνημονιακό ΚΕΝΤΡΟ πάει περίπατο. Ας αναμένουμε εξελίξεις από την δίκη των χρυσαβγιτών ναζί που μέλλεται να πέσουν στα μαλακά και χωρίς “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης” όπως προωθούν. Θα την πληρώσουν Ρουπακιάς-Πατέλης-Λαγός. Οι άλλοι έξω και πανηγυρικά θα μιλάνε για …σκευωρία. Η εφεδρεία τους θα μετατραπεί σε ενεργούμενη πρωταγωνιστεία πάλι -ίσως με άλλο πρόσωπο-μέτωπο. Η εμβολή των μπουμπουκιών Καρατζαφέρη-Τράγκα, δεν θα δώσει και πολλά στην ΚΔ παράταξη και η θεωρία των 2 άκρων θα επανεκκινηθεί. Τη βάψαμε

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 6 Σεπτεμβρίου 2014 - 23:23

Ρεαλιστικότατη κι αντικειμενικότατη η ανάλυση του κειμένου. Κατά πάσα πιθανότητα ο Σαμαράς είναι χαμένος και μαζί ο Μπένυ. Θα τον φάει η αντιπαλότητα με το ΓΑΠ. Από εκεί και πέρα η χώρα δυστυχώς οδεύει προς διάλυση (ούτως ή άλλως εκεί βρίσκεται δηλ.) με τους ακροδεξιούς (ΧΑ, Μπαλτάκος και σία) να αντιμάχονται τον κυβερνώντα Σύριζα και τα αναρχοαυτόνομα τάγματα εφόδου των Εξαρχείων…. Ο Θεός βοηθός….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΚΥ 7 Σεπτεμβρίου 2014 - 17:10

…Η δεξιά του Κυρίου… πρόσχωμεν

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
alchemist 9 Σεπτεμβρίου 2014 - 00:27

” Στο τέλος του δρόμου, το δίκιο βρίσκεται στις κάννες των όπλων”
Μάο Τσε Τούνγκ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ