Αρχική » Ελλάδα: Μια Βαλκανική Τραγωδία

Ελλάδα: Μια Βαλκανική Τραγωδία

από Άρδην - Ρήξη

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΚΚΑ

Εδώ είναι Μπαλκάνια/ δεν είναι παίξε γέλασε»
Διονύσης Σαββόπουλος*

«Υπομονή. Λίγη ακόμα κωπηλασία και τελειώνουμε,
λίγη ακόμα κωπηλασία και βουλιάζουμε»
Κώστας Μόντης

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε αναλώσει όλες τις πολιτικές και διανοητικές μας δυνάμεις για να αναλύσουμε αυτό που σήμερα εκδηλώνεται ως «μέτωπο του ΝΑΙ». Τώρα δεν είναι στιγμή να επαναλάβουμε ζητήματα ήδη ξεκαθαρισμένα. Τώρα είναι στιγμή να ξεκαθαρίσουμε την άλλη μισή, και σκοτεινή, πλευρά του φεγγαριού: Το οργουελιανό καθεστώς της «μισής αλήθειας» που σήμερα κυβερνάει την χώρα –ακόμα και αν το σύστημα της 4ης εξουσίας, μαζί με ένα κομμάτι της μεταπρατικής και εθελόδουλης στους Ευρωπαίους αστική τάξη είναι εναντίον τους.

Αυτό το καθεστώς παλεύει με νύχια και με δόντια να μας πείσει ότι είναι ο Άγιος Γεώργιος που επιτίθεται στον Δράκο. Τίποτα πιο ψευδές. Διότι πέρα από τους Γερμανούς –την γερμανική Ευρώπη, δηλαδή– και το εγχώριο μπλοκ που είναι στοιχημένο από πίσω της, υπάρχουν και οι Αμερικάνοι, καθώς και άλλα φρούτα εδώδιμα, που στήνουν το σκηνικό μιας ελληνικής βαλκανικής τραγωδίας η οποία τις τελευταίες μέρες παίζει το φριχτό της «Από Δευτέρα, προσεχώς».

Αυτό το δημοψήφισμα εγκρίθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο με τις ψήφους της συγκυβέρνησης ΣΑΝΕΛ, καθώς και με την Χρυσή Αυγή. Όντως, το ερώτημά του είναι παραπειστικό, και άνευ πραγματικής ουσίας, σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Τουλάχιστον, σε ό,τι ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας. Απόδειξη, ότι ανεξάρτητα από το τι θα πράξει από την Δευτέρα δεν προκηρύσσει για αυτόν τον λόγο το δημοψήφισμα. Αλλά για τις απολύτως ορατές συνέπειές του ως προς το εσωτερικό της χώρας. Οι οποίες είναι πολύ πραγματικές και έχουν να κάνουν με την συγκρότηση πολιτικών στρατοπέδων, και την ολοκλήρωση της φυσιογνωμίας του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης που θα αναλάβει να διαχειριστεί τις εξελίξεις από την Δευτέρα και μετά. Γι’ αυτόν τον λόγο το δημοψήφισμα, από γιορτή της δημοκρατίας έχει μεταβληθεί στην μεγαλύτερη ντροπή της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας: Κινδυνεύει να μεταβληθεί στο Κύκνειο Άσμα της.

Το πολιτικό καθεστώς που κυβερνάει και γυρεύει να μεταβάλει σε όπλο του το ΟΧΙ του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα αν μεγάλο του μέρος πηγάζει από αγνά αντιστασιακά αισθήματα τα οποία λεηλατούνται χυδαία από αυτό, είναι ένα φαιορόζ μέτωπο «τύπου Μιλόσεβιτς». Πίσω από αυτό δεν στοιχίζονται μόνο οι ποικιλώνυμοι φασίστες, που ανοιχτά διακηρύσσουν ότι βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία να εγκαταστήσουν ένα ατόφιο «δωρικό» Ελληνικό καθεστώς –εξάλλου στο σενάριο της οριακής επικράτησης του ΟΧΙ, θα είναι αυτοί που θα έχουν κάνει την διαφορά. Αλλά και η γκανκστερική μερίδα των αρχουσών τάξεων (που αντιπροσωπεύεται επάξια στο πρόσωπο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου), και που ζήλεψαν τις σέρβικες δόξες του Αρκάν, υπολογίζοντας ότι θα παίξουν αντίστοιχο ρόλο στην διαλυμένη Ελλάδα της Δευτέρας.

Δεν θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς αυτό, κάνει μπαμ.
Μόνο που αυτό το «μπαμ» καλύπτεται από τον εκατέρωθεν προπαγανδιστικό πάταγο και βουή, ο οποίος ολοκληρώνει τον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας σε πλήθος με παβλωφικά χαρακτηριστικά. Και ολοκληρώνει τον απόλυτο κατακερματισμό του λαϊκού σώματος –και δεν μιλάμε τώρα για τον Άδωνη ή τον Τσίπρα, μιλάμε για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους– μεταξύ εκείνων που αισθάνονται δικαιολογημένο φόβο για το αύριο, άρα στοχάζονται με αρετή το μέλλον, και εκείνων που καθοδηγούνται από τυφλή τόλμη. Έτσι, η κυβέρνηση κατάφερε να διχάσει εκείνους που θα αποτελούσαν την βάση πάνω στην οποία θα χτιζόταν η δυνατότητα ενός αυθεντικού αντιστασιακού μετώπου. Δίχως αυτήν, είμαστε καταδικασμένοι να μεταβληθούμε ως λαός σε άθυρμα μεταξύ Γερμανικής Ευρώπης και Αμερικάνικης Βαλκανικής Σφήνας, σε αντικείμενο μιας πολεμικής σύγκρουσης ανάμεσα στην γκανγκστερική μερίδα των αρχουσών τάξεων, και την εθελόδουλη.

Αυτός ο λαός, στα 150 χρόνια του τραγικού, τάχα ελεύθερου, βίου του έχει παραγάγει μόνον έναν τύπο σοβαρού διανοουμένου που στέκεται επάξια στο αντιστασιακό ήθος και την μακραίωνη ιστορία του: Τους ποιητές. Ήρθε καιρός, επομένως, να τους πάρουμε στα σοβαρά, και να μην τους εξορίζουμε στην τυπολατρική εξουδετέρωση των σχολικών εορτών. Ο Κάλβος έγραψε: «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι• θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Δίχως το ένα από τα δύο, πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Ραντεβού την Δευτέρα, στο ελληνικό Ραμπουγιέ. Ο κύβος έχει ριφθεί. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

7 ΣΧΟΛΙΑ

kyranis andreas 4 Ιουλίου 2015 - 17:05

Χίλια μπράβο. Δυστυχώς ο αυταρχισμός κάθε τύπου έχει σηκώσει κεφάλι στηριγμένος σε έναν ιδιότυπο νέο εθνικό διχασμό. Το θυμικό του λαού, απέναντι σε κάθε τύπου συναίσθηση, γνώση και νοημοσύνη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Kourdos 4 Ιουλίου 2015 - 17:21

Δείτε εδώ τι είναι το Ραμπουγιέ, για όσους δεν ξέρουν ή το ξέχασαν (όπως εγώ): http://www.skai.gr/mobile/article?aid=76355

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
neomarxistis 4 Ιουλίου 2015 - 18:59

Oταν ξεκινησε ο πολεμος στην Γιουγκοσλαβια ,οι αμερικανικες εφημεριδες χαρακτηριζαν τον Μιλοσεβιτς…εναν απλο πατριωτη κατι σαν Τζ.Ουασινγκτον των Βαλκανιων. Μετα` στο Ραμπουγιε που απεριψε ενα take or leave it εγινε ο Χασαπης.Απο Δευτερα`στο δικο μας Ραμπουγιε …κι η αναλυση επισης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης 4 Ιουλίου 2015 - 22:53

Ο παραλληλισμός με τον Μιλόσεβιτς ίσως να ισχύει για τη Χρυσή Αυγή, αλλά και πάλι αμφιβάλλω πάρα πολύ. Σίγουρα δεν ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το ηρωικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού και τον επακόλουθο Αρμαγεδώνα, θα ανακηρυχθεί ανεξαρτησία της Κρήτης και της Θράκης (ούτε οι κρητικοί ούτε οι μουσουλμάνοι θα κάτσουν με τους υπόλοιπους Έλληνες να ξεράνουν και να φάνε το σ..τό τους). Επίσης θα προωθηθεί άμεσα το νέο σχέδιο Ανάν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αντισταθεί σε τίποτα από αυτά. Κάθε άλλο, θα παραχωρεί ευχαρίστως τα διάφορα κομμάτια της Ελλάδας για να ξεπληρώσει τους αμερικανούς πατρώνες του και με αντάλλαγμα μερικά δισεκατομμύρια για να ταίζει την πεινασμένη εκλογική του πελατεία. Επιπλέον μετά το ΟΧΙ οι λαθρομετανάστες θα συνεχίσουν να εισρέουν κατά χιλιάδες την ημέρα αντικαθιστώντας τους Έλληνες που θα μεταναστεύουν με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς. Σε 1-2 χρόνια θα είμαστε ένα προτεκτοράτο της Τουρκίας και σε 10 χρόνια μια ελληνική κοινότητα των 2-3 εκατομμυρίων εντός μιας μουσουλμανικής πλειοψηφίας των 3-5 εκατομμυρίων. Οι Έλληνες θα ασχολούνται με τον τουρισμό και θα είναι οι φιλιπινέζες και οι πόρνες των Ευρωπαίων τουριστών και συνταξιούχων (οι Ελληνίδες θα ασκήσουν το αρχαιότερο επάγγελμα στας Ευρώπας, συνεχίζοντας το ευρωπαικό τους όνειρο). Οι μουσουλμάνοι θα εργάζονται ως εργάτες και αγρότες στις γερμανικές και τουρκικές επιχειρήσεις που θα λειτουργούν στις ΕΟΖ που θα δημιουργηθούν.
Άντε αύριο όλοι να πούμε το ηρωικό ΟΧΙ και με τις υγείες μας…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 5 Ιουλίου 2015 - 12:12

Όλα αυτά συμβαίνουν ήδη εδώ και χρόνια, βήμα, βήμα, υλοποιούνται και δεν χρειάζεται το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος για να ολοκληρωθούν. Εδώ δεν υπάρχει πατρίδα, εδώ είναι σούπερμάρκετ, που ο καθένας μπορεί να πουλά και να αγοράζει οτιδήποτε και μάλιστα ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, μέσα στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς. Ο ευρωπαϊκός μας λαός, εγωιστής, ακοινώνητος, αγενής, καπάτσος, αρπαχτικό της καλοπέρασης και του τυχοδιωκτισμού, σε έναν αγώνα δρόμου ιδιοτέλειας……, αλλά υπάρχουν άλλα αρπαχτικά ισχυρότερα, εξυπνότερα και αφού αποδόμησαν με την δική σου συνεργασία, λαέ, το ίδιο σου το σπίτι, τώρα θα σε βάλλουν στον αποχυμωτή, για να πάρουν και την τελευταία σταγόνα ζωτικότητας, που ίσως διαθέτεις. Ο πατριωτισμός σου λαέ, εξαντλήθηκε στους χώρους του χουλιγκανισμού, των γηπέδων και του ασυγκράτητου κομματισμού, υπό την καθοδήγηση των εθνικών μας εργολάβων και την εποπτεία των σφουγγοκωλάριων, πολιτικών σου ηγετών. Πάρε λαέ, πάρε να εκπληρώσεις τα οράματά σου, πάρε να έχεις:

http://prntscr.com/7ozu3w

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Εύη 5 Ιουλίου 2015 - 01:03

Η δυναμική, συγκινητική (για μένα) και γεμάτη παλμό ανταπόκριση του κόσμου που στηρίζει το ΟΧΙ χθες στο Σύνταγμα, δεν μπορεί να κρύψει την πικρή, πικρότατη αλήθεια – ο Τσίπρας τον βγάζει γυμνό στ΄ αγκάθια, απροετοίμαστο και απαρασκεύαστο στον πόλεμο που έρχεται, χωρίς επίγνωση των δυσκολιών που θα ακολουθήσουν. Ο στρατηγός παρατάσσει τους στρατιώτες με σ χ έ δ ι ο στο πεδίο της μάχης. Ο Σύριζα δυστυχώς τον βγάζει μπροστά ασύνταχτο για να κρυφτεί ο ίδιος και η αποτυχία της στρατηγικής του, η κενότητα των ηχηρών συνθημάτων του, το εμποριο της ελπίδας” Αλλάζουμε την Ευρώπη, μέσα στην Ευρώπη”, η βιαστική αναρρίχησή του στην εξουσία.
Τι μπορούμε να κάνουμε, τι να διαλέξουμε;Τι διαβολεμένη συγκυρία!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΒΑΣΙΛΗΣ APIS MELLIFERA 5 Ιουλίου 2015 - 16:57

μ αρέσει που βγάλανε τον Μάλαμα να τραγουδήσει, τι τραγωδία, ο οποίος είχε στην συναυλία στο θέατρο βράχων το εισιτήριο 12 ευρω, το κανονικό, και 10 ευρω για φοιτητές και άνεργους!!!!!!!!…ακόμα και σ αυτό το επίπεδο κοροιδία……

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ