Αρχική » Ιοί, Ναζί, τώρα πια δουλεύουνε μαζί;

Ιοί, Ναζί, τώρα πια δουλεύουνε μαζί;

από Άρδην - Ρήξη

propa258

Του Γιάννη Ξένου 

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι επιθέσεις της ομάδας του Ιού προς το Άρδην ήταν μια ένδειξη ότι το Άρδην κάτι καλό κάνει. Η άτεχνη, γκεμπελική προσπάθειά τους να μας τσουβαλιάσουν με ακροδεξιούς, εθνικιστές, χρυσαυγίτες κ.ά., τα προηγούμενα χρόνια, ήταν εμφανής σε όσους ήθελαν να δουν ότι αποσκοπούσε στο να μας φιμώσουν. Να πάψει να υπάρχει η φωνή της πατριωτικής αριστεράς. Φυσικά απέτυχαν οικτρά και γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια είχαν πάψει να επιτίθενται στο Άρδην. Το πλαστό δημοψήφισμα του Τσίπρα όμως τους έδωσε την ευκαιρία που επιζητούσαν για να επιτεθούν στον Γ. Καραμπελιά, στο Άρδην και γενικότερα στον πατριωτικό χώρο.

Σε άρθρο τους («Δύο Ελλάδες στην κάλπη») στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο τελευταίο μέρος του αναφέρονται στον χώρο της πατριωτικής αριστεράς και φυσικά είναι γεμάτο ψεύδη και συκοφαντίες. Ας τις πάρουμε μία μία, με τη σειρά:

Πρώτα στοχοποιούν τους Κύπριους συλλήβδην (παλιά μου τέχνη κόσκινο τέτοια ρατσιστικά παραληρήματα για τους Ιούς) ότι δεν συμπαραστέκονται στη Μητέρα Ελλάδα, σε αντίθεση με το αριστερό γερμανικό κόμμα Die Linke που στη γερμανική Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσε μάχη υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης. Η απάντηση στους Ιούς έρχεται σήμερα από το Γιούρογκρουπ, όπου μόνο δύο υπουργοί Οικονομικών από τους δεκαοχτώ είναι στην πλευρά της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γαλλίας. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έχει επηρεαστεί και πολύ από τον αγώνα του Die Linke και ζητά το κεφάλι της Ελλάδας. Αλλά φαίνεται ότι κάποια γραμμάτια έχουν οι Ιοί με το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς και τα ξεπληρώνουν έτσι. Πέρυσι, το παράρτημα Ελλάδας του ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ είχε εκδώσει και διέθετε δωρεάν το βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά (μέλος του Ιού), Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, το οποίο, όπως αναφέρει στην τελευταία σελίδα, χρηματοδοτήθηκε από το γερμανικό υπουργείο ΕξωτερικώνΠοιος να έλεγε στον κ. Ψαρρά ότι, έναν χρόνο μετά, επί αριστερής κυβέρνησης, ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής θα αποφυλακιζόταν (πριν συμπληρωθεί το δεκαοχτάμηνο όπως έγινε με τους άλλους χρυσαυγίτες που είναι τώρα έξω), λίγες ώρες μετά από την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, προκειμένου να βοηθήσει και αυτός με τον τρόπο του τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Γι’ αυτό όμως ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, Ιός ποιεί την νήσσαν.

Μετά γράφουν για μαζική λιποταξία προσωπικοτήτων του αντιμνημονιακού μετώπου με βάση ένα καθαρά εθνικό σκεπτικό. Πρώτα επιτίθενται στον Κώστα Χρυσόγονο επειδή είχε το θράσος να δημοσιοποιήσει μια επιστολή που είχε στείλει στον Τσίπρα και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν τρεις μήνες. Σε αυτή την επιστολή (http://localhost/ardinwps1/archives/193997), ο Κ. Χρυσόγονος, ψύχραιμα, έκανε αυτοκριτική ότι όλα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν μπορούν να γίνουν και ότι η στάση πληρωμών και έξοδος από το ευρώ κατ’ ουσίαν δεν υφίσταται, γιατί δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να διαγράψουμε το χρέος προς το ΔΝΤ. Για τους Ιούς, όμως, όποιος δεν ακολουθεί σαν στρατιωτάκι τη γραμμή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι θα διαγράψουμε το 95% του χρέους γιατί έτσι θέλουμε, είναι λιποτάκτης και ύποπτο στοιχείο. Κάποιοι φαντασιώνονται ότι γράφουν στην Πράβδα το 1936, όταν γίνονταν οι Δίκες της Μόσχας.

Στη συνέχεια επιτίθενται στον Νότη Μαριά που, σύμφωνα με τον Ιό, ήταν: «από τους μπροστάρηδες της εθνικόφρονος συνιστώσας του αντιμνημονιακού κινήματος των προηγούμενων χρόνων»(!). Το αμάρτημά του ήταν ότι, από την τηλεόραση του Σκάι, καλούσε «δημόσια την κυβέρνηση ν’ αποκαλύψει το ‘‘πραγματικό σχέδιό’’ της», μιλάμε τόσο ψηλά σήκωσε τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Έχουμε να κάνουμε και μια «αποκάλυψη» στους Ιούς, η ιστοσελίδα του Κόκκινου, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, είχε πρώτο θέμα συνέντευξη του Ν. Μαριά στο ραδιόφωνο Κόκκινο με τον τίτλο: «Νότης Μαριάς: ‘‘Αυτό που θέλουν είναι να ρίξουν την κυβέρνηση’’». Κάποιοι φαίνεται υπονομεύουν την επανάσταση από τα μέσα.

Και εκεί που ασχολούνται με την πατριωτική Αριστερά, πετάνε εμβόλιμα και μια παράγραφο για τη Χρυσή Αυγή. Την κατηγορούν ότι, ενώ ψήφισε στη Βουλή το δημοψήφισμα και συντάχθηκε με το Όχι, δεν το κάνει με όλη της τη θέρμη. Την κατηγορούν ότι από την εφημερίδα της, την Τετάρτη 1 Ιουλίου, «αποφεύγει να προπαγανδίσει υπέρ του ‘‘Όχι’’, προκρίνοντας αντίθετα έναν αμφιλεγόμενο ‘‘διμέτωπο’’: ‘‘Μένουμε Ελλάδα. Ούτε με τους μπολσεβίκους, ούτε με τους τοκογλύφους’’». Την ίδια μέρα αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και από τότε η Χρυσή Αυγή στράφηκε ανοιχτά υπέρ του Όχι. Απόδειξη είναι τα δεκάδες άρθρα υπέρ του Όχι στην ιστοσελίδα της, θα αναφέρω μερικά μόνο: Διάγγελμα Αρχηγού Χρυσής Αυγής για το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα, Χρήστος Παππάς: Το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού ήταν ΟΧΙ στο Μνημόνιο, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην Real News: Το ΟΧΙ θα είναι μια πράξη εθνικής υπερηφάνειας και ένας θρίαμβοςΣυνεντεύξεις Συναγωνιστή Ματθαιόπουλου σε ΜΜΕ της Β. Ελλάδος για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ΟΧΙ στην εθελοδουλεία προς τους διεθνείς τοκογλύφους και πάρα πολλά άρθρα υπέρ του Όχι και επίσης πολλά που καταδικάζουν το Ναι, όποιος έχει όρεξη ας ψάξει στο σάιτ της ναζιστικής οργάνωσης.

Ευτυχώς, όλοι όσοι περιστρέφονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τον γκεμπελισμό του Ιού και ακόμα βλέπουν κάποια πράγματα. Στην ιστοσελίδα της Αυγής, το Σάββατο 4 Ιουλίου, δημοσιεύτηκε το εξής κείμενο, «Η αποφυλάκιση του Κασιδιάρη». Ο συντάκτης κριτικάρει τη δικαιοσύνη που τον αποφυλάκισε, μέμφεται όμως και την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ίδιους, γιατί όλοι επέτρεψαν το δυναμικό come back της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία. Μετά τους δημοσιογράφους του Κόκκινου, πρέπει να ασχοληθούν και με αυτούς της Αυγής.

Για το τέλος ρίχνουν και λίγο Γιώργο Καραμπελιά για να δέσει το γλυκό. Ο Γ. Καραμπελιάς είναι, κατά τον Ιό, ο οργανικός διανοούμενος της εθνικοφροσύνης των τελευταίων δεκαετιών και το έγκλημά του είναι ότι δεν συντάχθηκε με το Όχι γιατί δεν θέλει να πέσει ο ελληνικός λαός στην παγίδα του Τσίπρα και να μπούμε σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις.

Τελειώνουν με τη μέγιστη αλητεία να κατηγορήσουν τον χώρο μας ότι η «‘‘καθ’ ημάς Ανατολή’’ δεν είναι δυνατό να υπάρξει δίχως ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια…». Ποιοι μιλάνε για ευρωπαϊκά προγράμματα, οι άνθρωποι που έχουν ζήσει για δεκαετίες με προγράμματα! Μιλάνε για μας που, στα 20 χρόνια του Άρδην, δεν έχουμε πάρει ποτέ πρόγραμμα, και φυσικά πολύ περισσότερο τα προηγούμενα χρόνια της Ρήξης, που ήταν και πολύ πιο δύσκολο. Ως συνήθως οι Ιοί εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια…

Το ποιοι είναι οι φορείς του Ιού φαίνεται πολύ καθαρά σε άρθρο του Τάσου Κωστόπουλου σε άλλη σελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών. Σε άρθρο με τίτλο «Ο στρατός έχει “αναλάβει” από το… 2001», αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τη δήλωση του Πάνου Καμμένου ενώπιον του πρωθυπουργού ότι «οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας». Αντί ο Κωστόπουλος να καταδικάσει αυτές τις δηλώσεις, γράφει πεντακόσιες λέξεις για να μας πείσει ότι τον δρόμο για να μπορεί να επέμβει ο στρατός στο εσωτερικό της χώρας τον άνοιξαν οι προηγούμενοι. Ναι, αλλά ο υπουργός της κυβέρνησής σας απειλεί με επέμβαση του στρατού στο εσωτερικό της χώρας! Οι Ιοί βρήκαν τον ρόλο τους, τον ρόλο του κολαούζου της εξουσίας, αναμενόμενο…

ΥΓ. Στα Εξάρχεια, όπως και σε πολλές άλλες μικρομεσαίες γειτονιές της Αθήνας, που έχουν άμεση και απτή εμπειρία από τη δράση των φίλων του Ιού, το Ναι πήρε 57,1% ενώ τα λευκά/άκυρα και η αποχή ήταν πολύ ψηλά. Στον Άγιο Παντελεήμονα, παρά τη δράση των Χρυσαυγιτών υπέρ του Όχι με πανό και μοίρασμα προκηρύξεων, υπήρξε το ίδιο φαινόμενο, το Όχι μειοψήφησε. Πρέπει οι Ιοί να πείσουν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και κατά των «λιποτακτών» των Εξαρχείων και του Αγίου Παντελεήμονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

5 ΣΧΟΛΙΑ

Γιώργος Ρακκάς 7 Ιουλίου 2015 - 18:52

Στην 4η σελίδα από το τέλος της έκδοσης της μελέτης του Δημήτρη Ψαρρά από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, αναγράφει: «Η έκδοση, όπως και οι περισσότερες δραστηριότητες του Παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, χρηματοδοτήθηκε από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών».

Αν είχαμε το δικό τους το ήθος, θα επικαλούμασταν αυτήν την αναφορά για να γράψουμε ότι ο Δημήτρης Ψαρράς είναι πράχχχχτορας του Σόιμπλε. Δεν είμαστε όμως σαν τα μούτρα τους, και ποτέ δεν θα γίνουμε.

Αυτό που έχουμε πει επανειλημμένως, είναι ότι η γερμανική αριστερά πάντοτε (από την εποχή του… Κάουτσκυ) είχε μια τάση να αποτελεί την ανθρωπιστική συνιστώσα του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Έτσι, μεταξύ των στόχων του ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα είναι να συμμετέχει στην ‘ελληνογερμανική συνέλευση συνεργασίας για την τοπική αυτοδιοίκηση’, μαζί με ΟΛΑ τα άλλα ιδρύματα των κομμάτων του γερμανικού κοινοβουλίου, που οργανώνουν την αποικιοποίηση των ελληνικών δήμων. Η ανάλυση του ρόλου που έχει το ίδρυμα σε αυτά τα πλαίσια, ξεφεύγει προφανώς από το αντικείμενο του άρθρου, έχει γίνει όμως συστηματικά εδώ στο Άρδην.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φλάβιος Σεβήρος Ιουστινιανός 7 Ιουλίου 2015 - 20:10

Ο ιός,δεν ήταν φυσικά ιός ελευθερίας αν το κοιτάζαμε σφαιρικά,αλλά ιός οπισθοδρόμησης αφού ήθελε-κατ’εμέ τουλάχιστον-πιότερο να οπισθοδρομήσει όπως όλη η ελίτ μας την ελληνική κοινωνία από την δημοκρατία και την οικουμενική κοσμόπολη,στην ολιγαρχία.Το ότι ο κόσμος είναι ολιγαρχικός σήμερα ή υιοθετεί το αυτάδελφο της τυραννίας νέου τύπου,διαφωτιστικού,προκύπτει από το γεγονός ότι η οικονομική ευρωστία και μόνο θεωρείται σύμβολο κύρους,διαφορετικά…”Καιάδας”(όχι Γερμενής),η απλή καθολική ψήφος,το δημοψήφισμα,ο εθνικισμός της απλής ατομικής ελευθερίας,αντί ο συμψηφισμός της με την κοινωνικο-οικονομική και πολιτική,η ύπαρξη του κρατοκεντρισμού στις διεθνείς σχέσεις κ.α.Βεβαίως έχει τεκμηριώσει χρόνια τώρα την ολιγαρχική του εμμονή,αλλά και έχει αποδείξει το βάθος του πάτου του.η ύβρις είναι γνώρισμα μικρών,ελάχιστων ανθρώπων με πλήθος ανθρώπινων αδυναμιών.Η ύπαρξη του Ιού-αλλά και άλλων,αδήλωτα ομολογεί ότι η ενιαία σκέψη απάντων εν υφηλίω,άλλως λεγόμενη ολοκληρωτισμός είναι ένας από τους πολλούς στόχους του σύγχρονου κόσμου από το 1979 έως σήμερα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παναγιώτης 7 Ιουλίου 2015 - 20:18

Ο Ψαρράς είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Συνεπώς, ίσως – ξαναλέω – ίσως, αυτή η παρά φύσιν συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ, η οποία είναι κάτι περισσότερο από προφανής (υπαρκτή είναι αυταποδείκτως), δημιουργήθηκε μετά την έκδοση του βιβλίου του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Common sense 8 Ιουλίου 2015 - 12:20

Στο ερώτημα που τίθεται στον τίτλο του άρθρου, η απάντηση είναι ότι πάντα δουλεύανε μαζί κι απορώ πως είναι δυνατόν κάποιοι να το αγνοούν ή να παριστάνουν ότι το αγνοούν…. Το ένα χέρι νίβει τ’άλλο και τα δύο μαζί τον ολοκληρωτισμό! Αυτή είναι η ιστορική εμπειρία απανταχού της Υφηλίου, τώρα και στην Ελλάδα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεώργιος Θεοδωρίδης 13 Ιουλίου 2015 - 09:30

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ…
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ
Σήμερα ένας μέσος Ορθόδοξος Χριστιανός τι έχει στο μυαλό του γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινης ζωης; Ποια είναι η στάσι του στις διάφορες ιδεολογίες και πως τις συνδυάζει με την Πίστι του;
Στο «Πάτερ ημων» ζητα από τον Θεό το «ψωμί της ημέρας», δηλαδή την ολιγάρκεια και συνέχεια συζητα για το χρημα, για το ποιο κόμμα θα του δώση περισσότερα υλικά αγαθά.
Στο «Πιστεύω» λέει «προσδοκω ανάστασιν νεκρων» και στις κηδείες λένε «αυτό ηταν, τελείωσε».
Όταν έρχεται κάποια νηστεία (Μεγάλη Σαρακοστή, Νηστεια των Χριστουγέννων, των Αγίων Αποστόλων, της Παναγίας, Τετάρτη και Παρασκευή κλπ.), συζητανε για τα φαγητά, για το αν επιτρέπεται αυτό, εκεινο ή το άλλο και τα χρήματα που ξοδεύουν για νηστίσιμα φαγητά είναι περισσότερα από τα χρήματα που θα ξόδευαν για αρτύσιμα.
Λένε στα κορίτσια τους να παντρευτουν κανονικά με παπα και με κουμπάρο αλλά επιτρέπουν στα αγόρια τους να έχη φιλενάδα και την σπιτώνουν την «νύφη» πριν τον γάμο και τον αρραβωνα και την λογοδοσία.
Στα κορίτσια δεν λένε «κορίτσι μου παντρέψου και μετά κοιμήσου με τον άνδρα σου» και μετά αναρωτιουνται γιατί χωρίζουν νωρίς ή γιατί δεν παντρεύονται καθόλου τα παιδιά τους. Ούτε καν περνα από το μυαλό τους ότι οι προγαμιαιες σχέσεις φταινε για την κακοδαιμονία του γάμου και για την πληθώρα των νέων που δεν μπορουν να παντρευτουν.
Κάνουν αμάν να πιάσουν μία θέσι εργασίας και την επόμενη βλαστημουν τους πλούσιους που τους εκμεταλλεύονται, το κράτος διότι διόρισε άλλους από άλλο κόμμα και παραπονιουνται ότι τα χρήματα που παίρνουν είναι λίγα. Όχι ότι τα χρήματα είναι πολλά αλλά η Εκκλησία, της οποίας είμαστε μέλη, ανέκαθεν μας λέει να ζουμε λιτά, με ολιγάρκεια.
Λέει πως είναι Ορθόδοξος Χριστιανός αλλά ψηφίζει αριστερά-κεντροαριστερά, δηλαδή μαρξιστικά, δηλαδή αντιεκκλησιαστικά!
Αναφέρει τις προφητείες του Οσίου Παϊσίου για το πάρσιμο της Πόλης, αλλά σιχαίνεται τον πολιτικό χωρο της δεξιας!
Φωνάζουν εναντίον της Αμερικης και συγχρόνως προωθουν τις θέσεις της Αμερικης στην Ευρώπη. Λένε «ευτυχως είμαστε στην Ευρώπη» και παράλληλα θέλουν να κυκλοφορουν με μαυρο χρημα και να κλέβουν το κράτος.
http://apologhtika.blogspot.gr/2015/07/blog-post_98.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: