Αρχική » Κατεχόμενη Σαλαμίνα!

Κατεχόμενη Σαλαμίνα!

από Άρδην - Ρήξη

salamina

Αναδημοσιεύουμε αυτήν την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών που πραγματοποιείται από πολίτες της Μεγαλονήσου [a-r.gr] \

Απαιτούμε τη ματαίωση της θεατρικής παράστασης στην κατεχόμενη Σαλαμίνα!

Ο σύνδεσμος της έκκλησης στη πλατφόρμα συλλογής υπογραφών avaaz.

Γιατί είναι σημαντικό;

H προγραμματιζόμενη για τις 28 Ιουλίου (;) παράσταση του Κρατικού Θεάτρου της Κύπρου, του ΘΟΚ, στο κατεχόμενο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, συνιστά προσβολή της ταλαιπωρημένης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και της πολλαπλά τραυματισμένης αξιοπρέπειάς μας. Μια τέτοια παράσταση ουδόλως συμβάλλει στην κατανόηση μεταξύ των Κυπρίων ή την προοπτική λύσης. Αντίθετα συνιστά μια έμμεση αναγνώριση των κατοχικών δεδομένων και σηματοδοτεί την αναβάθμιση πολιτιστικών “ανταλλαγών” μεταξύ των δυο προς “επανένωση” συστατικών, ζωνών, πολιτειών ή κρατιδίων.Θυμίζουμε ότι το αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας βρίσκεται με τη βία κάτω από τον έλεγχο του κατοχικού καθεστώτος και ειδικότερα κάποιου λεγόμενου “τμήματος αρχαιοτήτων” ενώ στο χώρο διεξάγονται παράνομες ανασκαφές από τουρκικά και άλλα πανεπιστήμια. Για 41 χρόνια τώρα η Πολιτεία κατέβαλε πολλές προσπάθειες και έχει επανειλημμένα καταγγείλει, στην UNESCO και σε άλλα βήματα, την παράνομη καταπάτηση και εκμετάλλευση των αρχαιολογικών και άλλων πολιτιστικών χώρων στα κατεχόμενα.

Η συμμετοχή κρατικού θεάτρου σε φεστιβάλ που διεξάγεται σε κατεχόμενη περιοχή του ίδιου κράτους συνιστά μια θλιβερή και αναξιοπρεπή παγκόσμια πρωτοτυπία και μοναδικότητα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΚ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ…

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΕΡΜΑ Σ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ!

ΣΧΕΤΙΚΑ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Βασίλης Μπαρτάς 28 Ιουλίου 2015 - 23:23

Απόψε 28 Ιουλίου 2015 διεξάγεται, παρουσία Αναστασιάδη-Ακκιντζί, η συναυλία-“ειρήνης” στο Αρχαίο θέατρο της Κατεχόμενης Σαλαμίνας υπό το βλέμμα των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των Τούρκων εποίκων.
Εάν αυτό δεν αποτελεί την επίσημη αναγνώριση και νομιμοποίηση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας των τετελεσμένων της Τουρκικής Εισβολής και Κατοχής, τότε τι είναι???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασίλης Μπαρτάς 28 Ιουλίου 2015 - 23:24

Και φυσικά η Ελλάδα πλήρως απούσα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ