Αρχική » Ο Πολέτι και η κυβέρνηση Σύριζα

Ο Πολέτι και η κυβέρνηση Σύριζα

από Άρδην - Ρήξη

poletti-estudianteslp1

Τώρα που αυτή η κυβέρνηση, από τις πιο καταστροφικές που γνώρισε ο τόπος, μετρά ώρες είναι κατάλληλη στιγμή να θυμηθούμε τι είχε πει για την κυβέρνηση, πριν μερικούς μήνες (27-4-15), ο Διονύσης Χαριτόπουλος. Είναι ώρα να “κόψουμε την μπάλα” από τους “Πολέτιδες” του Σύριζα.

Το απόσπασμα για τον Πολέτι

Η συζήτηση του Διονύση Χαριτόπουλου με τον Γιώργο Καραμπελιά

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Βασίλης Μπαρτάς 26 Αυγούστου 2015 - 13:20

Γεια σας. Θέλω, αν μπορείτε, να σχολιάσετε την επιστολή-πρόσκληση του Μίκη Θεοδωράκη προς όλες τις δημοκρατικές, πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις για τη σύσταση ενός νέου Παλλαϊκού Μετώπου για την αντιμετώπιση της επερχόμενης λαίλαπας του νέου Μνημονίου που υπέγραψαν οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
xen 26 Αυγούστου 2015 - 13:38

Είναι αργά. Δεν βρισκόμαστε, δυστυχώς, στο 2010 όταν αυτές οι εκκλήσεις του κου Θεοδωράκη είχαν ακόμα νόημα. Και το σχέδιο του κου Θεοδωράκη αυτά τα χρόνια δοκιμάστηκε και δεν προχώρησε. Ας θυμηθούμε ότι το πρώτο εξάμηνο 2012 η ΕΛΑΔΑ των Θεοδωράκη και Γλέζου έκανε ότι μπορούσε για να ενισχύσει τον Τσίπρα και τον Σύριζα και το κατάφερε. Ο κος Θεοδωράκης με τον ένα ή άλλο τρόπο τα προηγούμενα χρόνια στήριξε το “καταγέλαστο” παιδί, επομένως τώρα είναι αργά για εκκλήσεις και μέτωπα που όλο φτιάχνονται τα τελευταία χρόνια και όλο μας διαψεύδουν. Με την θολούρα που έχουν τα μετωπικά σχήματα δεν οδηγούμαστε πουθενά. Καθαρές θέσεις χρειάζονται και σύγκλιση πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, και όχι το κλασικό να μαζευτούμε πέντε-έξι κινήσεις αλλά ο καθένας θα τραγουδάει τον αμανέ του. Άλλωστε η ΛΑ.Ε είναι ακριβώς αυτό το πράγμα, έχει μαζέψει τους πάντες με ένα μόνο σημείο σύγκλισης τη δραχμή και κατά τα άλλα το χάος. Τι κοινό σημείο μπορεί να έχει π.χ. ο Κατσανέβας με τον Νταβανέλλο; Και για πόσο διάστημα ένα τέτοιο σχήμα μπορεί να διατηρηθεί; Για μερικούς μήνες, μετά θα διαλυθεί και θα αρχίσουν οι γνωστές εκκλήσεις για ενότητα κ.λπ. κ.λπ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διόνυσσιος Καρδιανός Θράξ 26 Αυγούστου 2015 - 17:47

κ. Μπαρτά επιτρέψτε μου ένα μικσρό σχόλιο για την επιστολή Θεοδωράκη. Προσωπικά θα ήμουν άκρως επιφυλακτικός για τις συμβουλές ενός ανθρώπου κατά τα άλλα καθόλα άξιου καλλιτέχνη, του οποίου όμως το πολιτικό αισθητήριο θα τα περνούσα απο χοντρή κρισάρα πριν καν να ασχοληθώ μαζί του. Αν εντρυφήσει κανείς στις επιλογές του Μίκη από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και τα βαθειά γεράματα του σίγουρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για συνέπεια και λογική, διότι πχ θα πρέπει να μας πει κάποιος πως στα 17 σου χρόνια είσαι στην νεολαία του Μεταξά(κατά δική του δήλωσης και στα 25 είσαι μέλος του ΚΚΕ). Και στο φινάλε για να μην μακρηγορούμε, φοβούμαι προσωπικά πάρα πολύ τον άνθρωπο που συμβουλεύει για κάτι, για το οποίο πολύ πιθανόν η βιολογία να μην του επιτρέψει να δει τα αποτελέσματα της συμβουλής του. Μακάρι ό ναθρωπος να ζήσει όσα τα χρόνια του Μαθουσάλα, αλλά επειδή με την βιολογία δεν μπορείς να τα βάλεις, καλό θα είναι ο κ. Θεοδωράκης να είναι πιο φειδωλός στις συμβουλές του όπως και ο κ. Γλέζος μια και τις όποιες επιλογές τους πολύ πιθανόν να μην προλάβουν να τις βιώσουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α.Τ 27 Αυγούστου 2015 - 18:02

Ένα ελάχιστο σχόλιο για τον κ.Θεοδωράκη και τον κ.Γλέζο.
Καλό είναι ο άνθρωπος μετά από κάποια ηλικία όποια και αν είναι η σταδιοδρομία του, να θέτει τον εαυτό του και τις βεβαιότητες του για τη ζωή υπό τη ριζική αμφισβήτηση και αμφιβολία που εγείρει η μεταφυσική απορία ενώπιον του θανάτου.
Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα και το θάρρος να κάνουν αυτό τον προσωπικό απολογισμό γίνονται πολύ πιο γλυκείς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ