Αρχική » Κριτική στην ελληνική παρακμή πριν είκοσι χρόνια (βίντεο)

Κριτική στην ελληνική παρακμή πριν είκοσι χρόνια (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Τα συγκεκριμένα αποσπάσματα προέρχονται από εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που είχε ως θέμα τις διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον των Γ. Ρούσση και του Β. Διαμαντόπουλου, για τις δηλώσεις τις οποίες έκαναν σχολιάζοντας την κατάληψη του Πολυτεχνείου από αντιεξουσιαστές, το 1995.

Αναδημοσιεύεται σήμερα μόνο για έναν λόγο: 20 χρόνια μετά, το περιεχόμενο της πολιτικής κριτικής που ασκούσε ο χώρος μας παραμένει σχεδόν το ίδιο. Μια διεφθαρμένη, και ξενόδουλη εξουσία που κυβερνάει δίχως ίχνος δικαιοσύνης και μεταδίδει σαν μια τεράστια επιδημία την παρακμή της σε όλη την κοινωνία. Η οποία, με την σειρά της αντανακλάει σαν καθρέφτης το «μηδέν» της εξουσίας, παράγοντας εξίσου μηδενιστικές αντιδράσεις.

Πραγματικά, είναι σαν να έχουν μεσολαβήσει 20 “παγωμένα χρόνια”. Μόνο που ποτέ στην Ιστορία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο -αντίθετα η κρίση και η παρακμή βάθυνε μέχρι που έφτασε μέχρι το μεδούλι αυτής της χώρας.

Τώρα ζούμε τους μάταιους σπασμούς ενός συστήματος που έχει τελειώσει οριστικά. Και μέχρι που να γεννηθεί κάτι νέο, είμαστε εγκλωβισμένοι στην εποχή των τεράτων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ