Αρχική » Τα υστερνά τιμούν τα Πρώτα!

Τα υστερνά τιμούν τα Πρώτα!

από Άρδην - Ρήξη

Αναδημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή των Θωμά Χ. Ε. Γκιάτα, Κωνσταντίνου Δ. Σαμοΐλη και Οδυσσέα Κέλλογλου προς τον Κώστα Ζουράρι

zour

Θυμάμαι…. θυμόμαστε…. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς!

Αγαπητέ δάσκαλε Κωνσταντίνε Ζουράρι, συνδεθήκαμε σε στιγμές καθοριστικές και δύσκολες!
Όταν σοβούσε το θέμα της κλεψίτυπης ονομασίας του υβριδικού κρατιδίου των Σκοπίων (καρκινώματος που μας θυμίζει τα λάθη της εξωτερικής πολιτικής) τήρησες από τις στήλες της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ πατριωτική και ανδρεία στάση.
Η φράση σου «παραχώρηση ονόματος ισοδυναμεί με παραχώρηση εδάφους», έκλεινε τα στόματα των χλιαρών ριψάσπιδων, αναρριχώμενων σαλιαγκών!
Υπερασπιζόμενοι την άποψή σου αυτή δημοσίως, διαλύσαμε πριν την ώρα της, την ημερίδα για την ονομασία του ψευδοκράτους που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ε.Μ. Σπουδών, συγκρουόμενοι με την άποψη του κατά τ’ άλλα συμπαθούς και συνεπούς αγωνιστή Γιώργου Καραμπελιά.
Κοινές προσπάθειες μας εσφράγισαν, στον κλεφτοπόλεμο, κατά του διαβόητου εθνοκτόνου εγχειριδίου της Ρεπούση, βιβλίου Ιστορίας της Στ” Δημοτικού , και στον συνεχιζόμενο αγώνα για την αλλαγή των νεοταξίτικων- παγκοσμιοποιητικών Αναγνωστικών του Δημοτικού, με ύλη μαγκαζίνου ποικίλης ύλης: μικρές αγγελίες, συνταγές, οδηγίες χρήσεως!
Αλησμόνητες ημερίδες, ομιλίες, και εκπομπές πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του επιστήθιου φίλου σου και συναγωνιστή μας Κρίτωνα Σαλπιγκτή καθώς και άλλων αγωνιζόμενων δασκάλων.
Ο ορθόδοξος λαός της Θεσσαλονίκης σε ανέδειξε δύο φορές βουλευτή με το κόμμα των Α.Ν.Ε.Λ.
Α. Δυστυχώς εσύ και το κόμμα σου μετατρέψατε τις κόκκινες γραμμές σε ροζ, και μάλιστα από εξισορροπητική δύναμη ελέγχου και αποτροπής των απευκταίων, γίνατε νομιμοποιητική δύναμη των αποφάσεων της κυβέρνησης!
Β. Γνώριζες πολύ καλά, ως πολιτειολόγος διεθνούς φήμης, ότι η ιθαγένεια δεν ταυτίζεται με την υπηκοότητα, προτίμησες όμως να ψηφίσεις θετικά, κατά την ψήφιση του νόμου για τη γρήγορη απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες, ενώ και πάλι γνώριζες ότι σκοτεινά μυαλά ταύτισαν τις δύο έννοιες!
Τι θα γίνει τώρα, που θα ζητούν την απόδοση ιθαγενείας, εκατοντάδες χιλιάδες ταλαίπωροι, παγιδευμένοι, λαθραίοι και νόμιμοι μετανάστες και πρόσφυγες;
Γ. Κανέναν στεντόρειο φιλιππικό δεν εξεφώνησες για την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας, για τις αυτοκτονίες, για την εξόντωση των «ιθαγενών» παντοιοτρόπως, την επιβολή του Δ΄ Ράιχ και την φορολογική λαίλαπα!
Δ. Έσπευσες να ψηφίσεις το «σύμφωνο συμβίωσης» των ομοφυλοφίλων (αυτό ήταν το μέγα πρόβλημά μας!) με προσχηματικές δικαιολογίες περί δικαιώματος ελεύθερης επιλογής, ενώ γνώριζες πολύ καλά ότι:
α) Πάντοτε οι ομοφυλόφιλοι ως πρόσωπα ήταν συμπαθείς στους Έλληνες, αρκεί το αφύσικο πάθος τους να μη γινόταν σημαία. ”Τα εν οίκω μη εν Δήμω”!
β) Η παράδοση στα πάθη είναι ψευδής ελευθερία.
γ) Οι κοινωνίες ανοχής των πάντων αυτοκαταστρέφονται.
δ) Στόχος ήταν πάντα το σπάσιμο της παραδοσιακής ελληνικής οικογενείας και η εισαγωγή της πολυμορφικής, πολλών ταχυτήτων «οικογενείας» με απώτερο σκοπό την εκ του πλαγίου ……. υιοθεσία παιδιών!!!
Οϊμέ! Ουαί! παπαί! βαβαί! αταταί!
Ε) Το ποτήρι όμως ξεχείλισε, όταν λησμονώντας τους αγώνες σου, υπεράσπισες και την πανελληνίως κατακριτέα στάση του υφυπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, ν’ αποκαλεί την Vardarska ως Μακεδονία, με διαλείμματα συγγνώμης!
Κώστα Ζουράρι, επειδή η πολιτική είναι γλυκεία αλλά έχει πικρούς καρπούς, επειδή η μετάλλαξη που προκαλεί είναι ύπουλη και δυσδιάκριτη, επειδή η υστεροφημία είναι προτιμότερη της πρόσκαιρης δόξας, εμείς οι παλιοί συν- Αδελφοί, σε καλούμε να:
1) Προβείς σε δημόσια αυτοκριτική και παραδοχή των ατοπημάτων σου, ζητώντας συγγνώμη από λαό και Θεό!
2) Εξομολογηθείς λόγω μεγάλης Σαρακοστής, διότι η ορθοπραξία δεικνύει την ορθοδοξίαν, η οποία προσεγγίζεται βεβαίως καρδιακά και οντολογικά και όχι φιλολογικά.
3) Να παραιτηθείς από το βουλευτικό σου αξίωμα εγκαταλείποντας το σκάφος, πριν από τους ποντικούς και πριν αυτό βουλιάξει, διότι και κατά κόσμον πλείστην δόξαν έλαβες και χρήματος ουκ υστέρησας!
Τα υστερνά τιμούν τα πρώτα, αδελφέ Κώστα!
Συγχώρεσέ μας και μη μας απογοητεύεις άλλο!

Θωμάς Χ. Ε. Γκιάτας, δάσκαλος
Κωνσταντίνος Δ. Σαμοΐλης, δάσκαλος,
Οδυσσέας Κέλλογλου, καθηγητής γερμανικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ

10 ΣΧΟΛΙΑ

ο ηλιος ο πρασινος 30 Μαρτίου 2016 - 17:14

εξαιρετη επιστολη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παναγιώτης 30 Μαρτίου 2016 - 18:37

Άτιμο μνημόνιο….μας έφαγες τα καλύτερα παλικάρια 😀 😀

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γκυ 30 Μαρτίου 2016 - 22:47

Άτιμα παλικάρια… μας εσερβίρατε το μνημόνιο του κουαρτέτου. Μεταξύ εθνολιγούρηδων και εθνομαστούρηδων δεν υπάρχει διέξοδος Παναγιώτη μου. Έχουμε να ζήσωμεν διαψεύσεις, με το τσουβάλι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γκυ 30 Μαρτίου 2016 - 22:51

έχουμε να ζήσουμε όχι μόνο διαψεύσεις αλλά και υποσχέσεις. Ο ΓΑΠ δεν απέθανε-δυστυχώς: http://tvxs.gr/news/ellada/ksanthi-imerida-gia-neaniki-epixeirimatikotita-koinoniki-oikonomia-kai-kannabi
Δηλαδή από αυτό πάσχει η Ξάνθη κατά τον κ. ΣΚούλογλου, όπως ο ίδιος έγραψε το όνομά του προ ετών: http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2011/09/blog-post.html. Το Προξενείο ίσως ήτο η κάποια λύσις…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σαμάντης Κώστας 31 Μαρτίου 2016 - 08:59

Έτσι ακριβώς: Τα υστερνά τιμούν τα Πρώτα! Να τελειώνουμε επιτέλους με τους “καρεκλολιγούρηδες”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Stdominic 31 Μαρτίου 2016 - 14:08

«…διαλύσαμε πριν την ώρα της, την ημερίδα για την ονομασία του ψευδοκράτους που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ε.Μ. Σπουδών, συγκρουόμενοι με την άποψη του κατά τ’ άλλα συμπαθούς και συνεπούς αγωνιστή Γιώργου Καραμπελιά..»

Υποθέτω πως οι κατά τ’ άλλα συμπαθείς και συνεπείς φίλοι ούτε κάν κοκκινίζουν, αντιθέτως θεωρούν το έργο τους σαν κερδισμένο παράσημο..
Μπαχαλάκιδες εδώ, μπαχαλάκιδες εκεί, μπαχαλάκιδες και παραπέρα… Ελπίς; Ουδεμία.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πιρογας 1 Απριλίου 2016 - 14:30

Κωνσταντίνε, Θωμά και Οδυσσέα, Μπράβο σας ! Τι γλώσσα είναι αυτή! Τι θαυμάσια Ελληνικά είναι αυτά ! Εύγε σας !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΕΤΙ 3 Απριλίου 2016 - 20:08

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παπαδόπουλος Γιώργος 6 Απριλίου 2016 - 00:50

Είχε έρθει στην Κατερίνη, στην Εκάβη, τον Μάρτη του 1998 και μιλούσε για το πως προστατεύεται κατά τον Θουκυδίδη η πατρίδα, μετά από τόσα χρόνια είπε να προχωρήσει και στην πράξη….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α. Β. 7 Απριλίου 2016 - 14:59

Έτσι ακριβώς! Με εκφράζει απόλυτα αυτή η επιστολή. Για τις “κόκκινες γραμμές” και για τους δήθεν αντιμνημονιακούς πατριώτες.
Άλλο ένα κόμμα που ξεκίνησε ως πατριωτικό και κατέληξε στα ίδια χάλια με τα υπόλοιπα, αν όχι σε χειρότερα, εφόσον από τα αριστερά και άθεα δεν περιμέναμε και τίποτα καλό.
Είμαι νέα και πίστεψα σε αυτούς. Όχι ότι θα μας σώσουν (μόνο ο Θεός μπορεί να το κάνει αυτό), απλά ότι θα αποτελούσαν ένα ανάχωμα στις αντίθεες και αντιπατριωτικές πολιτικές τους.
Διαψεύστηκα πλήρως. Και απογοητεύτηκα από την πολιτική.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ