Αρχική » Γ. Καραμπελιας-π. Λουδοβίκος: Ελλάδα και Ευρώπη (βίντεο)

Γ. Καραμπελιας-π. Λουδοβίκος: Ελλάδα και Ευρώπη (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

 

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομίλησε τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 20.30 με τον πατέρα Νικόλαο Λουδοβίκο με θέμα: «Ελλάδα και Ευρώπη, συμπτώσεις και αντιθέσεις». 

ΣΧΕΤΙΚΑ

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ 26 Μαΐου 2016 - 03:59

δεν υπαρχουν αποδειξεις για το φοινιικο αλφαβητο, που βρεθηκε και γιατι δεν μας λετε σε ποιο μουσειο βρίσκονται αποδειξεις για την υπαρξη του.
Εάν ξερει καποιος να μου απαντησει ποιος ηταν ο ακαδημος ποτε εζησε και ποιος ο τοπος καταγωγης του;
Ερωτω γιατι υποψιάζομαι ότι τα περι φοινικων που μας εδωσαν το αλφαβητο στηρίζεται σε πλανη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αλέξανδρος 29 Μαΐου 2016 - 13:33

Είμαι ευτυχής που ο π. Λουδοβίκος κατέστησε δικαιολογημένη την απέχθεια μου στον δυτικό κόσμο, μιας και ομολόγησε ότι εκεί οι θεσμοί λειτουργούν! Άρα τα σύγχρονα εγκλήματα τους προς την ανθρωπότητα έχουν παλλαϊκή αποδοχή, μιας και ο το πολίτευμα της δημοκρατίας, θα λειτουργεί άψογα σε αυτούς, εκφραζόμενο από τους λειτουργούντες θεσμούς του δυτικού κόσμου και εύκολα πλέον θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον δυτικό πολιτισμό ανθρωποκτόνο και εθνοκτόνο και ολοκληρωτικό! Ποιον λοιπόν διάλογο μας διατυμπανίζετε π. Νικόλαε Λουδοβίκε? Δεν θα επεκταθώ σε άλλα, απλά θα χαρακτηρίσω μεταπρατικές τις αντιλήψεις σας, ”καλλωπισμένες” με φιλοσοφικό περιτύλιγμα. Οι άνθρωποι αλλάζουν κύριες Λουδοβίκε και μεις θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να αποκτήσουν υποστατική κοινωνία με την Αλήθεια, διαφορετικά βράσε ρύζι………τους δε πολυκουλτουριάρικους διαλόγους σας, χάρισμα σας, ευτυχώς δεν θα πάρουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παύλος Π. 2 Ιουνίου 2016 - 00:01

Κύριε Καραμπελιά, κατ’αρχάς συγχαρητήρια για τον αγώνα σας εναντίον του ανθελληνισμού και της πνευματικής αφασίας.Γράφω αυτό το σχόλιο διότι θέλω να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τις συζητήσεις που κάνετε στον ΙΑΝΟ.
Πρώτον,νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα αυτές οι συζητήσεις να μεταδίδονται και από την τηλεόραση(σε μαγνητοσκόπηση) ώστε να μπορεί να τις παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος.Είναι κρίμα τέτοια ποιότητα λόγου,τέτοιες συζητήσεις εθνικής αυτογνωσίας να περιορίζονται στο Διαδίκτυο και να είναι απρόσιτες για τους πολλούς.Ίσως το κανάλι Pontos TV να μπορούσε να συμβάλλει στην προσπάθειά σας.
Δεύτερον,θα ήθελα να προτείνω κάποια πρόσωπα με τα οποία κατά τη γνώμη μου θα είχε ενδιαφέρον να συνομιλήσετε.Ο Σταμάτης Σπανουδάκης και ο Γιάννης Νίκου είναι δύο τέτοια πρόσωπα.Όταν μιλάμε στις μέρες μας για παραγωγή ελληνικού πολιτισμού,δηλαδή ελληνικής ιδιαιτερότητας σαρκωμένης στην τέχνη,μιλάμε για Σπανουδάκη(στη μουσική) και Νίκου(στη ζωγραφική).Και οι δύο αυτοί δημιουργοί είναι αποκλεισμένοι από τα δυτικόδουλα κανάλια του νεομαρξιστικού και νεοφιλελεύθερου κατεστημένου.Ειδικά τον Γιάννη Νίκου δεν τον ξέρει σχεδόν κανείς! Ακόμη, νομίζω θα είχε ενδιαφέρον μια συζήτηση με τον Κώστα Χατζηαντωνίου για το ζήτημα του εθνικισμού.
Τέλος,εκτός από την αποδόμηση στα πεδία της λογοτεχνίας και της ιστορίας,για την οποία συζητήσατε με το Νάσο Βαγενά(στην ίσως πιο ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συνάντηση κορυφής),αποδόμηση επιχειρείται και στο πεδίο της ορθόδοξης θεολογίας μέσω των διάφορων νεωτεριστικών θεολογικών κέντρων.Γι’αυτό το θέμα,μια συζήτηση με τον πρόεδρο της ΠΕΘ Κωνσταντίνο Σπαλιώρα είναι επιβεβλημένη.Αλλά και μια συζήτηση με τον Σωτήρη Γουνελά για την περίπτωση Ράμφου θα ήταν διαφωτιστική.Επίσης,συζητήσεις με τον Γιάννη Πανούση και τη Χαρά Νικοπούλου νομίζω θα είχαν το δικό τους ενδιαφέρον.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ