Αρχική » Νέα κυκλοφορία: Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς: Η Υπέρβαση

Νέα κυκλοφορία: Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς: Η Υπέρβαση

από Άρδην - Ρήξη

%ce%b3%ce%ba%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-2-2

Τίτλος: Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς: Η Υπέρβαση

Συγγραφέας: Γιώργος Καραμπελιάς

Εναλλακτικές Εκδόσεις 2016

Σελ. 240

Τιμή: 10.5 ευρώ στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο από 15 ευρώ τιμή λιανικής

Ο πολιτικός και οικονομικός φιλελευθερισμός έχει ως αναγκαίο συμπλήρωμά του τον πολιτισμικό φιλελευθερισμό. Νεοφιλελεύθερη Δεξιά και εθνομηδενιστική/πολυπολιτισμική Αριστερά αποτελούν τα δίδυμα αδελφάκια της παγκόσμιας «Νέας Τάξης Πραγμάτων». Καθόλου τυχαία, εξάλλου, η μεταμοντέρνα Αριστερά και η Δεξιά συμμερίζονται τις ίδιες βασικές αξίες. Την ίδια πίστη στον εργαλειακό ορθολογισμό, την ίδια λατρεία για την απεριόριστη οικονομική μεγέθυνση, την ίδια απόρριψη εν τέλει του ανθρώπου ως φύση και την επιμονή στον άνθρωπο ως κατασκευή

… Η Αριστερά την ιδεολογική προετοιμασία, η Δεξιά την υλοποίηση!  Αυτός είναι ένας συνήθης καταμερισμός εργασίας μεταξύ τους, εκτός από έκτακτες συνθήκες οπότε αναλαμβάνει η Αριστερά να φέρει σε πέρας και τα δύο καθήκοντα, όπως συνέβη στην Κίνα, ή… στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Κινέζοι, ως το πρότυπο του αναδυόμενου μεγα-κράτους του μέλλοντος, φαίνεται να έχουν επιτύχει έναν καταπληκτικό συνδυασμό των δύο προτύπων. Και κρατισμός με Κομουνιστικό Κόμμα και… πολυεθνικές κάνοντας πράξη, με τον τρόπο τους, την «υπέρβαση» Αριστεράς-Δεξιάς! Οι πρόεδροι των πολυεθνικών τους είναι «ιδιώτες» και ταυτόχρονα αξιωματούχοι του κόμματος!

Στην Ελλάδα, μετά την άνοδο του Σύριζα στην εξουσία, η Αριστερά ανέλαβε και τα δύο «καθήκοντα»: Παράλληλα με τον πολιτισμικό φιλελευθερισμό –μεταναστευτικός πολυπολιτισμός, κατεδάφιση της εθνικής ταυτότητας στην εκπαίδευση, κ.λπ.–, ολοκληρώνει την εκχώρηση της εθνικής οικονομίας, την αποσύνθεση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη μεταβολή της χώρας σε αποικία. Γι’ αυτό και εξαντλείται τελεσίδικα και στην Ελλάδα –όπως είχε ήδη εξαντληθεί οραματικά και πρακτικά κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα– ο ιστορικός ρόλος της Αριστεράς.

* * *

Απέναντι σε αυτές τις σαρωτικές εξελίξεις, για να επιβιώσουμε σε μια περίοδο παγκόσμιας μετάβασης, όπου Ανατολή και Δύση συγκρούονται και να μη μεταβληθούμε σε έναν απλό συνοριακό σταθμό, στα σύνορα των δύο κόσμων, πρωταρχικός στόχος είναι να αντισταθούμε. Βρισκόμαστε μεταξύ Ανατολής και Δύσης και η πνευματική μας παράδοσή είναι συνθετική, με την καρδιά και με το νου ταυτόχρονα, ενώ η ανατολική οπτική εκφυλίζεται στον τζιχαντισμό, η δε δυτική σε μια γενικευμένη απώλεια νοήματος…
Για να αντισταθείς τελεσφόρα πρέπει να διαθέτεις ένα όραμα πέρα από την απλή επιβίωση! Εμείς, ως παράδοση, έχουμε αυτή τη συνθετική οπτική και θα πρέπει να την κάνουμε μια πρόταση οικουμενικών διαστάσεων…
Πέραν λοιπόν της Αριστεράς και της Δεξιάς για μια πρόταση που θα απορρίπτει τον παρασιτικό εκσυγχρονισμό και δεν θα εγκλωβίζει την παράδοση στο παρελθόν, επιτέλους για έναν εκσυγχρονισμό βασισμένο στη δική μας παράδοση.

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

Για ηλεκτρονικές παραγγελίες επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα των Εναλλακτικών Εκδόσεων 

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Δημήτρης Κερκουλάς 21 Οκτωβρίου 2016 - 16:38

O αριστερός ψευτοκοσμοπολιτισμός , η οικονομίστικη Μαρξιστική – Λενινιστική ανάλυση – εξήγηση της ιστορίας (σε αντίθεση με τον Μάρξ των νεανικών χρόνων ), ο εγκλωβισμός αυτής της ανάλυσης στη θεωρία της πάλης των τάξεων , αγνοώντας τόσους και τόσους άλλους καθοριστικούς παράγοντες γιά το ιστορικό προτσές , απετέλεσαν πράγματι το think tank της παγκοσμιοποίησης.Ηδη από την δεκαετία του ’80 οι παλιοί Μαοϊκο-σταλινικοί αποτελούσαν τους ιδεολογικούς ”στρατηγούς” της ληγμένης σοσιαλδημοκρατίας και στην Ευρώπη και φυσικά εδώ. Η αριστερά έκλεισε οριστικά τον ιστορικό της κύκλο ως μπροστάρισα στους πατριωτικούς εθνικοαπελευθερωτικούς της αγώνες κατά του φασισμού και του ναζισμού.Τότε που οι Ελασίτες τραγουδούσαν κλέφτικα τραγούδια θεωρώντας εαυτούς ως τους γνήσιους απογόνους του Κανάρη,του Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη… Υπήρχε βέβαια μιά κρυφή ατζέντα ….Την πλήρωσε η Ελλάδα με το παραπάνω….Οπως και νά ‘χει ,ολοκλήρωσε τη ”σκέψη” της κατασκευάζοντας τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του ανατολικού μπλόκ,τα οποία βέβαια είναι οριστικά καταδικασμένα στην συνείδηση του εργατικού κινήματος.Παρά ταύτα οι ”επαναστατικές ομάδες” της περιφέρειας της καπιταλιστικής μητροπόλεως και του 3ου κόσμου εν γένει ,εξακολουθούν να καταναλώνουν τα μαρξιστικο-λενινιστικο-σταλινικά-ληγμένα προ πολλού- ιδεολογήματα,μη μπορώντας να προχωρήσουν σε νέες αναλύσεις .Ο αντίλαλος αυτής της προ πολλού ληγμένης θεαματικής διαμάχης μεταξύ της επαράτου δεξιάς και της ηθικά αμόλυντης αριστεράς, προκαλεί διχασμό στο λαό μας και εξυπηρετεί τα συμφέροντα εκείνων που δεν έχουν ούτε είχαν ποτέ πατρίδα….γιατί πατρίδα τους έχουν τις τράπεζες ….Ομως αυτός ο τόπος είναι δικός τους και δικός μας που λέει κι ο ποιητής.Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει !!! Είναι πολύ κατώτερες της Ελληνικής σκέψης όλες αυτές οι περίεργες θεωρίες που δανειστήκαμε από την Εσπερία προκειμένου να εξηγήσουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας μέσα σ’ αυτόν. Καιρός να ….εισπνεύσουμε και να μαζευτούμε οίκαδε …Η εκπνοή μας έφτασε ως τα πέρατα της οικουμένης…έως ότου μείναμε ξέπνοοι…χωρίς ανάσα. Ολα έχουν ειπωθεί.Τώρα πιά ζούμε στο χείλος του ολοκληρωτικού μας αφανισμού.Ε ας τραβήξουμε επι τέλους τον δικό μας Δρόμο.Η ας χαθούμε γιά πάντα !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: