Αρχική » Άνθρωποι του πνεύματος και άλλα κουραφέξαλα

Άνθρωποι του πνεύματος και άλλα κουραφέξαλα

από admin

του Άριστου Μιχαηλίδη
Φιλελεύθερος 17.10.11

Ο διορισμένος από το κυβερνών κόμμα στο διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, Ανδρέας Χρυσάνθου, γιατρός το επάγγελμα, μιλά αυτές τις μέρες ως ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτισμού, που οργανώνει τη συναυλία της ερχόμενης Δευτέρας, η οποία γίνεται δήθεν για την ενότητα αλλά προκαλεί πόλεμο και διχασμό. Ενώ ο κ. Χρυσάνθου είναι συνδεδεμένος πολιτικά με το ΑΚΕΛ, άρχισε να κάνει δηλώσεις ως να είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας «του πνεύματος, της επιστήμης και του πολιτισμού», που δικαιούται να παραδίδει στους υπόλοιπους μαθήματα πατριωτισμού και δημοκρατίας και ότι ως αδέσμευτος πολίτης, οργάνωσε και συναυλία για να στηρίξει την ενότητα «που απευθύνεται σε όλους», όπως δηλώνει «και όχι μόνο σε όσους στηρίζουν την κυβέρνηση». Φυσικά, έχει δικαίωμα ο κ. Χρυσάνθου και η όποια Κίνηση Πολιτισμού, να οργανώσουν συναυλίες. Αλλά, να μην μας κοροϊδεύουν κιόλας, σαν να είναι αυτοί οι λευκοί της Αφρικής και απευθύνονται στους κάφρους, ότι δήθεν δεν έχουν σχέση με την πολιτική και ότι «πάνω απ΄ όλα είναι η Κύπρος» και άλλα τέτοια ανούσια συνθήματα. Όταν οργανώνουν συναυλία για να στηρίξουν τον Πρόεδρο Χριστόφια και να απαντήσουν έτσι στη λαϊκή κατακραυγή, ας έχουν το θάρρος να το πουν καθαρά στον κόσμο αλλά και στους εξ Ελλάδος τραγουδιστές, που απ΄ ότι φαίνεται αρκετοί ούτε που γνωρίζουν σε τι διχαστικό προπαγανδιστικό παιχνίδι τους έχουν μπλέξει. Όταν διακηρύσσουν ότι «η άθλια στοχοποίηση του προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει προηγούμενο στη νεότερη ιστορία της Κύπρου», δεν χρειάζεται και πολύς νους για να καταλάβει κάποιος τους σκοπούς της συναυλίας και την προέλευση των οργανωτών. Έτσι τουλάχιστον, ας μην προσπαθούν να εξευτελίσουν τη νοημοσύνη του κόσμου.

Από την περασμένη Παρασκευή, που ανακοινώθηκε η συναυλία, εξελίχθηκαν κωμικοτραγικά γεγονότα. Όπως το ότι αρκετοί από τους ελλαδίτες τραγουδιστές, που είδαν τα ονόματα τους να χρησιμοποιούνται στην κυπριακή κομματική κραιπάλη, ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν τη συμμετοχή τους γιατί δεν θέλουν να μπλεχτούν σε αυτό το αιματοβαμμένο σκηνικό, που ολοένα και βαθαίνει την κρίση και την ανωμαλία στην κυπριακή κοινωνία. Όμως, οι οργανωτές ως άνθρωποι «του πνεύματος, της επιστήμης και του πολιτισμού», αντί να σιωπήσουν αφού είναι φανερό ότι δεν τα είπαν όλα στους καλλιτέχνες (έτσι λένε οι ίδιοι) κατηγορούν και όσους αντέδρασαν (κυρίως, με μηνύματα στο διαδίκτυο), λες και δεν είχαν δικαίωμα να καλέσουν αγαπημένους τους τραγουδιστές να μην συμμετέχουν σε αυτή τη φάρσα.

Γνώριζαν ασφαλώς οι «άνθρωποι του πνεύματος», ότι θα υπήρχε αντίδραση. Γνώριζαν ότι μεγάλη μερίδα του λαού δεν θα έβλεπε με καλό μάτι τις ενέργειες τους. Γνώριζαν ότι το κλίμα είναι ήδη πολύ βαρύ και η ενέργεια τους θα έκανε χειρότερο. Αλλά, δεν δίστασαν. Μήπως, αυτός είναι ο στόχος τους τελικά; Μήπως, σκόπιμα επιδιώκουν να οξύνουν περισσότερο τα πνεύματα; Και δεν θα μας αφορούσε τι κάνει ο κ. Χρυσάνθου και άλλοι «άνθρωποι του πνεύματος», αν πίσω από αυτούς δεν ήταν ο ίδιος ο αρχηγός του κράτους και το κυβερνών κόμμα. Αυτοί δηλαδή, που έπρεπε να παλεύουν πρώτοι για να τελειώσει το γρηγορότερο αυτή η καταστροφική ανωμαλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ