Αρχική » Ιπτάμενος Τσίπρας

Ιπτάμενος Τσίπρας

από Άρδην - Ρήξη

Σκίτσο του Ηλία Μακρή από την Καθημερινή

Από την Ρήξη φ. 137

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός πέρασε το νομοσχέδιο (που υπερασπίστηκε με πάθος από το βήμα της Βουλής) για τη δυνατότητα προσδιορισμού ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, την Πέμπτη έβαλε τη στολή του πιλότου και έκοβε βόλτες πάνω από το Αιγαίο. Ξεφορτώθηκε τον Καμμένο, που εξαφανίστηκε για δέκα μέρες στη Λατινική Αμερική ώστε να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για το φύλο, και του πήρε τη θέση. Ο Τσίπρας επισκέφτηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου συνοδεία του Α/ΓΕΕΘΑ και του Α/ΓΕΑ, που επέβαιναν στα άλλα δύο αεροσκάφη του σχηματισμού, πραγματοποίησε πτήση με F16 BLK 52+. Στις δηλώσεις του έκανε λόγο για την «ψυχή του Έλληνα πιλότου», που είναι «το μυστικό υπερόπλο, της Πολεμικής Αεροπορίας.
Με το χθεσινό του σόου ο Τσίπρας στέλνει πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Στο εσωτερικό δηλώνει στον Καμμένο ότι με τις Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνει και ο Τσίπρας το επικοινωνιακό του κομμάτι και κυρίως στέλνει μήνυμα στην κοινωνία, ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να ψηφίζει νόμους για το φύλο και αύριο μεθαύριο για την κάνναβη, αλλά στα ζητήματα άμυνας και υπεράσπισης της πατρίδας είναι βράχος. Στο εξωτερικό τα μηνύματα έχουν αποδέκτες από τη μια την Τουρκία, γι’ αυτό συνοδευόταν και από τους δύο αρχηγούς, αλλά κυρίως τους Αμερικανούς, ενόψει του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον. Ως ένα από τα ανταλλάγματα που θέλει να ζητήσει για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Σούδας είναι η αναβάθμιση των παλαιότερων F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στο επίπεδο αυτών που συμμετείχαν στο σόου Τσίπρα.
Γ.Ξ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ 15 Οκτωβρίου 2017 - 21:24

Πραγματικά αναρρωτιέμαι αν ο Τσίπρας κι ο Καμμένος έχουν κάνει τη στρατιωτική τους θητεία (κι αν ναι πού, πώς και για πόσο…) κι είχαν καμμία σχέση πριν αναλάβουν την “διακυβέρνηση” της “χώρας” με την στολή (ή καλύτερα τις στολές) που τόσο εύκολα φορούν κι αλλάζουν τώρα…. Γνωρίζει μήπως κανείς; Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ