Αρχική » Εκδήλωση του Άρδην για την Συμφωνία των Πρεσπών στην Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση του Άρδην για την Συμφωνία των Πρεσπών στην Θεσσαλονίκη

από Άρδην - Ρήξη

Εκδήλωση του Άρδην για την Συμφωνία των Πρεσπών στην Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η Συμφωνία των Πρεσπών, τα Βαλκάνια και το μέλλον της Ελλάδας» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το «Κίνημα Άρδην» και το «Μένουμε Θεσσαλονίκη», στο πολιτιστικό κέντρο της ΠΚΜ (πρώην κινηματογράφο) «Αλέξανδρος».

«Δεν είναι δυνατόν τα Σκόπια να ζητούν λύση με το όνομα της Μακεδονίας. Πρώτα απ’ όλα οι δύο λαοί δεν συμφωνούν, εκείνοι για άλλους λόγους και εμείς για άλλους λόγους, είναι μεγάλη υπόθεση αυτό» είπε ο μητροπολίτης Φιλίππων, Στέφανος και πρόσθεσε: «Ο σλαβικός λαός των Σκοπίων, που οφείλει την γραφή του και τη χριστιανική θρησκεία του στους Έλληνες Θεσσαλονικείς αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, δε δικαιούται να καπηλεύεται το πολιτιστικό αγαθό και το όνομα της Μακεδονίας».

Ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ελληνικό λαό. Υπέρ της συλλογής υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε να πιεστεί το πολιτικό σύστημα να το αποδεχθεί, τάχθηκε ο επικεφαλής του «Άρδην» Γιώργος Καραμπελιάς, καθώς και ο εκδότης του «Αντιφωνητή» Κομοτηνής Κώστας Καραϊσκος.

«Ακόμη και η αποδοχή από την Ελλάδα να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ (ως ΠΓΔΜ) με ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι καλύτερη επιλογή από το να προωθηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Τη συζήτηση συντόνισε εκ μέρους του «Μένουμε Θεσσαλονίκη» ο Γιώργος Ρακκάς.

Απέναντι από το κτήριο οργανώθηκε συλλογή υπογραφών, με αίτημα δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ