Αρχική » Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δίπλα στον Σολωμό Σολωμού

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δίπλα στον Σολωμό Σολωμού

από Άρδην - Ρήξη

του Γιώργου Ρακκά 

Μετά την δολοφονία του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από ειδικά σώματα της αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες, ζούμε μέσα στην Ελλάδα ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου. Το οποίο μάλιστα αποτελεί το αποκορύφωμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης που το ίδιο το ελληνικό κράτος επιδεικνύει εδώ και χρόνια απέναντι στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Εγκατάλειψη που καθίσταται εγκληματική τα τελευταία χρόνια, καθώς η σωβινιστική κυβέρνηση Ράμα έχει εντείνει τις πολιτικές καταπίεσης με δημεύσεις περιουσιών, κρούσματα νοθείας στις κάλπες, και μια εκστρατεία κατατρομοκράτησης των μελών της μειονότητας με την επιβολή καθεστώτος ωμής αστυνομοκρατίας στις περιοχές όπου αυτή διαμένει –κατά παράβαση προφανώς κάθε διεθνούς συνθήκης περί της προστασίας και των μειονοτικών ελευθεριών.

Αυτό το κλίμα, εξάλλου, είναι που έσπρωξε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να επιλέξει εδώ και χρόνια έναν δρόμο αντίστασης και αξιοπρέπειας, έστω και ατομικής, που τον οδήγησε στον θάνατο για το έθνος και την πατρίδα.

Η δε δολοφονία του επιβεβαιώνει την βάναυση καταπάτηση κάθε έννοιας ελευθερίας και δικαιώματος, από μια κυβέρνηση που έχει ούτως ή άλλως δυναμιτίσει πολλές φορές την κατάσταση στα Βαλκάνια με τον απροκάλυπτό της αλυτρωτισμό (που κατά το δοκούν στρέφεται εναντίον των Σέρβων, των Σκοπίων, αλλά και της Ελλάδας), που ελέγχεται για σωρεία υποθέσεων διαφθοράς και καταπάτησης των δικαιωμάτων των αντιφρονούντων στο εσωτερικό, και που έχει καταγγελθεί στην διάρκεια της θητείας της από την αξιωματική αντιπολίτευση για την εμπλοκή ανώτατων αξιωματούχων της στο… μεγαλεμπόριο της ηρωίνης που ελέγχει η αλβανική μαφία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα πραγματικά γεγονότα της δολοφονίας, που αρχικώς προσπάθησε να συγκαλύψει η κυβέρνηση και η αστυνομία της γειτονικής χώρας  αρχίζουν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται: Ο Κατσίφας ήταν εδώ και καιρό στοχοποιημένος από την αλβανική αστυνομία και το παρακράτος για τα φρονήματά του, και θύμα αλλεπάλληλων παρενοχλήσεων· οι απειλές και οι προσκλήσεις αυτών των μηχανισμών εντάθηκαν ενόψει του εορτασμού για τους πεσόντες του αλβανικού μετώπου, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου,

Δεν υπάρχει κανέναν τεκμηριωμένο στοιχείο ότι πυροβόλησε εναντίον των περιπολικών και των αστυνομικών, πέραν των σαθρών ισχυρισμών της αστυνομίας, και των αλλεπάλληλα αναθεωρημένων ρεπορτάζ που εκδίδουν τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, αν και η τελετή για τους πεσόντες καλύπτονταν από διεθνή μέσα εξαιτίας της εκπροσώπησης των κρατών της Ελλάδας και της Αλβανίας σε υψηλότατο επίπεδο. Την προβοκάτσια επιβεβαιώνει η επιγενέστερη στάση της αλβανικής αστυνομίας που αρνείται τη συνδρομή των ελληνικών αρχών στην διαλεύκανση της υπόθεσης –αν και ο Κατσίφας είναι Έλληνας πολίτης και είναι υποχρεωμένη να το κάνει–, που έθετε προσκόμματα στην εξέταση του πτώματός του από τον ιατροδικαστή της οικογένειας, και που εν τέλει παρενέβη σε αυτό προκειμένου να εξαφανίσει τα πειστήρια της δολοφονίας του.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε προς παραδειγματισμό από τα ένστολα τάγματα του αλβανικού (παρα)κράτους, σε μια επιχείρηση οργανωμένη από την αλβανική κυβέρνηση προκειμένου να στείλει «μήνυμα» στην μειονότητα και την ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι αυτή η μείζονα πρόκληση γίνεται σε συντονισμό με τον τουρκικό επεκτατισμό, που έχει μεταβάλει με τις ευλογίες της εκεί κυβέρνησης το αλβανικό κράτος σε προτεκτοράτο, με σκοπό την κατατρομοκράτηση και τον ‘συνετισμό’ της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στην χάραξη ΑΟΖ στο Ιόνιο, την διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, και την διαμάχη για την κυπριακή ΑΟΖ.

Απέναντι σε αυτήν την εγκληματική προβοκάτσια, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σκανδαλώδης: Κατ’ αρχάς  έβαλε τους παρευρισκόμενους αξιωματούχους, και κυρίως την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, να… διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μπροστά στο πρωτοφανές έγκλημα. Το δε υπουργείο Δημόσιας Τάξης της ηπειρώτισσας (!) Όλγας Γεροβασίλη κινητοποίησε την… ΕΛΑΣ έτσι ώστε να παρέχει άλλοθι στην αλβανική αστυνομία μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Πράγματι αυτό το ανθελληνικό χαλκείο διακινησε πληροφορίες που ήθελαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να καταδικάζεται από δικαστήριο στην Ελλάδα για εμπόριο κάνναβης παρότι σύμφωνα με ρητή δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, ο Κατσίφας κατά την ακροαματική διαδικασία είχε αθωωθεί πανηγυρικά από κάθε κατηγορία.

Οι  συγκεκριμένες πληροφορίες, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του νεκρού, «ρίχνοντας νερό στον μύλο» της αλβανικής  προπαγάνδας, η οποία επιχειρεί μεθοδικά να παρουσιάσει το θύμα ως «Greek extremist» που διατηρεί σχέσεις με την Χρυσή Αυγή.

Εξαπολύοντας την στρατιά των προπαγανδιστικών παπαγάλων, αποπειράθηκε να δικαιολογήσει μια καραμπινάτη δολοφονία σπιλώνοντας την μνήμη του νεκρού, υποστηρίζοντας ότι αυτός ήταν «φασίστας», και ότι η ανεύθυνη στάση του έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις των δυο χωρών – κατηγορίες τις οποίες είχε χρησιμοποιήσει το 1996 η κυβέρνηση Σημίτη, που σήμερα υποτίθεται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της τωρινής κυβέρνησης για τα οικονομικά της σκάνδαλα, για να διασύρει την μνήμη του Σολωμού Σολωμού, στο αντίστοιχο περιστατικό της δολοφονίας του από… υπουργούς του ψευδοκράτους στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας.

Έτσι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση αθετεί τις συνταγματικές της υποχρεώσεις (να προστατεύει τους Έλληνες πολίτες, την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας κ.ο.κ.). Έτσι, οποιαδήποτε υποψία… πατριωτικού φρονήματος και αντίθεσης με τα όσα εκείνη συνομολογεί σε όλα τα μέτωπα των εθνικών μας θεμάτων, υπό την υψηλή εποπτεία των πρεσβειών και των δανειστών, αρκεί να μεταβάλει τον οποιονδήποτε σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας, στόχο ιδεολογικών επιθέσεων και πρακτικών «δολοφονίας χαρακτήρων».

Μια πρακτική, που επαληθεύει τον χαρακτήρα του σημερινού καθεστώτος, ως μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης που αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα συμβόλαια γενικής εκποίησης της χώρας, είτε μιλούμε για την δημόσια περιουσία και τον πλούτο των τραπεζών, είτε για τους κοινωνικούς και τους φυσικούς πόρους της χώρας, είτε για την γεωπολιτική της αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία της.

Είναι σαφές πως αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατέψει την χώρα, και πως οποιαδήποτε άλλη, οποιουδήποτε άλλου κράτους θα ήταν πολύ σκληρότερη στην απάντησή της απέναντι στην βάναυση προβοκάτσια της αλβανικής κυβέρνησης, διακόπτοντας τις διπλωματικές της σχέσεις  έως ότου αυτή ζητήσει επίσημα συγνώμη για την δολοφονία του Κατσίφα, παύσει την πολιτική καταπίεσης της ελληνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο, και επανέλθει στην διεθνή νομιμότητα τηρώντας τις συνθήκες που υπέγραψε.

Ευθύνες, βέβαια, έχουν και τα σε άλλη περίπτωση λαλίστατα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι σιωπούν ή ψελλίζουν ήξεις αφίξεις μπροστά σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα, μόνο και μόνο επειδή το θύμα είναι Έλληνας πολίτης. Αυτή τους η στάση, καθώς και η αδιαφορία την οποία επιδεικνύει το μεγαλύτερο μέρος του «πνευματικού κόσμου» και των κοινωνικών φορέων απέναντι σε αυτό το περιστατικό, είναι που συν τοις άλλοις επιτρέπει στην δημαγωγική εμφυλιοπολεμική πατριδοκαπηλία να το εκμεταλλεύεται προς εγχώρια κατανάλωση, για να διαφημίζεται ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Τα Ελληνικά δίκαια, ωστόσο, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα της χώρας δεν μπορούν πλέον να προστατευτούν από το εγχώριο πολιτικό ματριξ που ζει στον δικό του παράλληλο κόσμο. Τα όσα συμβαίνουν στην Βόρειο Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο  θέτουν αμείλικτο το ζήτημα της συνέχειας του ελληνικού έθνους ως ελεύθερου και αυτοδιάθετου κράτους, ενώ σε συνδυασμό με την εσωτερική οικονομική, κοινωνική, και πολιτισμική κατάρρευση θέτουν ζήτημα επιβίωσης του ελληνισμού στα χρόνια και της δεκαετίες που μας έρχεται.

 

 

 

 

*Το Άρδην οργανώνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στις 19.30 εκδήλωση με θέμα:

Η δολοφονία του Κ. Κατσίφα και πώς διαμορφώνονται οι ελληνοαλβανικές σχέσεις 

Θα μιλήσουν:

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας

Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθ. Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Λεωνίδας Παππάς, τ. πρόεδρος της Ομόνοιας

στον χώρο πολιτική & πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα

ΣΧΕΤΙΚΑ

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΚΡΙΤΑΣ 1 Νοεμβρίου 2018 - 08:33

ΠΗΓΗ :http://www.sfeva.gr/35A151BF.el.aspx
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :

«Ὅταν στὶς ἀρχὲς τοῦ 1991 γκρεμίστηκαν τὰ ἠλεκτροφόρα συρματοπλέγματα στὴν Ἀλβανία, καὶ ἄρχισε δειλὰ – δειλὰ νὰ φυσάῃ ἄνεμος ἐλευθερίας, ὕστερα ἀπὸ τὴν ὀλέθρια λαίλαπα τοῦ κομμουνισμοῦ, ὁ κόσμος ἀνάσανε μὲ ἀνακούφιση. Ὅλοι πίστευαν, ὅτι τὸ τελευταῖο ἔγκλημα τῶν Ἀλβανῶν, ἡ δολοφονία τῶν 4 Ἑλλήνων παλληκαριῶν στὸ Ἀλύκο στὶς 12 Δεκεμβρίου 1990 θὰ ἀποτελοῦσε πλέον παρελθόν, μαζὶ μὲ τὴν κομμουνιστικὴ δικτατορία τῶν Χότζα – Ἀλία.
Ὅμως, γρήγορα ἡ αἰσιοδοξία παραχώρησε τὴν θέση της στὴν νέα ἀλβανικὴ τρομοκρατία καὶ τὸ ἔγκλημα, σὲ βάρος τῶν Ἑλλήνων τῆς Βορείου Ἠπείρου. Ἔτσι, τὸν Αὔγουστο τοῦ 2010 δολοφονεῖται ἕνα παλληκάρι ἀπὸ τὴν Χειμάρρα, ὁ Ἀριστοτέλης Γκούμας. Τὸ “ἔγκλημά” του ; Μιλοῦσε Ἑλληνικά ! Καὶ τώρα, στὶς 28 Ὀκτωβρίου 2018, ἔρχεται ἡ δολοφονία τοῦ λεβέντη Κωνσταντίνου Κατσίφα, ἀπὸ τὸ Βουλιαράτι τοῦ Ἀργυροκάστρου, ἐπειδὴ ὕψωσε τὴν Ἑλληνικὴ Σημαία – μεγάλων διαστάσεων – στὸ στρατιωτικὸ κοιμητήριο τοῦ χωριοῦ του, ὅπου εἶναι θαμένοι ἑκατὸ περίπου ἥρωες τοῦ Ἔπους τοῦ 1940. Τὸ γενναῖο Ἑλληνόπουλο, προτοῦ ἐκτελεστῆ, φώναξε – ὅπως μετέδωσαν τὰ ἀλβανικὰ μέσα ἐνημερώσεως – “Ζήτω ἡ Ἑλλάς – Ζήτω ὁ Ἑλληνισμός”. Κι’ ὕστερα, ἀφοῦ σύρθηκε βάναυσα 60 -70 μέτρα πάνω στὸ χῶμα καὶ στὶς πέτρες, τοῦ δόθηκε ἡ χαριστικὴ βολή. Αὐτὸ τὸ διεπίστωσε καὶ τὸ ἔχει καταγγείλει γιατρός, μέλος τοῦ Πανελληνίου Συλλόγου Βορειοηπειρωτικοῦ Ἀγώνα, ὁ ὁποῖος μαζὶ μὲ ἄλλους νέους τῆς ΣΦΕΒΑ εἶχαν ἐπισκεφθῆ τὴν περιοχή, γιὰ νὰ γιορτάσουν, μαζὶ μὲ τοὺς Βορειοηπειρῶτες τὴν ἐθνικὴ ἑορτὴ τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 1940.
Τώρα, οἱ Ἀλβανοὶ θὰ προβάλλουν συνεχῶς χίλιες δυὸ δικαιολογίες, γιὰ νὰ καλύψουν τὸ ἔγκλημά τους. Ὅμως, ὅ,τι κι’ ἄν κάνουν δὲν μποροῦν νὰ κρύψουν τὸ μῖσος τους γιὰ τὸν Βορειοηπειρωτικὸ Ἑλληνισμό, τὸν ὁποῖον ἐπιδιώκουν νὰ τὸν σβήσουν ἀπὸ τὶς πατρογονικές τους ἑστίες.
Καλοῦμε τὴν Ἑλληνικὴ Πολιτεία καὶ τὶς ἁρμόδιες Ἀρχὲς νὰ ἐπιμείνουν στὴν διαλεύκανση τοῦ στυγεροῦ ἐγκλήματος. Προκειμένου δὲ νὰ σταματήσῃ ὁ κατατρεγμὸς τῶν Βορειοηπειρωτῶν ἀπὸ τοὺς ἀδίστακτους Ἀλβανούς, ἀπευθυνόμαστε σὲ ὅλους τοὺς Ἕλληνες καὶ τοὺς καλοῦμε νὰ συνειδητοποιήσουν, ὅτι ἡ μοναδικὴ λύση γιὰ τὴν σωτηρία τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἀπὸ τὴν βάρβαρη γειτονικὴ χώρα εἶναι μία :
Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Αὐτὸ ἐτόνιζε ὁ μεγάλος καὶ ἅγιος Προκάτοχός μου, ἀείμνηστος Μητροπολίτης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ, αὐτὸ τονίζω καὶ ἐγὼ ὁ ταπεινὸς διάδοχός του. Ἄς τὸ ἀκούσουν ὅλοι. Ἄν, ὅ μὴ γένοιτο, δὲν γίνῃ αὐτό, “οὐκ ἔσται παῦλα τῶν δεινῶν”. Πάντως, ἐμεῖς δὲν ἔχουμε σκοπό, μὲ κανένα τρόπο, νὰ γίνουμε νεκροθάφτες τοῦ Βορειοηπειρωτικοῦ Ἑλληνισμοῦ. Τελεία καὶ παῦλα”.

Η αποτρόπαια , ειδεχθής και προσχεδιασμένη δολοφονία του ομογενούς μας έρχεται να προστεθεί σε σωρεία εγκλημάτων που έχει διαπράξει το Αλβανικό κατεστημένο ανεξαρτήτως κυβέρνησης και καθεστώτος από την στιγμή που η Βόρειος Ήπειρος Μας πέρασε στα χέρια των κατακτητών Αλβανών κατ΄επιθυμία κυρίως των Αυστριακών και Ιταλών .
http://www.sfeva.gr/76F95304.el.aspx
http://www.sfeva.gr/2B7864B9.el.aspx
http://www.sfeva.gr/CF0244D0.el.aspx
Οι Ελλαδικές κυβερνήσεις και όλο το πολιτικό σκηνικό ανέκαθεν ανέχονται και επιβραβεύουν την γενοκτονία σε βάρος του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού (ηλεκτρικά σύρματα , κλείσιμο μειονοτικών σχολείων και εκκλησιών , φυλακίσεις , εξορίσεις παλαιότερα και καταπάτηση περιουσιών , τρομοκρατία μέσω παρακρατικών στοιχείων στο σήμερα
διάβαζε δολοφονία του ήρωα Αριστοτέλη Γκούμα http://www.sfeva.gr/BD71A2A8.el.aspx).
Είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών Αδελφών μας , να τσακίσουμε τον Αλβανικό ιμπεριαλισμό και να διεκδικήσουμε εδάφη , ιστορία , πολιτισμό , εθνικές ομάδες που μας ανήκουν -διάβαζε Τόσκηδες
http://vlahofonoi.blogspot.gr/2016/12/2.html
ΟΧΙ με τον λάθος τρόπο δλδ ΕΛΛΑΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ που μας οδηγεί στον φυλετισμό και στον εθνικισμό
ΑΛΛΑ με τον δύσκολο δρόμο που είναι και ο πιο ορθός της επιστροφής στο όραμα των Ρήγα Φεραίου – Ιωάννη Ρωμανίδη για ανασύσταση της Ρωμανίας μας στα ιστορικά όρια του Ελληνισμού από Αντιόχεια (μία από τις σημαντικότερες πόλεις του Ελληνισμού και η μόνη που γνώρισε και δυστυχώς συνεχίζει να γνωρίζει τριπλή κατοχή και γενοκτονία από Άραβες ,δυτικούς σταυροφόρους και στην συνέχεια Τούρκους ) μέχρι την πρώτη μας πρωτεύουσα Ρώμη 31πχ-330μ.χ
http://www.oodegr.com/neopaganismos/romi/ellin_katag.1.htm
και από την Αρχαία Επίδαμνο (Δυρράχιο αποικία των Κερκυραίων από το 627 π.χ ) μέχρι την Κύπρο μας με κέντρο την Νέα Ρώμη Κων/πολη την χιλιόχρονη πρωτεύουσα της Ρωμιοσύνης !!!
Ανασταίνοντας παράλληλα τον Ελληνισμό πνευματικά και ηθικά μέσω της Ορθοδοξίας και δίνοντας ελπίδα και πνευματικά φώτα σε όλη την οικουμένη η οποία έχει απωλέσει κάθε ηθικό και πνευματικό έρεισμα !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μπάμπης 1 Νοεμβρίου 2018 - 14:29

Θα πρότεινα να ξεκινήσουμε από πιο απλά πράγματα: Όπως το να παράγουμε όσο καταναλώνουμε, το να υπηρετούμε στο στρατό όσο απαιτείται βάσει των αναγκών (3 χρόνια), το να κάνουμε όσα παιδιά απαιτείται βάσει των δημογραφικών αναγκών (3 τουλάχιστον). Μετά βλέπουμε και για χιλιόχρονες Ρωμανίες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α.Δ.Δ. 1 Νοεμβρίου 2018 - 15:35

Μπράβο!
Εξαιρετική τοποθέτηση και σπουδαία η επισήμανση περί Τόσκηδων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Α.Δ.Δ. 1 Νοεμβρίου 2018 - 15:40

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Ρακκά! Εξαιρετική ανάλυση!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ανώνυμος 1 Νοεμβρίου 2018 - 23:47

Καίρια ανάλυση! Σε όλα της.
Στα πραγματικά δεδομένα και στις εκτιμήσεις της για την γεωπολιτική, τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, για τους κυβερνώντες και τα υπαλληλάκια τους και για τις ιδεολογικές προκείμενες του πολιτικού τους πράττειν.
Της διαφεύγει, όμως, μια παράμετρος :
η παντελής, παγερή αδιαφορἰα του 80% των ελληνοφώνων, τυπικά ελλήνων πολιτών, που κατοικούν απ᾽ την Ροδὀπη ως τη Γαύδο. Δεν δίνουν δυάρα. Είναι πνευματικά κομφορμιστές όσο δεν φαντάζεσθε κι ένα καλό 50% έχει ήδη αφομοιώσει την προπαγάνδα των καναλιών και θεωρεί πως ο Κ.Κ. ήταν “πειραγμένος” κττ
Το πορτοφόλι τους, το πουλί τους και το αμάξι τους είν᾽ ο μόνος γκαϊλές των νεοελλήνων του 2018 μ. Χ.
Απέμειναν λιγοστοί, αλαφροΐσκιωτοι κι αλλοπαρμένοι, να νοιάζονται για το πρόβλημα
και απ᾽ αυτούς (υποσύνολο του 20%) πραγματικά πονούν γι᾽ αυτό και είναι διατεθειμένοι να υποστούν κάποια έμπρακτη, με ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ θυσία, πολύ λιγώτεροι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ