Αρχική » Είναι η Κύπρος μακριά από μας ή εμείς μακριά από την Κύπρο;

Είναι η Κύπρος μακριά από μας ή εμείς μακριά από την Κύπρο;

από Άρδην - Ρήξη

cyprusmap

ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ Ή ΕΜΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

Του Θανάση Τζιούμπα

Την ώρα που το νεοοθωμανικό καθεστώς της Τουρκίας συμπεριφέρεται ως ο τραμπούκος της Αν. Μεσογείου,
την ώρα που οι επεκτατιστές της Άγκυρας γυρεύουν να αναπληρώσουν τα κέρδη που προσδοκούσαν από την συριακή κρίση, και ανέτρεψε η ηρωική αντίσταση των Κούρδων στο Κομπάνι,
την ώρα που, συμφωνημένα ή όχι, η «ευαρέσκεια» των Aμερικάνων για την φραστική άρση της υποστήριξης των Τούρκων στο ISIS εξαργυρώνεται με την εισβολή τους στην κυπριακή ΑΟΖ,
την ώρα που η επί δεκαετίες επιλογή των «συνομιλιών» για την δημιουργία διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας κεφαλαιοποιείται από την Τουρκία που διεκδικεί δικαιώματα σε αυτό που δεν κατέκτησε στρατιωτικά, το ελεύθερο τμήμα του νησιού,
την ώρα που η στρατηγική της μεταβολής της Τουρκίας σε μεγάλη ναυτική δύναμη αναπτύσσεται πρώτα στο πολιτικό επίπεδο, με την προβολή ναυτικής ισχύος, χωρίς καν να περιμένει την απόκτηση συντριπτικών συσχετισμών στρατιωτικής ισχύος,
την ώρα που αυτή η πολιτική υλοποιείται από τα νότια της Λεμεσού ως τις ακτές του Σουνίου,
ΔΕΝ υπάρχουν πια περιθώρια για κατευνασμό.
Η Ελλάδα διαθέτει ακόμη στρατιωτικά μέσα ικανά για να διασφαλίσουν την αποτροπή, να περιορίσουν την διάθεση για περιπέτειες των στρατοκρατών και των νεοοθωμανών θέτοντας μπροστά τους το πιθανό κόστος μιας αναμέτρησης.
Και ο καιρός είναι ΤΩΡΑ, όσο η αποθράσυνση της Τουρκίας ενοχλεί πολλούς διεθνείς παίκτες και μπορεί να φέρει ευνοϊκούς διπλωματικούς συσχετισμούς, κι όσο ακόμη τα εξοπλιστικά προγράμματα των γειτόνων δεν έχουν δημιουργήσει ακόμη το απόθεμα ισχύος που θα δημιουργεί προσδοκίες ενός στρατιωτικού περιπάτου αντί του κινδύνου μιας δαπανηρής περιπέτειας.
Η αποτροπή του ελληνισμού πρέπει να ασκηθεί σε όλα τα πεδία όπου η υπόσταση του απειλείται. Τα μέσα υπάρχουν και είναι η ώρα να αποδειχτεί ότι οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού σε αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα απέδωσαν έστω κάτι. Και η αξία της αποτροπής έγκειται στο να προλάβει τα χειρότερα, που σίγουρα θα έρθουν, όταν απέναντι στον νεοοθωμανισμό δεν προβάλλει άλλο από τον νεοραγιαδισμό.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΩΡΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Common sense 22 Οκτωβρίου 2014 - 17:07

Δυστυχώς η Κύπρος μένει πάλι απροστάτευτη από τον “μητροπολιτικό” Ελληνισμό. Κι αναγκάζεται να καταφεύγει σε προσωρινές, ευκαιριακές συμμαχίες με το Ισραήλ και τους Ρώσσους που μόλις πέρυσι την πούλησαν αδίστακτα στο οικονομικό ζήτημα και φέτος ακολουθούν την ίδια τακτική με τους Τούρκους εταίρους τους στην Ουκρανία.
Κι όσο πιο πολύ καταγγέλουμε και φωνάζουμε περί διεθνούς δικαίου κλπ. τόσο περισσότερο φαίνεται η αδυναμία των νεοελλήνων ειδικά των Ελλαδιτών να αποκαταστήσουν τα δίκαια τους στην Κύπρο αλλά κι αλλού με πραγματική δράση… Δυστυχώς ο μέγας Κονδύλης είχε δίκηο….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
George 23 Οκτωβρίου 2014 - 00:17

Αυτη η υποχωρητικοτητα αργα η’ γρηγορα θα μας οδηγησει σε πολεμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασίλης Μπαρτάς 23 Οκτωβρίου 2014 - 11:52

Η Ελλάδα υποχρεούται και πρέπει ως μητέρα-Πατρίδα να σταθεί ΤΩΡΑ στο πλευρό της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού, με όλα τα μέσα!
Δίνεται η ευκαιρία να διορθώσουμε έστω εν μέρει, την Προδοσία του ’74.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Παναγιώτης Μιχαλόπουλος 23 Οκτωβρίου 2014 - 15:13

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΩΡΑ!
http://xairete.blogspot.gr/2014/10/isis.html

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ