Αρχική » Τσίπρας – Κοτζιάς, οι ευθύνες τους για την Συμφωνία των Πρεσπών

Τσίπρας – Κοτζιάς, οι ευθύνες τους για την Συμφωνία των Πρεσπών

από Άρδην - Ρήξη

 

«Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας. Κλείνει, οριστικά και αμετάκλητα, την προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας»
Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

Ποιοι έκαναν την παραχάραξη και την προσβλητική οικειοποίηση; Κάποιοι άγνωστοι ή αυτοί στους οποίους ο Τσίπρας πούλησε τη Μακεδονία; Αυτοί τους οποίους δωροδόκησε έμμεσα αγοράζοντας, η ΔΕΗ, μια καταχρεωμένη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, συμφερόντων Ζάεφ; Ποιοι παραχάραζαν; Οι Μακεδόνες, φυσικά, αυτοί που ποτέ προφορικά δεν θα χρησιμοποιήσουν το «Βόρεια». Κι ο Τσίπρας τους χάρισε τα: Μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και όλους τους όρους με το Μακεδονικό. Αλλά δεν οικειοποιήθηκαν μόνο την Αρχαία Μακεδονία (το ελληνική είναι ταυτολογία και εκ του πονηρού), οικειοποιούνται και θα οικειοποιούνται επ’ άπειρον, με την υπογραφή μας, το σύνολο της σύγχρονης. Και μια που ο Τσίπρας (φερόμενος δυστυχώς ως νέος Τσολάκογλου, δεν ντρέπεται να τον επαινούν οι Γερμανοί απόγονοι των ναζί που υποδούλωσαν πάλι τη χώρα με τα μνημόνια) έπιασε στο στόμα του τον Ρήγα Φεραίο:
Μιλάει ο Ρήγας για μακεδονικό έθνος, γλώσσα, ταυτότητα κ.λπ.; «Αλέξανδρε τώρα να βγης / από τον τάφον και να ιδής/ την Μακεδονίαν πάλιν/ ανδρείαν και μεγάλην / πώς τους εχθρούς νικούνε / με χαρά στην φωτιά». Σε ποια Μακεδονία αναφέρεται, πρωθυπουργέ; Μεθοδικός και ύπουλος ο Ζάεφ, ξέρει, αν ξέρει, και δεν μιλάει ποτέ για τον Ρήγα Φεραίο. Άλλωστε κλέφτης είναι. Κι οι παραχαράκτες, το νέο «έθνος», που γεννήθηκε το 1903 με την εβδομαδιαία επανάσταση του Ίλιντεν, ποια σημαία είχαν πριν οικειοποιηθούν τον ήλιο της Βεργίνας το 1990; Εδώ τελειώνει κάθε συζήτηση για δήθεν καλή διάθεση των Μακεδόνων. Κι η ελληνική μειονότητα που υπήρχε εκεί (Μοναστήρι) τι απέγινε, δεν ζουν πια Έλληνες στη Βόρεια Μακεδονία;
Με το πρωτοφανές αυτό ξεπούλημα, Τσίπρας-Κοτζιάς τους έδωσαν διεθνή υπόσταση, τους έκαναν ρυθμιστές της πολιτικής μας ζωής, που θα εξαρτάται όλο και περισσότερο απ’ τις κορώνες τους. Ταυτόχρονα, η Αλβανία δείχνει επιθετική περιφρόνηση στους ψευτοειρηνοποιούς κι η Τουρκία απειλεί παντοιοτρόπως Ελλάδα και Κύπρο, επιβάλλοντας τις ελληνικές υποχωρήσεις στα Βαλκάνια υπό την απειλή επίθεσης. Ενώ, αν δεν υπήρχε το Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος θα ήταν ήδη και μνημονιακά και τούρκικα προτεκτοράτα.`
Αποδεικνύεται δυστυχώς ότι σκοπός του Σύριζα είναι ο αφελληνισμός κι η ταπείνωση της χώρας: Εξ ου και το ξεπούλημα της Μακεδονίας και της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία (Βόρεια Ήπειρος). Εξ ου και για πρώτη φορά παγκοσμίως, κυβερνών κόμμα και κυβέρνηση, στρέφονται κατά της ίδιας της πατρίδας τους και του λαού. Ξεπουλάνε τα εθνικά δίκαια και την ιστορία με 151 βουλευτές, σαν σε νομοσχέδιο της σειράς. Επιβάλλουν διά της βίας την ανιστόρητη και εθνικώς επιζήμια στάση τους. Αυτοί, και διάφορα τυχάρπαστα ανθρωπάρια, αποφασίζουν για την ελληνική ιστορία. Να μην πούμε και για τον βαρύ ψυχολογικό αντίκτυπο, μιας ακόμη αναίτιας ήττας, στον ελληνικό λαό που, όσο δεν εξεγείρεται, θα υφίσταται συνεχή πλήγματα.
Μπορούν, λοιπόν, να θεωρηθούν οι Τσίπρας – Κοτζιάς, ένοχοι εσχάτης προδοσίας, που ναρκοθετούν και το μέλλον όλων των επόμενων γενεών; Αν όχι, τότε δεν είναι ένοχοι:
Α) Ούτε οι χουντικοί, Ελλαδίτες και Κύπριοι, που έκαναν τη χούντα και το πραξικόπημα κατά του Μακάριου φέρνοντας στο νησί τον Τούρκο.
Β) Ούτε  οι Καραμανλής, Αβέρωφ, Μητσοτάκης, Γλύξμπουργκ, που με τη Συμφωνία της Ζυρίχης οι δύο πρώτοι και την αποστασία οι δεύτεροι, άνοιξαν την πόρτα στον Τούρκο και στη χούντα.
(Τώρα με τους υδρογονάθρακες στην ΑΟΖ της Κύπρου, κι ο πιο φανατισμένος αντιλαμβάνεται τη μηδαμινή πολιτική αξία όλων των Ελλαδιτών πολιτικών και την ευφυΐα του Τάσσου Παπαδόπουλου, του μόνο Έλληνα που, από τη Συνθήκη των Σεβρών και μετά, γονάτισε την Τουρκία, και ενώ όλα ήταν εις βάρος του.)
Γ) Ούτε είναι ένοχοι οι έξι που εκτελέστηκαν στο Γουδή για τη Μικρασιατική καταστροφή.
Δ) Ούτε είναι ένοχος ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ το 1922.
Οι Τσίπρας και Κοτζιάς, με συνενοχή του Καμμένου, παραχώρησαν, εσκεμμένα, με δόλο και με πρόθεση, το ελληνικό όνομα Μακεδονία, τη γλώσσα, την ταυτότητα και όλους τους όρους. Δεν συγκινήθηκαν ούτε από διαδηλώσεις ούτε από τον λαό ούτε από άρθρα κι αναλύσεις. Έδρασαν σαν δικτάτορες, γνωρίζοντας ότι, και στον κοινοβουλευτισμό, ο λαός δεν έχει καμία δύναμη. Αλλά, τι παράδοξο: όλοι οι κομμουνιστές δικτάτορες ήταν πατριώτες (Στάλιν, Τίτο, Χότζα, Μάο, Χο τσι Μινχ, Κάστρο κ.λπ.), μόνο οι Έλληνες κομμουνιστές στράφηκαν κατά της πατρίδας τους. Γιατί άραγε;
Και κάτι που ελάχιστα έχει επισημανθεί: Αφού τα Σκόπια θα χρησιμοποιούν νόμιμα τις λέξεις/όρους μακεδονικό κ.λπ., οι χιλιάδες αναφορές στην παγκόσμια Ιστορία για τη Μακεδονία, τη μακεδονική περίοδο, πολιτισμό κ.λπ., πώς θα εκλαμβάνονται από τον μέσο αναγνώστη στην πορεία των χρόνων; Πού θα παραπέμπουν, σε ποιον θα ανήκουν οι όροι μακεδονικός κ.λπ., στην Ελλάδα ή στη Μακεδονία, το Βόρεια δεν θα χρησιμοποιείται ποτέ. Τι θα καταλαβαίνει ο μέσος αναγνώστης; Ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, αλλά οι σύγχρονοι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες, είναι Σλάβοι, αλλά δεν λέγονται Σλάβοι, λέγονται Μακεδόνες, που  ήταν Έλληνες. Αυτό πανηγυρίζει η «ελληνική» Αριστερά.
Πρόκειται για προδοσία άνευ προηγουμένου. Έγινε εν ψυχρώ, εν καιρώ ειρήνης, χωρίς να συντρέχει κανείς απολύτως λόγος και χωρίς να διεκδικήσουν κανένα αντάλλαγμα, πλην του κίβδηλου erga omnes που καταπατά καθημερινώς  ο επιβήτορας Ζάεφ ξεκινώντας από την υπογραφή της ταπεινωτικής συμφωνίας, όταν, μπροστά στους Τσίπρα-Κοτζιά, μίλησε για Ευρωπαίους, Έλληνες και Μακεδόνες, κι αυτοί δεν αντέδρασαν ούτε τυπικά. Είδαμε τι έγινε με τις αλλαγές στο σύνταγμα όταν, κατά κλασική τακτική επιβήτορα, εξευτέλισε με τη ρητορική και τις πράξεις του τους Τσίπρα-Κοτζιά.
Η προδοσία των Πρεσπών έχει αδυνατίσει δραματικά τη διεθνή θέση της χώρας. Και ήταν προπομπός κι άλλων υποχωρήσεων, όπως συνέβη με τον Κατσίφα. Όμως, παρ’ ότι υπερτονίζεται σχετικώς σε όλα τα άρθρα, δευτερευόντως μόνο έγινε  για να εξυπηρετήσει ο Τσίπρας Αμερικάνους και Δυτικούς, όπως είχαν κάνει οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις κι ο Παπάγος, τόσο με την ονομασία της τιτοϊκής ΠΓΔΜ όσο και με την αναγνώριση δήθεν τουρκικής κι όχι μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
Η πρωτοφανής σημερινή προδοσία έγινε πρωτίστως για να δικαιώσουν, ο Τσίπρας και το πρώην μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κοτζιάς, τις παρακρούσεις τους, με τις οποίες είχαν γαλουχηθεί και τις οποίες ουδέποτε απαρνήθηκαν, για δήθεν ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη, και δήθεν ύπαρξη μακεδονικού έθνους. Ουδείς άλλος, μίλησε για Μακεδονικό, κρατώντας το έναν αιώνα στην επιφάνεια (Τίτο), μέχρι που τα μνημόνια έφεραν στην εξουσία τους Τσίπρα-Κοτζιά, που έκαναν πράξη τις αποφάσεις της Διεθνούς.
Ενδεικτικά διαβάζουμε στη Βικιπαίδεια, κι έχουμε βέβαια κι άλλες σχετικές αποφάσεις, και πριν το 1924 και μετά το 1944:
«Τον Ιούλιο του 1924 στη Μόσχα συνήλθε η 7η Συνδιάσκεψη της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας (ΒΚΟ) που επανέλαβε τη θέση της προηγούμενης συνδιάσκεψης για μια «Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη». Οι Πουλιόπουλος και Μάξιμος που αντιπροσώπευσαν το ΣΕΚΕ (Κ), ψήφισαν τη θέση χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του κόμματος.»[5 ]
Εξ ου και την απόφαση των πολιτικών αρχηγών το 1992 για μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα της Φύρομ, δεν υπέγραψε μόνο το ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα. Σωστά, γιατί το Μακεδονικό «έθνος», και το Θρακικό, κι όλα τα υπόλοιπα Βαλκανικής και Μικρασίας, καταπίεζε και δεν αναγνώριζε η κακή ιμπεριαλιστική, φασιστική, ρατσιστική Ελλάδα, που πολέμησε τον ναζισμό και τον φασισμό, σε πείσμα «Μακεδόνων», Τούρκων, Αλβανών, Βουλγάρων κ.λπ.).
Εύχομαι ολοψύχως, οι Τσίπρας-Κοτζιάς-Καμμένος να δικαστούν σ’ ένα σύγχρονο Γουδή. Βαριά, θλιβερά λόγια. Αλλά η πραγματικότητα των πράξεών τους είναι ακόμα πιο βαριά, θλιβερή και καταστροφική. Και εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και στο ύψος των περιστάσεων ανεξαρτήτως κόστους, κι ανεξαρτήτως αν στενοχωρούμε φίλους και γνωστούς. Αλλά ξέρουμε από αιώνες ποιος είναι ο άριστος οιωνός.

*Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Το τελευταίο του μυθιστόρημα «Εκτέλεση» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη. Συντονίζει τη σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Α.Δ.Δ. 11 Φεβρουαρίου 2019 - 17:20

Άριστα τα γράφει ο κ. Ασωνίτης, με καταπληκτική ενάργεια και δικαιολογημένο θυμό.

Πλέον μετά την εθνική καταστροφή που συντελέσθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019, η πολιτική τοποθετείται σε νέα βάση: όποιος ψηφίσει Τσίπρα στις προσεχείς εκλογές θα έχει προσωπική ευθύνη συγκάλυψης του εγκλήματος και υπόθαλψης των εγκληματιών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ