Αρχική » Αρνησιπατρία

Αρνησιπατρία

από Άρδην - Ρήξη

  1. Αν δεν ήταν αυτοί, οι αριστεροί φασίστες, δεν θα πίστευα τίποτα απ’ αυτά τα φαινομενικά στομφώδη που δημοσιεύονται σε έγκυρα κατά τ’ άλλα σάιτ. Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα διατάχτηκε απ’ την ελληνική κυβέρνηση ή έστω, για να μην είμαι και τόσο καχύποπτος, η συγκέντρωση των αλβανικών ειδικών δυνάμεων απέναντι του έγινε κατόπιν των διμερών συνεννοήσεων των εμπλεκόμενων χωρών. Ναι, η Ελλάδα της καθεστωτικής αριστεράς σίγουρα επιθυμούσε την εξόντωση του εθνομάρτυρα και αγίου Κωνσταντίνου. Γι’ αυτούς ο άγιος δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας εξτρεμιστής και θορυβοποιός. Ταραξίας που διερρήγνυε την τάξη των εθιμοτυπικών επισκέψεων Ελλήνων βουλευτών στην Βόρειο Ήπειρο. Ο Κωνσταντίνος ήταν ανάμεσα σ’ όλη αυτή την κουστωδία η προγονική φλόγα που καλούσε τα μέλη του τερατώδους αυτού συνόλου επισήμων ανθρώπων σε συμμετοχή στην παλιγγενεσία του μειονοτικού ελληνισμού. Ο πατέρας Νικόλαος Λουδοβίκος θεωρεί πως όποιος θυσιάζεται για την πατρίδα γίνεται άμεσα άγιος. Γιατί είναι άγια όλη η προηγούμενη ζωή του νεκρού. Μια ζωή που ετοιμάζει τέτοια μεγάλα πνευματικά αναστήματα σαν του Κατσίφα για ένα τόσο ηρωικό και μεταρσιωτικό για τους υπόλοιπους τέλος. Όταν ζητήθηκε απ’ τον κύριο Κακλαμάνη να κρατηθεί στη βουλή -έτσι για ξεκάρφωμα- ενός λεπτού σιγή υπήρχε η εκπρόσωπος του καθεστώτος Αννέτα Καββαδία να ατιμάσει, να διαγουμίσει τις αχώρητες αρετές του νεκρού και να μαγαρίσει τη μνήμη του. Η δήλωση της και μόνο αρκεί για να κάνει ό,τι απ’ την μεριά των Αλβανών το υποβαθμίζαμε μέχρι πρότινος σε εικασία  βεβαιότητα. Ναι, αυτοί που δέχονται συγχαρητήρια απ’ τον Ντόναλντ Τραμπ για το πραξικόπημα των Πρεσπών, είναι δυνητικά οι δολοφόνοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Είτε στήνοντας μια οργανωμένη εκτέλεση του, είτε αφήνοντας ελεύθερους τους  Αλβανούς δολοφόνους να πράξουν κατά συνείδηση.
  2. Ο π. Αναστάσιος Γκερτσάκης από την Φλώρινα τοποθετήθηκε ανοιχτά για τη συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα μπροστά στον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Σέλτσα. Ο παπάς κάλεσε τον βουλευτή σε δημόσια μετάνοια γι’ αυτή την επάρατο εκχώρηση της ταυτότητας μας που συντελέστηκε στις Πρέσπες. Στην ουσία ο ιερέας προέβη στην αρχαία πράξη της στηλίτευσης. Στην αρχαιότητα όποιος Αθηναίος πρόσβαλλε την δημοκρατία και το ατόπημα του έπεφτε στην αντίληψη κάποιου συμπολίτη του, τότε ο δεύτερος έγραφε το όνομα του πρώτου σε μια ειδική στήλη σε εμφανές σημείο της πόλης. Στο παράδειγμα μου, η στήλη της διαπόμπευσης, ήταν το ακροατήριο του εμπνευσμένου κληρικού. Στην πιο αυστηρή όψη της εκκλησίας για να αποκαθαρθεί κάποιος από την πράξη της προδοσίας έπρεπε να μετανοήσει δημόσια. Αλλά ούτε και μετά τη μετάνοια ο αυτόμολος μπορούσε να επανενταχτεί στο χριστιανικό σώμα. Έπρεπε να περάσει απ’ το καθαρτικό πυρ διαφόρων προπαρασκευαστικών, σωφρονιστικών διαδικασιών. Αυτές συνήθως λάμβαναν χώρα κάτα τη διάρκεια της Σαρακοστής και ο πιστός ήταν έτοιμος για επανένταξη στο ορθόδοξο σώμα κατά την Ανάσταση. Ημέρα που ο Χριστός συντρίβει το κακό και την αμαρτία. Οι κληρικοί μας έχουν βγει μπροστά και αφιερώνουν τις χάρες τους σε αυστηρούς για τα τεχνηέντως απολεσμένα μας ποιμαντορικούς λόγους. Αναφέρω το παράδειγμα του πατέρα Αναστάσιου γιατί οι άλλες προσπάθειες ήταν λίγο αστόχαστες και έμοιαζαν με παραληρήματα.
  3. Και προέκυψε εκείνο το παράξενο ζήτημα με κτήρια μεγαθήρια πέριξ της Ακρόπολης. Με άδειες ανέγερσης τους από τη σημερινή κυβέρνηση και την αρχαιολογία που, ενώ την είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν σε πιο αυστηρές στάσεις γύρω απ’ την αξιοποίηση ενός χώρου, εδώ μοιάζει να γίνεται φερέφωνο της πολιτικής εξάλειψης των συμβόλων του ελληνισμού. Δεν υπήρξε καμμιά αντίδραση απ’ την μεριά της. Ο νόμος που ευθύνεται γι’ αυτή την πολεοδομική κατρακύλα είναι νόμος του Μάκη Βορίδη επί της πρωθυπουργίας Παπαδήμου. Η πιο επαίσχυντη και αδιάφορη εφαρμογή του γίνεται στις μέρες μας. Όλος αυτός ο εσμός των λοβοτομημένων στελεχών των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων θα δώσει τόπο χλοερό μεταλλαγμένο σε στέρφα γη. Να κυκλώσεις την Ακρόπολη για να χαθεί από το βλέμμα του Έλληνα μόνο παρόμοιους σκοπούς εξυπηρετεί: Την ιστορική ορφάνια, την αμφισβήτηση της αναντίρρητης συνέχειας του ελληνισμού, την χρονική απομείωση του παρελθόντος μας σε πιο κατοπινά χρόνια απ’ ότι οι  απαρχές της ιστορίας μας.

Δεν μπορείς να συρρικνώνεις την γνώση των Ελλήνων για την παλαιότητα του γένους παρά μόνο αν θες να διευκολυνθείς στην εγγραφή επάνω στη συλλογική μνήμη νέων δεδομένων και συμφερόντων κατώτατης ποιότητας. Η Ακρόπολη είναι ένα αντίπαλον δέος για το πρότυπο του ατομικιστή ανθρώπου, του αναδυόμενου και λατρευτού προτύπου του καπιταλισμού. Είναι μια ιδέα που χωρίς να προτάσσει κάποια αναγκαστική συλλογικότητα, ενσταλάζει σε διαφορετικές υπάρξεις συγγενικά ιδεώδη. Όπως ο Παρθενώνας σαν να αναθρώσκει από τις κορυφές των πολυκατοικιών, έτσι αναπάλλεται και η συγκίνηση μας προς το πιο υψηλό και μόνο στη θωριά του. Ο δικαιωματισμός και ο φιλελευθερισμός συσπειρώνουν τον άνθρωπο αυστηρά γύρω απ’ τον εαυτό του και τον ωφελιμισμό.  Θα ήθελα μαζί  με την πρεμούρα για όλα αυτά, να αυγατιζόταν συνάμα και η αντίρροπη πιο εξωστρεφής τάση για κοινωνικοποίηση, συνεργία, αναλογία, διάλογο μεταξύ των ανθρώπων ενός τόπου. Αν χαθεί η Ακρόπολη, απεμπολούμε κι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας και γι’ αυτό για ορισμένες περιπτώσεις συμπολιτών μας και όλη την ιστορία μας. Ένας λαός χωρίς ιστορία είναι ευεπίφορος να προσεταιριστεί πράγματα που διεγείρουν το επιθυμητικό και το θυμικό του. Πράγματα για την χόρταση της φιληδονίας του και για την πλήρωση των σωματικών του επιθυμιών. Αν χαθεί η ψυχή, μένει το σώμα. Ή σωματοποιείται η ψυχή.

  1. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επέκτειναν τα κατεχόμενα κατά μια έκταση που περιλαμβάνει τρεις κατοικίες. Κι αυτό έγινε σ’ ένα επίμαχο σημείο και νευραλγικό για τις διπλωματικές σχέσεις των δύο μερών. Της Τουρκίας και της Κύπρου. Η αντίδραση δεν ήταν η αναμενόμενη. Έλληνες και Ελληνοκύπριοι δεν έδωσαν καμμιά σημασία στο γεγονός, κρατώντας τη στάση του επιλήσμονα. Ή πιο σωστά , αυτού που εθελοτυφλεί. Δεν είναι τυχαίο ότι η είδηση πρωταγωνίστησε ως γεγονός μόνο σε δεξιά σάιτ. Όλα τα αντίστοιχα συστημικά ακολούθησαν αυτή τη φορά και κατά πόδας την κεκτημένη πια μειοδοτική εθνική στάση της κυβέρνησης Τσίπρα. Οι στρατιωτικές απρόσκοπτες μετακινήσεις της εχθρικά διακείμενης Τουρκίας μπορεί να σταματήσουν, αλλά μπορεί και να συνεχιστούν. Οι Τούρκοι διατρανώνουν τα συμφέροντα τους. Συμφέροντα που είναι ακραιφνώς ελληνικά. Δεν καταγράφηκε καμμιά αντίδραση απ’ τους Κύπριους. Τα επώδυνα -για μας- τετελεσμένα δημιουργούνται έτσι  πιο εύκολα. Η σημασία της ιστορικής καταγραφής μιας αντίδρασης είναι πολύ σημαντική. Φανερώνει το διακύβευμα και το διατηρεί σαν σημείο διαφωνίας. Προσωπικά, πέρα απ’ το κατάπτυστο γεγονός, με ενόχλησε που υποχρεώθηκα να μπω σε ακροδεξιά και περιθωριακά σάιτ για να ενημερωθώ σχετικά με το ζήτημα. Και κατάλαβα πως  είναι κάτι που πρέπει να κάνω πάντα. Η σφαιρική ενημέρωση κατακτιέται με την επίσκεψη ενημερωτικών σάιτ όλων των αποχρώσεων. Κάτι που ένα απ’ αυτά φροντίζει να το περάσει ακροθιγώς, κάποιο άλλο το επισημαίνει με πηχυαίους τίτλους. Η Ελλάδα και η Κύπρος, δίχως την πατριωτική αφύπνιση των μελών τους, μοιάζει να έχουν αποφασίσει για ένα χωλό ρόλο στα μετόπισθεν της ιστορίας.
  2. Στην επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Κατερίνη έγιναν πάρα πολλά ενδεικτικά για την Ελλάδα που θέλουν να ισοπεδώσουν οι καθεστωτικοί της κυβέρνησης. Ενώ η ομιλία του ομορφονιού διαφημιζόταν ως ανοιχτή συγκέντρωση, κατέληξε να είναι μια ακόμη κλειστή εκδήλωση προπαγανδιστικού ανθελληνικού λόγου. Η ομιλία του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Ο τρόμος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις του λαού λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ασυμμάζευτος.  Μέσα στην αίθουσα ακούστηκαν και οι γνωστές ύβρεις, το δόγμα του σοκ στην απόλυτη μορφή του, περί εκφασισμού του ελληνικού λαού. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κόσμος φοβάται να εκφράσει τον πατριωτισμό του, τους προβληματισμούς του για τα εθνικά μας θέματα. Οι άνθρωποι του λαού δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατασυκοφάντηση τους με ακραίους χαρακτηρισμούς εμφυλιοπολεμικής έμπνευσης από τους επικίνδυνους ανελλήνιστους. Γι’ αυτό προτιμούν να λογοκρίνουν τις τοποθετήσεις τους ακόμη κι αν δεν πιστεύουν αυτά που καταντάνε να υποστηρίζουν. Ευθυγραμμίζονται με τις λογοκριτικές αρχές, εκπίπτουν στην υιοθέτηση της νεοπαγούς και αναξιοπρεπούς πολιτικής ορθότητας και καταλήγουν σε μια βουβή, τρομώδη κατάσταση εμβροντησίας. Πραγματικά αυτά που γίνονται στο σύγχρονο πολιτικό σκηνικό είναι τόσο ανορθολογικά που αισθάνεσαι πιο ανήμπορος από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία μας για να κάνεις κάτι. Περισσότερο  χρειάζεται συστράτευση αυτών των δυνάμεων που μπορούν να κατορθώσουν το άλμα πάνω απ’ τον παραλογισμό για να προσγειωθούν ξανά με νηφαλιότητα σ’ αυτά που οι ιθύνοντες φρόντισαν να θολώσουν. Θάρρος χρειάζεται, όχι υποχώρηση. Στην ομιλία του Τζανακόπουλου προπηλακίστηκε νεαρή γυναίκα και στην συνέχεια εκδιώχθηκε απ’ την αίθουσα γιατί υπεραμύνθηκε των συμφερόντων μας. Παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα και σε ομιλία του Τσακαλώτου στην Δράμα. Η αρνησιπατρία μοιάζει να επιβάλλεται σαν από κάποιο μυστικό συνταγματικό νόμο. Δυο Έλληνες συνελήφθησαν πεντακόσια μέτρα μακριά από το χώρο που βρισκόταν ο πολιτικός άντρας. Μοναδικό τεκμήριο ενοχής οι ελληνικές τους σημαίες. Αν κι αυτό πια είναι επιλήψιμο, ετοιμαστείτε για ολοκληρωτική αποσάθρωση και παράδοση του ελληνισμού.

Κείμενο: Φώτης Θαλασσινός

ΣΧΕΤΙΚΑ

6 ΣΧΟΛΙΑ

Εφη 1 Μαρτίου 2019 - 15:29

Σας παρακολουθώ εδώ και κάποιον καιρό και μου αρέσουν γενικά οι απόψεις σας πάνω στην επικαιρότητα. Θα ήθελα πραγματικά να καταλάβω με ποιο σκεπτικό θεωρείτε τον Κωνσταντίνο Κατσιφα ήρωα. Συμφωνώ στο ότι μάλλον πέθανε αδικα. Ήθελαν να τον σκοτώσουν και τον σκότωσαν. Όμως αυτό που δεν μπορώ να δικαιολογήσω είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιησε όπλο μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αθανάσιος - Πάτρα 1 Μαρτίου 2019 - 23:18

Λέει το Λεξικό: ο άνθρωπος που προβαίνει σε γενναία πράξη, συχνά μέχρι σημείου αυτοθυσίας. Άρα ο μακαρίτης είναι Ήρωας. Επίσης να μην ξεχάσουμε ότι και οι Αγωνιστές του ’21 όπως τόσοι και τόσοι Έλληνες σε πολλούς Εθνικούς Αγώνες, χρησιμοποιούσαν το όπλο μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Μην ξεχνάμε ότι δεν πυροβόλησε ούτε σκότωσε άνθρωπο, ενώ μπορούσε άνετα μιας και ήταν εκπαιδευμένος καταδρομέας των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
σφήνα 2 Μαρτίου 2019 - 08:11

Κυρία Έφη είναι λάθος από πλευράς σας η αποδοχή για τη δήθεν χρήση του όπλου σε κατοικημένη περιοχή. Αν το έκανε θα είχε βγει ήδη το πόρισμα που καθυστερεί από τον Οκτώβριο να βγει. Δεν θα υπήρχε η βιομηχανία ανακρίσεων του Φιέρι. Ο Κατσίφας ήταν ένας άνθρωπος που ξέφευγε από το ”μέσο όρο” των συμπατριωτών του στη μειονότητα. Για αυτό ήταν και στόχος του παρακράτους και εν τέλει του ίδιου του κράτους που επέλεξε να τον δολοφονήσει. Οι καταγγελίες Βαγγέλη Ντούλε για αντίστοιχη ένοπλη σύρραξη στον αλβανικό βορρά λίγες μέρες πριν την 28η χωρίς ανθρώπινη απώλεια δείχνει ξεκάθαρα το μέγεθος της πολιτικής βούλησης για τη δολοφονία Κατσίφα. Η “κατοικημένη” περιοχή βεβαίως δεν απειλήθηκε από τον Κατσίφα, ούτε καν οι εκπρόσωποι του παρακράτους που ενδημούσαν στη μειονότητα εκείνη την ημέρα. Ο Κατσίφας θα μπορούσε να φύγει-δεν έφυγε. Κανείς δεν ξέρει τι ήταν στο μυαλό του τις τελευταίες του στιγμές, ξέρουμε όμως το ποιες ήταν οι διαταγές. Να τον δολοφονήσουν. Ο Κατσίφας έκανε πάλι γνωστό ότι ζει εκεί μια ελληνική μειονότητα σημαντική γέφυρα με τη διπλανή μας χώρα όπου όταν σηκώσει λίγο το κεφάλι (για τα αυτονόητα) θα της το κόψουν εκ στιγμή. Ήταν μακριά από την πολιτική ηγεσία της μειονότητας μακριά από τους χειριστές των υποθέσεών της. Η δολοφονία του τον καθιστά νεομάρτυρα και ήρωα μας αρέσουν ή όχι αυτά που έγραφε ή που έλεγε. Θα μπορούσε να ζει μια ζωή ενός μη ήρωα σήμερα αν το αλβανικό κράτος τον συλλάμβανε και του απέδιδε μια κατηγορία για οπλοκατοχή όπως κάνει σε δεκάδες χιλιάδες στην επικράτεια σήμερα. Το σίγουρο είναι ότι η 28η Οκτώβρη ”πάνω” εκτός από τους εκατοντάδες Έλληνες υπερασπιστές κατά του ιταλικού φασισμού θα έχει κι ένα ήρωα επιπλέον κατά του αλβανικού φασιστικού κράτους. Το θέμε δεν το θέμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Φώτης Θαλασσινός 2 Μαρτίου 2019 - 14:22

Κι ο Δον Κιχώτης είχε αρματωσιά.

https://youtu.be/T-f-vQX942I

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έφη 4 Μαρτίου 2019 - 17:03

“Θα μπορούσε να ζει μια ζωή ενός μη ήρωα σήμερα αν το αλβανικό κράτος τον συλλάμβανε και του απέδιδε μια κατηγορία για οπλοκατοχή όπως κάνει σε δεκάδες χιλιάδες στην επικράτεια σήμερα.”
“Λέει το Λεξικό: ο άνθρωπος που προβαίνει σε γενναία πράξη, συχνά μέχρι σημείου αυτοθυσίας.”

Βασικά διαφωνώ ότι ήρωα τον κάνει κάποιον μόνο ο θάνατος. Και το τι είναι γενναία πράξη ο καθένας το ορίζει αλλιώς. Άλλο το γενναίο άλλο το ριψικύνδυνο. π.χ. το να πηδήξεις από τον γκρεμό να σκοτωθείς είναι ριψοκύνδυνο αλλά όχι γενναίο. Είναι αυτοκαταστροφικό και δεν βοηθάει κανένα. Ο Κατσίφας τι γενναία πράξη έκανε; Επειδή ανέβασε τη σημαία που έγραφε “Βορειος Ηπειρος Γη Ελληνική”; Πού και ποιόν βοήθησε αυτό το πράγμα; Το μόνο που κατάφερε ήταν να φάει το κεφάλι του. Αν ήταν με αυτό που εκανε να ενωνόταν η Βόρειος Ήπειρος με την Ελλάδα θα έλεγα κι εγώ φυσικά εθνομάρτυρας, ήρωας κτλ. Τώρα όμως;

Ας πούμε όμως ότι ήταν ηρωικό που ανέβασε τη σημαία. Το δέχομαι μέχρι εδώ. Το ότι σκοτώθηκε δεν κάνει πιο ηρωική την πράξη του. Το ίδιο ηρωική θα ήταν και αν τον είχαν συλλάβει. Όπως και τότε και με τον Γιώργο Μπαλταδώρο. Ήταν μία τραγική στιγμή που σκοτώθηκε, το ίδο και ο Κατσίφας. Όλοι όμως έσπευσαν να τον πουν ήρωα. Ενω όσοι δουλεύουν στην πολεμική αεροπορία και ζουν ακόμη δεν είναι ήρωες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
σφηνάκι 7 Μαρτίου 2019 - 20:03

Χιλιάδες αγωνιστές, ήρωες θυσιάστηκαν για ιδανικά (εθνικά, κοινωνικά, ταξικά κλπ.), ιδανικά που δεν επρόκοψαν, δεν ευδοκίμησαν. Αυτοί αμέσως αγαπήθηκαν. Δεν χρειάζεται να τους ονοματίσω εγώ. Αυτό είναι ο ήρωας. Αυτό είναι ο σημερινός ήρωας. Ας αφήσουμε το λεξικό. Ο Κατσίφας δεν θα τιμηθεί από την Ακαδημία, ούτε από το Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή. Τιμάται από χιλιάδες ανθρώπους. Αυτά που συνήθως μαθαίνουμε, όμως, είναι το πώς κάποια φασιστόμουτρα χώνουν τη μούρη τους δίπλα του και τον καπηλεύονται. Μια επίσκεψη στο “διπλανό” μας Μπουλεράτι (Βουλιαράτες πιο ελληνιστί) είναι πάντα χρήσιμη. Δυο πακέτα δρόμος…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ