Αρχική » Τι σηματοδοτούν οι δεκατρεις βάρκες απόβασης στη Λέσβο

Τι σηματοδοτούν οι δεκατρεις βάρκες απόβασης στη Λέσβο

από Άρδην - Ρήξη

χάρτης της “Γαλάζιας Πατρίδας”

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό πρόβλημα

Το μεταναστευτικό μετά από 5 χρόνια είναι παρόν, θυμίζοντας ότι τίποτα δεν λύθηκε μέχρι τώρα, αλλά αντίθετα υπάρχει τέτοια δυναμική, που υποδηλώνει ότι τα χειρότερα έπονται αν δεν ληφθούν μέτρα. Στις 29Αυγούστου στάλθηκε το μήνυμα από την Τουρκία του κ. Ερντογάν.
Είναι κάτι που αναφέρει από την αρχή η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Η Τουρκία χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές προς όφελος των εθνικών της συμφερόντων, αδιαφορώντας για πνιγμούς, ανθρώπινα δικαιώματα και τέτοιου είδους «λεπτομέρειες». Άλλωστε έχει δείξει διαχρονικά ότι είναι «μέτρ» στις μετακινήσεις πληθυσμών και στους εποικισμούς περιοχών – κρατών (βλέπε Κύπρος).
Είναι γεγονός ότι αποκομίζει μόνο οφέλη, αφού εκβιάζει και λαμβάνει οικονομικά ανταλλάγματα από την Ευρώπη ελέγχοντας στα σύνορά της τις ροές, προβάλλεται δε ως η προστάτιδα των μουσουλμανικών πληθυσμών.
– Στις απέναντι απ’ αυτήν ακτές, τις «δικές» μας ,έχει στηθεί ένα συνονθύλευμα υπερεθνικών οργανισμών -οργανώσεων που υποτίθεται ότι βρίσκονται για προσφορά βοήθειας για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Ουσιαστικά συμπλέουν με τις τουρκικές επιδιώξεις, γιατί έχει δημιουργηθεί μία WIN- WIN κατάσταση, κάνοντας τους ταξιθέτες στις ανθρώπινες ψυχές. Οι ΜΚΟ και η Ύπατη Αρμοστεία έχουν αντικαταστήσει το επίσημο κράτος, προσφέρουν υπηρεσίες για τον ελεγχόμενο εγκλωβισμό στα νησιά μας και λυμαίνονται τεράστια ευρωπαϊκά κεφάλαια. Όσο έρχονται οι μεταναστευτικές ροές τόσο θα ρέει το χρήμα.
– Μα καλά, η FRONTEX τι κάνει, ποιος είναι ο ρόλος της; Διακοσμητικός μόνο. Είναι κοινή παραδοχή ότι το προσωπικό της κάνει διακοπές στα Greek Islands! Πιθανόν να μην έχει και καμία αρμοδιότητα. Το κουμάντο στα νησιά το ασκούν η Ύπατη Αρμοστεία και οι ΜΚΟ.
– Στην κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί, ασφαλώς τεράστια ευθύνη έχει η πρώην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ενώ υποστήριζαν τα ανοικτά σύνορα, τελικά βρέθηκαν οι νησιώτες να υποβάλλονται σε ελέγχους ταυτότητας για να ταξιδέψουν με πλοίο στη ηπειρωτική Ελλάδα!.
Στόκαραν τα νησιά στο ζενίθ, δημιουργώντας παράλληλα δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μήπως και κατά καιρούς γίνει η δήθεν αποσυμφόρηση.
Εφάρμοσαν επιδοματική πολιτική στους αιτούντες άσυλο (σε μία χώρα σε διαρκή οικονομική κρίση με τεράστια ανεργία), προκαλώντας ουσιαστικά κίνητρα για έλξη των ροών.
Η λέξη πρόσφυγας έχασε τη σημασία της αφού εκφυλίστηκε, έγινε κατάχρηση, αφαιρώντας ίσως το δικαίωμα από κάποιους που πραγματικά χρήζουν προστασίας.
Κουρέλιασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα στους καταυλισμούς της Σούδας, της ΒΙΑΛ, της Μόριας, στη «ζούγκλα» στο Βαθύ κ.λπ.
Τα έβαλαν με τις τοπικές κοινωνίες καθυβρίζοντας τους κατοίκους ως ακραίους.
Μέχρι και υπουργό τοποθέτησαν, γέννημα θρέμμα ΜΚΟ, για να γίνει η άλωση των νησιών το ταχύτερο δυνατόν.
Με το αζημίωτο βέβαια! Το μεταναστευτικό ήταν το μόνο εκτός Μνημονίων. Μπόρεσαν να αντλήσουν τεράστια κεφάλαια δημιουργώντας κομματικό στρατό αφού οι απανταχού αμειβόμενοι αλληλέγγυοι και μη βρήκαν θέση εργασίας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Έτσι λοιπόν έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο σύστημα (Πολυεθνικό, Εθνικό και Αντεθνικό) με εντελώς ετερόκλητα χαρακτηριστικά, που τρέφεται από τις καθημερινές αφίξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι τοπικοί αιρετοί των νησιών, στις πρόσφατες εκλογές αποδοκιμάστηκαν και ένας σημαντικός λόγος ήταν ο τρόπος που χειρίστηκαν το μεταναστευτικό ζήτημα.
Η νέα κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Με ημίμετρα όπως αυτά που πρόσφατα εξαγγέλλονται δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα (δεν έγινε καμία αναφορά στη δράση των ΜΚΟ που συμμετέχουν και βοηθούν στην παράνομη και επικίνδυνη διακίνηση ανθρώπων, ο όρος φύλαξη μεταλλάχθηκε σε επιτήρηση).
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα δεν συνορεύει με το Λουξεμβούργο. Τα ακριτικά νησιά δεν μπορούν, αλλά ούτε και η Ελλάδα, να γίνουν μόνιμος επαίτης βοήθειας για το μεταναστευτικό, ούτε να βρίσκονται υπό συνεχή ομηρεία έναντι των τουρκικών ορέξεων(****). Πρέπει να χαραχθεί μόνιμη στρατηγική, σε ένα φαινόμενο, που έχει τεράστια δυναμική. Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα δείχνει ότι η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε χώρα εγκλωβισμένων ανθρώπων.
Όταν οι εισροές ανθρώπων στη χώρα μας έναντι των εκροών είναι πολύ μεγαλύτερες, τότε θα αυξάνεται ο αριθμός των εγκλωβισμένων σαν φυσικό επακόλουθο. Νέοι χώροι εγκλωβισμού (νέα χοτ σποτ) θα επιδεινώσουν το πρόβλημα.
– Αυτήν τη στιγμή στη Χίο πάνω από 150 σκηνές έχουν τοποθετηθεί εκτός του χώρου της ΒΙΑΛ, οι ΜΚΟ αλωνίζουν στην ευρύτερη περιοχή και απειλείται να «αναβαθμισθεί» η ΒΙΑΛ σε Μόρια νο2. Τα χωράφια των κατοίκων του Χαλκειούς έχουν καταπατηθεί και λεηλατηθεί.
Η κυρία Τασία είχε αναφέρει το περίφημο «λιάζονται και εξαφανίζονται».
Λέτε η πολιτική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. στο μεταναστευτικό να τη δικαιώσει;

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ