Αρχική » Δημογραφικό και Νεοέλληνες!

Δημογραφικό και Νεοέλληνες!

από Βασίλης Στοϊλόπουλος

Του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Μόνο το 1% των Νεοελλήνων θεωρεί σαν το «σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας» το δημογραφικό, όπως άλλωστε και για το ζήτημα της παιδείας, της διαφθοράς ή της κλιματικής αλλαγής! Μόλις το 2% θεωρεί σημαντικότερο ζήτημα το μεταναστευτικό/προσφυγικό και το 6% την εξωτερική πολιτική! Όταν για όλα αυτά τα ζητήματα γίνεται διεθνώς «της Πόπης»!

Στο άλλο άκρο βεβαίως, με το θεόρατο 30%, ισοβαθμούν Κορωνοϊός και Οικονομία/Ακρίβεια! 30-1! Ένα από τα (για προβληματισμό) «συμπεράσματα»: Η απόλυτη χειραγώγηση και ο διανοητικός εγκλωβισμός στην ατζέντα του α-εθνικού νεο/φιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης.

Άραγε να είχε άδικο ο αείμνηστος Κωστής Παπαγιώργης όταν έγραφε: «Υποβιβασμένη φύσει και θέσει, η νεοελληνική κοινωνία μοιάζει βοηθητικό διάζωμα ξένων κοινωνιών, πεδίο δοκιμών, αγορά αντί παραγωγή, πελατεία παρά κατάστημα, μετάφραση και όχι πρωτότυπο, όποτε είναι ευνόητο σε κάθε άτομο, ακόμη και το νοήμον, αυτός ο υποβιβασμός να χρωματίζει με σκούρα χρώματα σύνολο το φρόνημά του» (*).

Ή μήπως παραφέρονταν ο αξέχαστος Τζίμης Πανούσης όταν τραγουδούσε το: «Νεοέλληνας»;

(*) Κωστής Παπαγιώργης, Κέντρο Δηλητηριάσεων, σελ. 283, (2006).

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΟΥΜΠΑΣ 14 Οκτωβρίου 2021 - 22:52

Just for today: Ο χωροχρόνος συρρικνωμένος στο εδώ (το δωμάτιο μου) και το τώρα (πόσο πάει σήμερα η βενζίνη;). Η κοινωνία μας κονιορτοποιείται, οι ψηφίδες αλλοφρόνησαν και η μεγάλη εικόνα ξεθωριάζει και χάνεται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αρέσει σε %d bloggers: