Αρχική » 4-3-2020 | Θεσσαλονίκη | Προβολή Ντοκιμαντέρ: Η Ανατολή Έδυσε

4-3-2020 | Θεσσαλονίκη | Προβολή Ντοκιμαντέρ: Η Ανατολή Έδυσε

από Άρδην - Ρήξη

Η κινηματογραφική Λέσχη του Άρδην, διοργανώνει την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 προβολή του ντοκιμαντέρ με θέμα την γενοκτονία του μικρασιατικού ελληνισμού και τίτλο Η Ανατολή Έδυσε. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Παναγίας της Λαοδηγήτριας, Αισχύλου 21. Προλογίζει ο συγγραφέας και ιστορικός Κώστας Χατζηαντωνίου, και ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Παπαηλιού.

Ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή; Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922). Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το λόγο του Μικρασιάτη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα. Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο Επίσημο Πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Αλέξανδρος Παπαηλιού, Διεύθυνση φωτογραφίας: Στάθης Γαλαζούλας, Μοντάζ: Ξενοφών Λατινάκης, Ήχος: Έλλη Πολίτη, Μουσική: Γιάννης Βοργίας, Παραγωγή: Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών, Παραγωγός/Παραγωγοί: Ειρήνη Σαρίογλου, Συμπαραγωγή: COSMOTE TV, Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΑ, Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος, Έτος Παραγωγής: 2019, Διάρκεια: 75′.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ