Αρχική » Ψηφοδέλτιο της 4ης Οκτωβρίου

Ψηφοδέλτιο της 4ης Οκτωβρίου

από Άρδην - Ρήξη

Από το Άρδην τ. 76, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2009

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ Σ’ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ
Σ’ αυτόν τον τόπο όσοι αγαπούνε/τρώνε βρώμικο ψωμί/
κι οι πόθοι τους ακολουθούνε υπόγεια διαδρομή

Οι εκλογές αυτές ασχολούνται με το δάχτυλο, αγνοώντας επιδεικτικά το φεγγάρι. Η προεκλογική καμπάνια καταπιάνεται με τα επουσιώδη και αποφεύγει να θίξει όλα όσα έχουν φέρει την χώρα στο χείλος της καταστροφής. Η στρατηγική της «ελληνοτουρκικής φιλίας» μας έχει οδηγήσει στην αγκαλιά του νεο-οθωμανισμού. Ο ελληνικός παρασιτικός καπιταλισμός έχει καταστήσει την χώρα φτερό στην θύελλα της κρίσης, η παγκοσμιοποίηση οδηγεί στην εκμετάλλευση της φθηνής εργασίας των λαθρομεταναστών, άσχετα με τις συνέπειες για την κοινωνική και εθνική συνοχή της χώρας. Οι νέοι, οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι σφίγγουν το ζωνάρι. Την ίδια στιγμή οι ελίτ του τόπου έχουν επιδοθεί σ’ έναν ξεδιάντροπο αγώνα για τη νομή της εξουσίας, και οι ολιγάρχες συνεχίζουν το όργιο του πλουτισμού, λεηλατώντας ό,τι έχει απομείνει, προωθώντας έναν τρόπο ζωής, όπου τα αμάξια, τα μπετά και οι μπουλντόζες δεν έχουν αφήσει δέντρο για δέντρο στη χώρα.

Στην δήθεν αντιπολίτευση, το μπερλουσκονικό ΛΑΟΣ, επιδίδεται σε πυροτεχνήματα, προκειμένου να διεκδικήσει κι αυτό μια θέση στον ήλιο της διαχείρισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται σε μια «φραξιονιστική πάλη δίχως αρχές (και ιδέες)» αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον επικοινωνιακό χαρακτήρα μιας «αριστεράς», μέρους του μεταπολιτευτικού καθεστώτος και όχι αντίπαλό της. Το ΚΚΕ προσπαθεί να κρύψει την φτώχεια του σε όραμα κι ελπίδα με το να αναστηλώσει τα μουστάκια του Στάλιν, ενώ οι Πράσινοι προχωρούν στην πεπατημένη της οικολογίας των προγραμμάτων και της Νέας Τάξης.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταρρέει κάτω από σκάνδαλα, ανικανότητα και εγκατάλειψη ακόμα και των ελάχιστων πατριωτικών ευαισθησιών από το «Υπουργείο από το Εξωτερικόν», ενώ ο Γιώργος ετοιμάζεται να εκπληρώσει το όνειρο της μητρός του, να κατακτήσει τον πρωθυπουργικό θώκο, θυμίζοντας κάτι από τις αρχαίες παραβολές: «Υπό κατάρρευση βασίλειο, απελπισμένοι υπήκοοι αφασικός διάδοχος…». Και βέβαια για να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα με τους προκατόχους του.

Αυτές οι εκλογές, δεν μας επιφυλάσσουν τίποτε περισσότερο από την επιδείνωση της μιζέριας που κατατρώγει τον τόπο.

ΑΚΥΡΟ ΣΤΗΝ ΦΑΡΣΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Παλεύουμε ενάντια: • Στο νεο-οθωμανισμό, την παράδοση της Ελλάδας και της Κύπρου στην Τουρκία.
• Στα αμερικανοκίνητα τζάκια και τους κηφήνες ευρωκράτες της Ε.Ε.
• Στην λεηλασία της χώρας από τους νταβατζήδες.
• Στον καταναλωτικό μηδενισμό της πιο χυδαίας εγωκρατίας.
• Στον βιασμό της φύσης από τον πολιτισμό του μπετόν και των αμαξιών.
• Στον «μεγάλο αδερφό» των τηλεοράσεων και των εφημερίδων.
• Στη γενοκτονία της μνήμης από τους διανοούμενους της υποταγής.
ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΙΤ
Για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική απελευθέρωση,
την οικολογία και την άμεση δημοκρατία

(Το κείμενο κυκλοφορεί ως αυτόνομο “ψηφοδέλτιο”, καθώς και στο διαδίκτυο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ