Αρχική » Προβολή του Ντοκιμαντέρ, «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη» και συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές

Προβολή του Ντοκιμαντέρ, «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη» και συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές

από admin

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 20:00 σας προσκαλούμε όλες και όλους στην ανοιχτή προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη», που αναφέρεται στην Κατοχή, την σφαγή του Διστόμου και την ζωή ενός από τους επιζήσαντες, ενεργό μέλος του συνεχιζόμενου αγώνα για τις γερμανικές πολεμικές οφειλές. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό χώρο πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην στην Θεσσαλονίκη.

Δυο λόγια για την ταινία:

Η συγκινητική ιστορία του Αργύρη Σφουντούρη, 4χρονου που επέζησε της κτηνώδους σφαγής των Γερμανικών Δυνάμεων κατοχής, την 10η Ιουνίου 1994 στο Δίστομο, όταν σε λιγότερο από δύο ώρες σκοτώνονται 218 κάτοικοι του χωριού-γυναίκες, άνδρες, γέροι, μωρά και βρέφη, μέσα από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Στέφαν Χάουπτ.
Εξαιρετικά επίκαιρο εν όψει της γνωστής υπόθεσης των αποζημιώσεων του Διστόμου που εκδικάσθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης περί τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου μετά από προσφυγή του Γερμανικού Κράτους κατά των ιστορικών αποφάσεων της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (2000) και του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ρώμης (2008) και οι οποίες αποτελούν σημαντική νίκη στη δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού και τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Εξαιρετικά επίκαιρο θυμίζοντας στην ελληνική κυβέρνηση να πράξει επί τέλους το ιστορικό της χρέος και να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις από την Γερμανία, ως Ελλάδα, τη μόνη ευρωπαϊκή χώρα που ΔΕΝ έχει αποζημιωθεί από την Γερμανία.
Εξαιρετικά επίκαιρο για τους αναγκαίους συνειρμούς που παράγονται από την δική μας κατάσταση ως λαού-βορρά στην «εξυπηρέτηση του χρέους» των δανειστών μας, Γερμανών και λοιπών Ευρωπαίων-ΔΝΤών.

Εναλλακτικός χώρος πολιτικής και πολιτισμού του περιοδικού Άρδην

Βαλαωρίτου 1 & Δωδεκανήσου γωνία στον 8ο όροφο.

τηλ 2310543 751

www.ardinthess.wordpress.com/

ardinthes@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ