Αρχική » Το πιστόλι του κάθε μασκαρά

Το πιστόλι του κάθε μασκαρά

από Άρδην - Ρήξη

του Α. Μιχαηλίδη, από το Άρδην τεύχος 60, Ιούλιος – Αύγουστος 2006

Αναστατώθηκαν οι Αθηναίοι τις τελευταίες μέρες, με τη συμπεριφορά της Κύπρου στην Ευρώπη και μας περνούν γενεές δεκατέσσερις, που τους χαλάμε τη σούπα της νεοταξικής εξωτερικής πολιτικής τους με τις ιδιοτροπίες μας. Διαβάστε στο περισπούδαστο άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη (στο Βήμα), που ενθουσίασε και τους εδώ ομογάλακτους, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να αναδημοσιεύσουν τις αθηναϊκές φαυλότητες και να χαριεντίζονται αυτάρεσκα που, κάποιοι άλλοι και όχι πάντα αυτοί, βρίζουν τους ξεροκέφαλους Ελληνοκύπριους και τους βάζουν στη θέση τους: «Στην Αμερική συνηθίζουν να λένε πως αν τραβήξεις πιστόλι, είτε θα πρέπει να πυροβολήσεις είτε θα το βάλεις εκεί που ξέρεις. Το περασμένο Σάββατο, η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση τράβηξε πιστόλι. Και τελικά δεν πυροβόλησε…» Επομένως, κατά τον σοβαρό αναλυτή, να το βάλει εκεί που ξέρει, δηλαδή στον πισινό της.

Δεν είναι τυχαίο, φυσικά, που ο Πρετεντέρης επέλεξε μια αμερικάνικη έκφραση για να μας βάλει στη θέση μας (υπάρχει ως γνωστό μια ιδιαίτερη σχέση πολλών Αθηναίων κονδυλοφόρων με την αμερικανική κουλτούρα την οποία χειροκροτούν με κάθε ευκαιρία, π.χ. όταν βομβαρδίζει τη Σερβία ή το Ιράκ ή όταν στηρίζει την Άγκυρα για να βομβαρδίζει τους Ελληνοκύπριους). Ούτε είναι τυχαία η πρόσθεση από τον νου του, «είτε θα το βάλεις εκεί που ξέρεις». Αυτοί, που με την σώφρονα εξωτερική πολιτική τους έλυσαν όλα τα προβλήματα της Ελλάδας, παραδίδουν μαθήματα διπλωματίας και στην Κύπρο. Διότι είναι πεπειραμένοι. Βλέπετε, λόγω της δεκαετούς πολιτικής Σημίτη, Γιωργάκη, Ντόρας, δεν σκοτώνονται πια οι σμηναγοί σε εικονικές αερομαχίες, ούτε απειλούνται οι Έλληνες ψαράδες και οι βοσκοί στα παραμεθόρια νησιά από τα τουρκικά πλοία, ούτε έχασαν κατά κράτος στη διπλωματική μάχη με τα Σκόπια… Πέτυχαν σε όλα. Ακόμα και στη Γιουροβίζιον. Ενώ εμείς!

«Η Κύπρος, λέει, δεν έχει την πολυτέλεια ούτε την ισχύ να συντηρεί ένα διπλό μέτωπο απέναντι και στην Τουρκία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Δηλαδή, οι σημαντικότεροι Αθηναίοι κονδυλοφόροι και αστέρες της σόου μπιζ πιστεύουν πως έχουμε κάποιο βίτσιο, κάποια αρρώστια, να ανοίγουμε μέτωπα και προπάντων να συντηρούμε μέτωπο με την Τουρκία. Γι΄ αυτό και αρνούμαστε να αποσύρουμε τα στρατεύματα μας από την Άγκυρα παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και κάθε που πάνε να ησυχάσουν τα πράματα στέλνουμε τα αεροπλάνα μας να παρενοχλούν τη γείτονα. Έτσι, γιατί τη βρίσκουμε, δεν έχουμε άλλο λόγο! Μάλλον, είμαστε και τρομοκράτες αλλά ακόμα να μας το πουν. Να δεις που, όταν αποφασίσει η Κοντολίζα να μας βομβαρδίσει κι εμάς ως τρομοκράτες, που παρενοχλούμε την ευρωπαϊκή Τουρκία, οι ίδιοι σοφοί εκσυγχρονιστές θα βγουν στους δρόμους να χειροκροτούν τα βομβαρδιστικά…

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ