Αρχική » Ε, όχι και ξεκάθαρος ο κύριος Λαβρόφ

Ε, όχι και ξεκάθαρος ο κύριος Λαβρόφ

από Αλέκος Μιχαηλίδης
Ε, όχι και ξεκάθαρος ο κύριος Λαβρόφ

Του Αλέκου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο

Θύμισε… Μπορέλ ο Σεργκέι Λαβρόφ στις δηλώσεις του μετά τις διευρυμένες συνομιλίες με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο υπουργείο Εξωτερικών. Όχι για τα θέματα του Κυπριακού, των εγγυήσεων ή των διπλωματικών σχέσεων Μόσχας – Λευκωσίας, μα για την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θύμισε, πάντως, Ρώσο διπλωμάτη, δεν είχε την ευθύτητα που είχαν πάντα οι Ρώσοι πολιτικοί.

Εν ολίγοις, άφησε σκιές πάνω από το τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας ότι ο Μόσκοβος δεν θα προδώσει την Τουρκία για τη μικρή Κύπρο. Χαρακτήρισε απαράδεκτα τα βήματα που συμβάλλουν στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν τόνισε ποιος κάνει αυτά τα βήματα. Εξέφρασε, ακόμα, ετοιμότητα να βοηθήσει στον διάλογο αν το ζητήσουν τα εμπλεκόμενα μέρη, χωρίς να κατονομάζει τον υπαίτιο αυτής της κρίσης, το τουρκικό καθεστώς.

Γενικά, στο θέμα αυτό δεν ήταν ξεκάθαρος ο κύριος Λαβρόφ, δείχνοντας μια μεγάλη δυσκολία να καταγγείλει την Τουρκία και τον Ερντογάν. Θυμίζοντας τις ανυπόφορες δηλώσεις «αλληλεγγύης» από τους Ευρωπαίους ή τους Αμερικανούς αξιωματούχους, μα και όσους -εκ των έσω- προτάσσουν το αφήγημα πως «δεν φταίει μόνο η Τουρκία». 

ΑΛ.ΜΙΧ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ 11 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:07

Ορλωφικά του 21ου αι. στην Κύπρο και την Ελληνική Μεσόγειο….

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ