Αρχική » Διαδικτυακή συζήτηση στον Ιανό: «Φιλική Εταιρεία, ήταν ώριμη η επανάσταση;» (βίντεο)

Διαδικτυακή συζήτηση στον Ιανό: «Φιλική Εταιρεία, ήταν ώριμη η επανάσταση;» (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΟΛΕΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟ

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και ο Γιώργος Καραμπελιάς με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821 θα πραγματοποιήσουν σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν την έναρξη του Αγώνα.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 με θέμα: «Φιλική Εταιρεία, ήταν ώριμη η επανάσταση;».

Ο Γ. Καραμπελιάς θα συνομιλήσει με τον πολιτικό επιστήμονα και συγγραφέα Κωνσταντίνο Χολέβα και τον συγγραφέα και διδάκτορα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Μελέτη Μελετόπουλο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

4 ΣΧΟΛΙΑ

Βασιλειος 16 Δεκεμβρίου 2020 - 23:05

Εξαιρετικη παρουσιαση απο ολους! Ετσι επρεπε να ειναι η επιτροπη για τα 200 χρονια απο την Εθνεγερσια. Και οχι αυτο το εθνομηδενιστικο συνοθυλευμα της Γιαννας…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Βασιλειος 17 Δεκεμβρίου 2020 - 02:30

Συγκρινω αυτη την εξαιρετικη παρουσιαση, με το ντοκυματερ για το 1821 απο το Open (“Και εγενετω Ελλας”), κι ακουμε παλι την κυριαρχη εθνοαποδομητικη πλευρα για τα περι “θυγατρικης επαναστασης της Γαλλικης αλλα… και της Αμερικανικης”:

https://www.youtube.com/watch?v=MZxc5_WhJGI&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=8WlQAT0L6Ws&t=327s

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΧΡΟΝΗΣ ΒΑΡΣΟΣ 19 Δεκεμβρίου 2020 - 01:03

Εξαίρετοι όλοι σας. Ένα μεγάλο μπράβο. Εμβριθείς, σεμνοί και εκλαϊκευτικοί. Ειπώθηκαν ιστορικές αλήθειες προσιτές στον καθένα. Όαση μέσα στη γενική παρακμή. Είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα “αντίπαλο δέος” στην εθνομηδενιστική προσέγγιση της Επιτροπής 2021 αλλά και των όσων “επιστημόνων” και “ιστορικών” θα ξιφουλκήσουν σε 2-3 μήνες από τώρα με αναίδεια και θράσος εναντίον των αγωνιστών του 1821. Αυτό το τρίμηνο είναι η ευκαιρία να χτιστεί κάτι από πρόσωπα εγνωσμένης αξίας όπως εσείς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιώργος Χώτος 31 Δεκεμβρίου 2020 - 08:31

Είσθε ορθότατος. Εύγε. Νομίζω ότι η κα Ευθυμίου διαχώρησε τη θέση της (και παραιτήθηκε συνάμα) από τη διαβόητη αυτή επιτροπή αντιλαμβανόμενη τη χαοτική γελοιότητα των αναλύσεων που άρχισαν να προετοιμάζονται για την επέτειο εκ μέρους αυτών των “σοφών”. Ενας τέτοιος εορτασμός δεν είναι συνέδριο παρουσίασης απόψεων αλλά πανηγυρική έκφραση της παραδεδεγμένης αντίληψης του έθνους. Το κατόρθωμα ήταν η λύτρωση και η αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού. Οσοι δεν το ενστερνίζονται και δεν το εξυμνούν ας λουφάξουν και ας διεκδικήσουν κύρος αλλού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ