Αρχική » Ο Κ. Δαμαβολίτης συνομιλεί με τον Γ. Φίλη για την Σύνοδο Κορυφής

Ο Κ. Δαμαβολίτης συνομιλεί με τον Γ. Φίλη για την Σύνοδο Κορυφής

από Άρδην - Ρήξη

«Δυστυχώς το τι αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας. Γιατί απο αυτήν δεν πήραμε τίποτα και η Τουρκία έπεσε για άλλη μια φορά στα «μαλακά». Ενώ έχουμε πολύ σημαντικά θέματα, τα οποία θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν μας». Με αυτά τα λόγια ξεκινά την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο newshub.gr ο κ. Γιώργος Φίλης.

Μάλιστα ο καθηγητής Γεωστρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων συνεχισε λέγοντας πως πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα συμβεί στο μέλλον, μετά από τη Σύνοδο Κορυφής και τα συμπεράσματα της, καθώς μπορεί να δημιουργηθεί τεράστιο εθνικό θέμα για την Ελλάδα.

«Δεν λάβαμε τίποτα, αλλά ίσα- ίσα που φαίνεται ότι όλη αυτή η κατάσταση θα εξαγριώσει την Τουρκία και θα την κάνει να αντιληφθεί ότι έχει «λευκή κάρτα»- τουλάχιστον από την πλευρά των Ευρωπαίων- να κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φίλης κάνει μέσα από το newshub.gr μια πραγματικά συγκλονιστική γεωπολιτική ανάλυση για τις ισορροπίες που διαγράφονται στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τα διαχρονικά λάθη σε πολιτικό επίπεδο και τις δυνατότητες της Ελλάδας, για καταλυτική – γεωστρατηγικά – παρουσία, στην ευρύτερη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Χρόνης Βάρσος 17 Δεκεμβρίου 2020 - 19:31

συγχαρητήρια Κωστή. Εξαιρετική συζήτηση επωφελέστατη και ποιοτικότατη. Καλές εκπομπές να έχεις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ