Αρχική » «Υπάρχει σχέδιο», δεσπότη μου, είναι μυαλό που δεν υπάρχει

«Υπάρχει σχέδιο», δεσπότη μου, είναι μυαλό που δεν υπάρχει

από Άρδην - Ρήξη

του Άριστου Μιχαηλίδη | Δημοσίευση: philenews.com

Εντάξει, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, πέτυχε να ηγείται της προσπάθειας να αποδειχθεί ότι έχει λογική το κίνημα ενάντια στη λογική. Προφανώς δεν έχει πεισθεί ότι τα εμβόλια θα σώσουν την ανθρωπότητα από τον κορωνοϊό. Ίσως να πιστεύει, δικαίωμά του, ότι πίσω από την πανδημία κρύβονται άπιστοι που θέλουν να εξοντώσουν την ανθρωπότητα και να φέρουν στον πλανήτη σατανάδες ή εξωγήινους για να βασιλεύσει ο εξαποδώ. Ο καθένας δικαιούται να σκέφτεται με τρόπους που δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι. Ούτε ο ίδιος δεν θα περιμένει να αντιληφθούν όλοι όσα λέει. Τα λέει και… όσοι πιστοί. Δόξα τω Θεώ, είναι πολλοί, δεν πρέπει να έχει παράπονο, είναι στις δόξες του ο δεσπότης μας, κατέκλυσε η χάρη του και την Ελλάδα.

Δεν είναι εύκολο εξάλλου, να καταλάβει ο καθένας που τον ακούει τι εννοεί όταν λέει ότι «υπάρχει σχέδιο», διότι θέλουν «να οδηγήσουν σε μια πανθρησκεία, πριν την παγκόσμια δικτατορία» και «χρησιμοποιούν και την ασθένεια, η οποία όντως υπάρχει, την τραβούν από τα μαλλιά, εκφοβίζεται ο λαός μας, μάσκες διπλές, τριπλές αύριο, με εμβόλια που δεν έχουν δοκιμαστεί». Δεν αποκαλύπτει κι αυτός να καταλάβουμε, ποιοι θέλουν την πανθρησκεία και την παγκόσμια δικτατορία; Είναι κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι, Κινέζοι, Αμερικάνοι; Μήπως, εξωγήινοι; Αλλά, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι γνωρίζει ότι η ασθένεια «όντως υπάρχει».

Την τραβούν, λέει, από τα μαλλιά αλλά υπάρχει. (4.285.077 νεκροί μέχρι χθες, είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά!). Κι αφού υπάρχει, υπάρχουν και οι κανόνες των κρατών για την αντιμετώπισή της. Σωστοί ή λάθος αυτοί είναι. Δεν θα μπορούσε να έχει ο καθένας δικούς του κανόνες ή δικούς του τρόπους να διαχειριστεί μια πανδημία. Ο κάθε μητροπολίτης με τους κανόνες και τα μέτρα του στην περιφέρεια του, ο κάθε διευθυντής σχολείου με τα δικά του, ο κάθε επιχειρηματίας δικά του, ο κάθε δήμαρχος δικά του. Όμως, στις πανδημίες την κεντρική ευθύνη την αναλαμβάνουν τα κράτη, μαζί με τους επιστήμονες και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Για να μας συντονίσουν όλους, να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. Έτσι λειτουργούν τα κράτη και ο πλανήτης.

Αν δεχθούμε ότι είναι δικαίωμα του μητροπολίτη να μην εμβολιαστεί, όπως είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, με τη λογική ότι είναι κάτι που αφορά το σαρκίον του -παρότι οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο εμβολιασμός του καθενός προστατεύει και τους γύρω του- δεν έχει καμιά λογική να παριστάνει τον επαναστάτη για όλα τα μέτρα που αποφασίζονται. Όταν μάλιστα γνωρίζει πως επηρεάζει ανθρώπους ως ηγέτης. Για παράδειγμα, όταν όλοι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν με μάσκες κι ας τους ενοχλεί, δεν επιτρέπεται ο ηγήτορας τους, ο ιεράρχης τους, να δίνει παράδειγμα ανυπακοής. Από πού ώς πού να μπει στο δικαστήριο χωρίς μάσκα, όταν όλοι οι υπόλοιποι φοράνε μάσκα; Τι θέλει να αποδείξει; Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να φανατίσει περισσότερο τους ταραμένους να επιτεθούν και στα δικαστήρια εκτός από το Σίγμα; Πολύ θεολογική προσέγγιση αλήθεια! Θαυμαστή συμπεριφορά.

Μήπως αλλάζει και η μάσκα το DNA μας; Μήπως, οδηγεί και η μάσκα στην πανθρησκεία; Θέλουν (ποιοι;) να μας οδηγήσουν σε μια θρησκεία που πιστεύει στους μασκοφόρους; Ακόμα κι αν διαφωνεί οφείλει να σεβαστεί τους υπόλοιπους που βρίσκονται στην ίδια μοίρα μαζί του. Και να δείξει σεβασμό σε όσους γύρω του φοβούνται την πανδημία. Αυτό κάνει ο σωστός ιεράρχης. Κι ας κρατήσει για τον εαυτό του το ατρόμητο πνεύμα του. Αφού παραδέχεται ότι υπάρχει η ασθένεια, κι αφού οι πάντες γνωρίζουμε πόσο εύκολα μεταδίδεται, δεν είναι μαγκιά να μην φοράς μάσκα, είναι ασέβεια προς τους γύρω σου.

Πιστεύει ότι όλα αυτά που περνά η ανθρωπότητα είναι παιδαγωγία του Θεού. Εντάξει, σεβαστό. Αλλά, το σίγουρο είναι ότι ο Θεός, μας έδωσε μυαλό για να το χρησιμοποιούμε και στις δοκιμασίες για το καλό της ανθρωπότητας, όχι μόνο για να λέμε εξυπνάδες και να παριστάνουμε εμείς τους θεούς. Το άλλο σίγουρο είναι ότι ο Θεός είναι δυσαρεστημένος με την έπαρση. Ας πούμε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο Αθηνών, και πολλοί άλλοι ιεράρχες, είναι ψεύτες και απατεώνες που δουλεύουν για τον αντίχριστο και γι΄ αυτούς (ποιους, ξαναρωτώ), που θέλουν να οδηγήσουν σε πανθρησκεία και παγκόσμια δικτατορία, και ο μόνος που έχει το μυαλό ή τη θεία φώτιση να το αντιληφθεί είναι ο Μόρφου Νεόφυτος. Αυτό κι αν είναι έπαρση!

Μπράβο, δεσπότη μου, μας καθοδηγείς με σωφροσύνη. Αλλά, δεν ξέρω πού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Φάνης Βορεινάκης 8 Αυγούστου 2021 - 18:03

Ε παν θρησκεία μία είναι ο Μουσουλμανισμός, βεβαίως-βεβαίως κατά Τσαγανέα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ