Αρχική » Γ. Καραμπελιάς: Η συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας καταλύτης αλλαγών (ηχητικό)

Γ. Καραμπελιάς: Η συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας καταλύτης αλλαγών (ηχητικό)

από Γιώργος Καραμπελιάς

Ο Γιώργος Καραμπελιάς καλεσμένος στον Λάμπρο Καλαρρύτη και στα Παραπολιτικά 90,1 σημειώνει ότι η Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αφενός ήταν ιστορική νομοτέλεια, αφετέρου αποτελεί μοχλό τεκτονικών αλλαγών στο Δυτικό και εν γένει διεθνές σύστημα, καθώς εμπεριέχει καινοφανή στοιχεία που υπερβαίνουν τις δομές των ευρωατλαντικών οργανισμών και θεσμών, σπάζοντας δεδομένα δεκαετιών και ανοίγοντας δρόμους για νέους συσχετισμούς και συγκλίσεις, που θα αλλάξουν τη μορφή της Δυτική αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

Το Άρδην διοργανώνει την Τετάρτη 29-9-21 στις 19.00 συζήτηση με θέμα:

“Ελλάς – Γαλλία συμμαχία”, Μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα

Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας εκτός από τον άμεσο στόχο της αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής αποτελεί και ένα σημαντικό βήμα για την στρατηγική αυτονόμηση της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ και την σταδιακή διαμόρφωση ενός αμυντικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και καθώς η παρακμασμένη Ελλάδα χρειάζεται ορισμένα χρόνια για να ανασυγκροτηθεί στοιχειωδώς προσφέρει τη δυνατότητα ενός παραθύρου ασφαλείας για την πραγματοποίηση αυτής της ανασυγκρότησης.

Θα μιλήσουν:

Λάμπρος Καλαρρύτης, δημοσιογράφος

Σάββας Καλεντερίδης, γεωστρατηγικός αναλυτής

Γιώργος Καραμπελιάς, επικεφαλής Άρδην

Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος – επικεφαλής slpress.gr

Στην αίθουσα «Ρήγας Βελεστινλής», Ξενοφώντος 4 πλ. Συντάγματος

Η εκδήλωση θα προβληθεί και διαδικτυακά από την σελίδα του Άρδην, και τις σελίδες μας στο facebook και το youtube.

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, αερισμός χώρου κ.λπ.). Στην αίθουσα θα επιτραπεί η είσοδος σε 70 άτομα γι’ αυτό μπορείτε να καλείτε στο 210 3826319 για κρατήσεις θέσεων.

Σήμερα (28-9-21) στις 20.30 ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει με τον Λάμπρο Καλαρρύτη στα Παραπολιτικά 90.1 για την ελληνογαλλική συμφωνία και τι σηματοδοτεί για την Μεσόγειο και την Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Κώστας Φέρρης 3 Οκτωβρίου 2021 - 17:04

Χαίρομαι που ο Γιώργος (Καραμπελιάς) με τα χρόνια και τη συνειδητοποίηση που όλοι μας κερδίσαμε, απομακρύνθηκε από τα “κλισέ” της όποιας Αριστεράς, που όχι μόνο “προοδευτική” δεν αποδείχτηκε, αλλά άκρως συντηρητική. Η καθαρότητα αυτής της ματιάς, μας οδήγησε στην αναγνώριση της αξίας του Έθνους και του Έθνους-Κράτους, που κανένας δε θα μπορέσει να υποκαταστήσει με εναλλακτική πρόταση το Τίποτα. Αυτό που μπορώ να προσφέρω από την προσωπική μου εμπειρία, είναι ο βασικός ρόλος της Αιγύπτου. Μας χωρίζουν 200 χρόνια από την αποστολή του Ιμπραήμ με εντολή του Σουλτάνου, και τα πράγματα έχουν ανατραπεί άρδην στη χώρα του Νείλου. Παραδοσιακά εξαρτημένη (πότε περισσότερο και πότε λιγότερο) από τη Γαλλία, πέρασε από σαράντα (Ιστορικά) κύματα, για να καταλήξει σε μια διπλή επανάσταση, και να σηκώσει κεφάλι. Ας μην ξεχνάμε πως είναι η πρώτη χώρα που κατάφερε να κατατροπώσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, παραδοσιακά αναγνωρισμένους ως πράκτορες της CIA. Αλλά το πιό σημαντικό είναι πως η προδοσία των Παλαιστινίων (αν χρειαστεί θα επεκταθώ σε άλλο μήνυμα) οδήγησε στο πλησίασμα της Αιγύπτου με το Ισραήλ, που ας μην ξεχνάμε ξεκίνησε ο Άνουαρ ελ Σαντάτ. Δεν θα πω περισσότερα για την ώρα, εκτός από την προτροπή να μην ξεχνάμε τον ρόλο της Αιγύπτου στις εξελίξεις, που είναι και θα είναι καίριος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ