Αρχική » Χίος: Πρώτη νίκη των κατοίκων έναντι των κυβερνητικών σχεδιασμών για νέα δομή μεταναστών και προσφύγων

Χίος: Πρώτη νίκη των κατοίκων έναντι των κυβερνητικών σχεδιασμών για νέα δομή μεταναστών και προσφύγων

από Άρδην - Ρήξη

Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Χίου Αλήθεια:

«Η κινητοποίηση του κόσμου στο λιμάνι των Μεστών, όπου τα ξημερώματα των Θεοφανίων, 6 Ιανουαρίου 2022, επιχείρησε η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου κλειστού κέντρου προσφύγων και μεταναστών, που σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην περιοχή Παχύ του Θόλους, να αποβιβάσει μηχανήματα, απέτρεψε τον σχεδιασμό αυτό.

Έτσι το πλοίο “Πελαγίτης” αποβίβασε φορτηγά με ευπαθή προϊόντα, αλλά όχι τα μηχανήματα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που ξαναμπήκαν στο πλοίο, το οποίο όμως συνεχίζει την πορεία του για το κεντρικό λιμάνι της Χίου.

Οι συγκεντρωμένοι, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και κατοίκων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αφήνοντας μία μικρή ομάδα περιφρούρησης στο λιμένα Μεστών, αναχώρησαν για την πόλη της Χίου, σημειώνοντας την πρώτη τους νίκη στον αγώνα που ξεκίνησε μαζί με τη νέα χρονιά».

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε στο λιμάνι της Χίου, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να αποβιβάσει η εταιρεία εκεί τα μηχανήματά της. Εν τέλει, ο «Πελαγίτης» κατέπλευσε σύμφωνα με τα τοπικά μέσα κατά τις 10.41 π.μ. του πρωϊνού των Θεοφανίων.

Δείτε βίντεο, τα οποία ανάρτησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου στη σελίδα της στο fb:

Δείτε και βίντεο που ανάρτησε η εφημερίδα Πολίτης της Χίου, από την στιγμή που οι κάτοικοι μπλοκάρουν την αποβίβαση των μηχανημάτων από τον «Πελαγίτη» στο λιμάνι της Χίου.

Εν τω μεταξύ κάλεσμα για κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει απευθύνει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου, καθώς και εκεί επίκεινται έργα για την δημιουργία νέας δομής στην Βάστρια:

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ