Αρχική » Άρδην Πειραιά: «1821-2021, Ρέκβιεμ ή Αναγέννηση;»με τον Γ. Καραμπελιά – (βίντεο)

Άρδην Πειραιά: «1821-2021, Ρέκβιεμ ή Αναγέννηση;»με τον Γ. Καραμπελιά – (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Το Άρδην Πειραιά διοργανώνει την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 στις 19.30 διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά:

«1821-2021, Ρέκβιεμ ή Αναγέννηση;»

Με το τελευταίο του δοκίμιο, συνέχεια μιας κοπιώδους και εμβληματικής προσπάθειας που ανατρέχει σε όλη την ιστορική συνέχεια του Νέου Ελληνισμού, ο Γιώργος Καραμπελιάς εξετάζει τα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών που ασκούν ευθεία επιρροή στη σημερινή συγκυρία.

Στο βιβλίο θα συναντήσουμε μιαν ανάλυση της Μεγάλης Ιδέας και μια ζωντανή περιγραφή των γεγονότων της περιόδου που επέκτεινε τα σύνορα της Ελλάδας δίχως να ολοκληρώσει τη συμπερίληψη όλων των ελληνικών πληθυσμών στην επικράτειά του· ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις εμφύλιες διαμάχες ως ανασταλτικούς παράγοντες της εθνικής ολοκλήρωσης.

Το βιβλίο δεν είναι απλά ένα ιστορικό δοκίμιο· ο συγγραφέας άλλωστε δε μας έχει συνηθίσει να αρκείται στην απλή ιστορική καταγραφή. Αναζητά τα συμπεράσματα που θα οδηγήσουν στην κατανόηση της κατάστασης και σε αντίστοιχη ανάληψη δράσης. Είναι λοιπόν ένα πολιτικό βιβλίο τεκμηριωμένο στη γεωπολιτική πραγματικότητα.

Σε μια συγκυρία, 100 χρόνια μετά την Καταστροφή, που η Τουρκία θέτει πλέον ευθέως θέμα κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, το ΑΡΔΗΝ Πειραιά παρουσιάζει το επίκαιρο αυτό δοκίμιο, σε μια προσπάθεια συνειδητοποίησης των κρίσιμων περιστάσεων μιας περιόδου όπου διακυβεύεται, όχι απλά η ανεξαρτησία μας, αλλά και η ύπαρξη του λαού μας, σε μιαν ενδιαφέρουσα συζήτηση με το συγγραφέα.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από τα κανάλια του Άρδην και του Άρδην Πειραιά στο youtube.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ