Αρχική » Διαδικτυακή συζήτηση – Η Σμύρνη της Αγγέλας Παπάζογλου (βίντεο)

Διαδικτυακή συζήτηση – Η Σμύρνη της Αγγέλας Παπάζογλου (βίντεο)

από Άρδην - Ρήξη

Ο Μανώλης Εγγλέζος – Δεληγιαννάκης και ο Κώστας Σαμάντης συζητούν την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022, στις 19.30 με τον Αλέξανδρο Ασωνίτη, συγγραφέα, με θέμα: “Η Σμύρνη της Αγγέλας Παπάζογλου“. Η συζήτηση γίνεται επ΄ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρονών από την Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και την έκδοση του βιβλίου του Γιώργη Παπάζογλου:

“ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης /Αγγέλα Παπάζογλου, Τα χαΐρια μας εδώ” από τις εκδόσεις Κουκκίδα και Αιγαίον.  

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε την συζήτηση εδώ:

Ο Αλέξανδρος Μ. Ασωνίτης γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μυθιστορήματα: «Η Συνείδηση της Αιωνιότητας» (1995, 1996, 1997, εκδ. Δελφίνι, 1999, εκδ. Πατάκη), «Λάλον Ύδωρ» (2002, 2003, εκδ. Πατάκη), «Εκτέλεση» (2018, εκδ. Πατάκη), «Εκδίκηση» (2019, εκδ. 2019), «Καθαρμοί» (Πατάκη, 2022). Αφήγημα: «Γειά σου, τηλεόραση!» (2006, 2007, εκδ. Καστανιώτη). Νουβέλες: «Το μνημειώδες σχέδιο του σερ ΟυίνστονΤσόρτσιλ», (2009, εκδ. Καστανιώτη). Έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογές διηγημάτων, καθώς και στο Global Novel, παραγωγή της «Πολιτιστικής Ολυμπιάδας» 2004, εκδ. Καστανιώτη.

Μεταφράσεις από τα αρχαία: «Αλεξάνδρου Βίος», του Ψευδοκαλλισθένους, εκδ. Πατάκη, α΄ νεοελληνική μετάφραση, «Στρατηγήματα» του Πολύαινου, εκδ. Βιβλιοθήκη των Ελλήνων.

Το θεατρικό του έργο: «Μανέρμες», με θέμα τις μητέρες του Διονύσιου Σολωμού και του Ανδρέα Κάλβου, ανέβηκε τον Ιούλιο του 2010 από το ΔΗΠΕΘΕ Κερκύρας. ‘Εχει συνεργασθεί με τις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπία», «Βήμα της Κυριακής», «Τα Νέα» και πολλά λογοτεχνικά περιοδικά («Ιχνευτής», «Οδός Πανός», «Πόρφυρας» κ.α). Έχει διδάξει εθελοντικά στις ανδρικές φυλακές του Κορυδαλλού (2012).

Τελευταίο του μυθιστόρημα Καθαρμοί, απ’ τις εκδ. Πατάκη. Διευθύνει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, στο Σύνταγμα.

Ενισχύστε την προσπάθειά μας κάνοντας μια δωρεά στο Άρδην πατώντας ΕΔΩ.

Γνωρίστε τα βιβλία των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ