Αρχική » Θα μας βγουν και ήρωες από πάνω οι αφιλότιμοι!

Θα μας βγουν και ήρωες από πάνω οι αφιλότιμοι!

από Άριστος Μιχαηλίδης

  Του Άριστου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο   

Κοίτα βρε, που θα μας βγουν και παραπονούμενοι οι ξεδιάντροποι ναιναικιστανοί. Έχουν και απαίτηση διότι τόλμησε να γράψει ο Μιχάλης Χατζηβασίλης στον Φιλελεύθερο ότι πήρε αναβολή οκτώ φορές στο δικαστήριο η υπόθεση με την επίθεση εναντίον στρατιώτη στο οδόφραγμα της Λήδρας, κατά τις διαδηλώσεις τους όταν τα έκλεισαν λόγω κορωνοϊού. Οκτώ φορές! Το επεισόδιο έγινε 29/2/2020, σήμερα τελειώνει και το 2022 και η δίκη ακόμα να αρχίσει.

Γράφουν οι αφιλότιμοι στις ηρωικές σελίδες τους, ότι δεν είναι τα δικαστήρια το πρόβλημα, είναι που εμείς στοχοποιήσαμε έναν άνθρωπο ο οποίος μάλιστα απολογήθηκε από την πρώτη στιγμή, λένε. Αλλά, δεν μας εξηγούν, αφού απολογήθηκε, γιατί δεν παραδέχεται στο δικαστήριο να τελειώνει η υπόθεση. Άλλη, όμως, είναι η λογική τους. Να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους να μην ασχολούνται μαζί τους. Στοχοποίησαν και τον Χατζηβασίλη τώρα, να μην θυμίζει ούτε ειδησεογραφικά, ούτε σχολιαστικά μιαν απλή υπόθεση, καθαρή και ξάστερη, που «δικάζεται» από το 2020, αλλά κλαψουρίζουν ότι στοχοποιούνται οι ίδιοι.

Η υπόθεση αναβλήθηκε ξανά την περασμένη Παρασκευή, 18/11/2022, και ορίστηκε για τις 6/3/2023. Έτσι πάει. Πέντε-έξι μήνες αναβολή! Και μάλιστα ο Φιλελεύθερος έγραφε ότι αυτή τη φορά η αναβολή οφειλόταν στο ότι το δικαστήριο δεν είχε χρόνο γιατί ακολουθούσε άλλη υπόθεση του 2019, πιο παλιά, δηλαδή. «Οι μακροχρόνιες καθυστερήσεις αποβαίνουν τελικά σε βάρος των υποθέσεων, γιατί από τη μια αδυνατίζει η μνήμη των μαρτύρων και από την άλλη, είναι άλλο να εκδικαστεί μια υπόθεση στην ώρα της και άλλο να κάνει τρία και πλέον χρόνια», έγραφε ο Μιχάλης.

Αλλά, οι ευαίσθητοι ναιναικιστανοί, ενδιαφέρονται μόνο να παριστάνουν τους στοχοποιημένους, τους κυνηγημένους, τι τους νοιάζουν οι καθυστερημένες δίκες!

Λοιπόν, ο κατηγορούμενος είτε έσπρωξε, είτε χτύπησε έναν φαντάρο, ένα νεαρό παιδί που βρέθηκε να υπηρετεί εκεί τη θητεία του, δεν έκανε κάποια πράξη ηρωισμού για να τον ανακηρύξουν και ήρωα. Έγινε επεισόδιο, έβγαλε τα νεύρα του σε ένα στρατιώτη -δικό μας στρατιώτη όχι του Αττίλα- προκάλεσε κοινωνικές αντιδράσεις, ανέλαβε η Αστυνομία και τον οδήγησε στο δικαστήριο. Άντε εκεί να φάει κανένα πρόστιμο (ας κάνουν έρανο να το πληρώσουν αυτοί που τον χειροκροτούν, αν είναι μεγάλο και δυσκολευθεί). Ποιον ωφελεί, όμως, να πηγαίνει στα δικαστήρια επί χρόνια. Και μαζί του αστυνομικοί, εισαγγελείς, δικηγόροι, δικαστές, μάρτυρες, να χάνουν τον χρόνο τους για να παρουσιάζονται στο δικαστήριο και να αναβάλλουν την εκδίκαση.

Οκτώ αναβολές για τέτοιο αδίκημα; Τι δικαιοσύνη θα αποδοθεί στο τέλος; Ούτε ο φαντάρος δεν θα θέλει πια να θυμάται το γεγονός. Πόσες φορές να παραδεχτούν όλοι οι σχετικοί φορείς ότι η δικαιοσύνη που αργεί δεν είναι δικαιοσύνη; Το αίσθημα δικαιοσύνης χάνεται, το δημόσιο αίσθημα ξεφτίζει, τα δικαστήρια χάνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτή είναι η ουσία, αλλά για τους ναιναικιστανούς, που διαδήλωναν στο οδόφραγμα και παρίσταναν τους παλικαράδες στα φανταράκια, η ουσία είναι άλλη, ότι έγραψε μια εφημερίδα για τη νέα αναβολή της δίκης και δεν άφησε το γεγονός να ξεχαστεί να μην τους ντροπιάζει. Θέλουν να παριστάνουν και τους ήρωες που στοχοποιήθηκαν από τους δημοσιογράφους. Οι αφιλότιμοι.

Υ.Γ. Άλλος ο Τατάρ. Ίδιος με τους «δικούς μας» είναι. Αυτούς που λέω πιο πάνω. Ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. Νιώθει κι αυτός στοχοποιημένος φαίνεται! Υπάρχουν, λέει, «φίλες χώρες», που θέλουν να αναγνωρίσουν την «τδβκ», αλλά «διστάζουν λόγω των απειλών που δέχονται». Ποιος απειλεί τις φίλες χώρες, βρε Τατάρ και κοροϊδεύεις τους Τουρκοκύπριους; Τις απειλεί το διεθνές δίκαιο; Τα Ηνωμένα Έθνη; Η Ευρωπαϊκή Ένωση; Ή, μήπως, απειλεί η Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα τις βομβαρδίσει; Μισό αιώνα στην παρανομία κι ακόμα να καταλάβεις ότι το διεθνές δίκαιο δεν το ορίζει η Τουρκία, το παραβιάζει η Τουρκία. Και γι’ αυτό διστάζουν οι «φίλες χώρες». Αν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποδεχθεί να απολέσει το δίκαιο, να το παραδώσει στις τουρκικές ορέξεις, στην παρανομία θα μείνεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ