Αρχική » Γ. Καραμπελιάς: Αποκαλυπτικά τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων – Το τέλος των ταξικών κομμάτων (ηχητικό)

Γ. Καραμπελιάς: Αποκαλυπτικά τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων – Το τέλος των ταξικών κομμάτων (ηχητικό)

από Άρδην - Ρήξη

Στη συζήτησή (24-04-2023) του Γ. Καραμπελιά με τον Λάμπρο Καλαρρύτη (Παραπολιτικά ΦΜ) σχολιάζονται τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων τα οποία είναι αποκαλυπτικά.

Στην έρευνα της Metron Analysis η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων αυτοπροσδιορίζεται οικονομικά, με βάση το εισόδημα, ως “μεσαία τάξη” με όλες τις σχετικές διαβαθμίσεις, (μικρομεσαίοι, μεσαίοι κλπ) σε ποσοστό που φθάνει αθροιστικά το 78%! Ως «φτωχοί», εργάτες ή το αντίθετο ως ανώτερη οικονομικά τάξη αυτοπροσδιορίζονται λίγοι, σε μονοψήφια ποσοστά και μάλιστα αρκετά κάτω από το 10%. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ισχυρές προϋποθέσεις για ταξική σύγκρουση, αλλά ένας μεγάλος κεντρώος οικονομικά και κοινωνικά κορμός ο οποίος λειτουργεί ενοποιητικά αλλά και ως “θεματοφύλακας” του δημοκρατικού πολιτεύματος, ανθεκτικός όπως αποδείχθηκε στις κρίσεις και στις ισχυρές αναταράξεις που βίωσε και βιώνει η χώρα.

 Υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία-έκπληξη για το πως τοποθετούνται ως προς την ψήφο τους οι διάφορες οικονομικο-κοινωνικές ομάδες τα οποία καταρρίπτουν πολλούς βολικούς μύθους.

Πηγή

Ενισχύστε την προσπάθειά μας κάνοντας μια δωρεά στο Άρδην πατώντας ΕΔΩ.

Γνωρίστε τα βιβλία των Εναλλακτικών Εκδόσεων

Ακολουθήστε το Άρδην στο Facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του Άρδην στο Youtube

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ