Αρχική » Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία θα εγκρίνουν το δάνειο μόνον εάν έχει ρήτρα εξόδου από το ευρώ;

Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία θα εγκρίνουν το δάνειο μόνον εάν έχει ρήτρα εξόδου από το ευρώ;

από admin

Του Νίκου Κονιτόπουλου από το newsit.gr 

–    Διαρροές πως πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια των σκληρών της Ευρώπης με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο κούρεμα και ”σκιάχτρο” την ελληνική χρεοκοπία.

Ο Σόιμπλε φέρεται να απαιτεί όρους υποτέλειας της Ελλάδας για παραδειγματισμό.

– Προσχηματικά η Γερμανία και οι δορυφόροι της εγείρουν νέες απαιτήσεις για να μας ”τρενάρουν” την εκταμίευση του νέου δανείου.

– Μαίνεται παρασκηνιακός πόλεμος μεταξύ Μέρκελ-Σόιμπλε και Γερμανικού ”άξονα” με ευρωπαίους τεχνοκράτες.

– Όλα θα αποφασιστούν στην σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της προπαρασκευαστικής του eurogroup ομάδας εργασίας.

Ευφορία ψεύτικη και για λίγες ώρες φαίνεται πως υπάρχει στην Ευρώπη μετά το ΝΑΙ της Ελληνικής Βουλής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euro2day, οι συνεχείς νέες απαιτήσεις του μπλοκ του Βορρά, δηλαδή κυρίως της Γερμανίας και ακολούθως της Ολλανδίας και της Φιλανδίας, απειλούν ακόμα και με ματαίωση του κρίσιμου για την Ελλάδα αυριανού eurogroup.
Πολλά θα σηματοδοτηθούν από τη σημερινή συνεδρίαση του European Working Group, δηλαδή της τεχνοκρατικής ομάδας που προετοιμάζει τις συνόδους των υπουργών Oικονομικών, και κυρίως αν από αυτή τη συνεδρίαση ανάψει πράσινο ή κόκκινο για τη σύγκληση του αυριανού eurogroup.
Τώρα πια, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Γερμανία και οι δορυφόροι της, δεν απαιτούν μόνο τις υπογραφές των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών στο νέο δάνειο, και τα 325 εκατομμύρια ευρώ που λείπουν αλλά και:
– όρους που να δείχνουν σε όλο τον κόσμο πως η Ελλάδα τιμωρείται με απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

εποπτεία σε όλη την ελληνική οικονομία με ευρωπαίους επίτροπους σε όλα τα υπουργεία.

– να αναγράφεται στη νέα σύμβαση η λύση της ελληνικής συντεταγμένης χρεοκοπίας εάν δεν αποδώσει το κούρεμα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώρες αυτές προωθούν υπογείως και άλλο έναν όρο, δηλαδή της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη εάν δεν πιάσουμε δημοσιονομικούς στόχους σε συγκεκριμένο χρόνο.

Καλά πληροφορημένες πηγές από το Βερολίνο κάνουν λόγο για ανοιχτή κόντρα μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε λόγω των συνεχών πιέσεων του τελευταίου προς την Ελλάδα.
Επίσης διαρρέεται από τις Βρυξέλλες πως οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, όπως ο Γιούνκερ, προσπαθούν να ορθώσουν το ανάστημα τους έναντι του γερμανικού ”άξονα” πριν αλλάξει τις ισορροπίες μέσα στην ευρωζώνη. Μάλιστα η πρώτη μάχη θα δοθεί σήμερα με στόχο να αποφασιστεί η κανονική διεξαγωγή του αυριανού eurogrop.

Διαβάστε και το σχετικό άρθρο του Euro2day

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ