Αρχική » Άγριοι ξυλοδαρμοί και χημικά στην πορεία διαμαρτυρίας των Αρμενίων

Άγριοι ξυλοδαρμοί και χημικά στην πορεία διαμαρτυρίας των Αρμενίων

από admin

Κάθε χρόνο τον Απρίλιο, οι Αρμένιοι οργανώνουν πορείες διαμαρτυρίας προς τις τουρκικές πρεσβείες όλων των χωρών όπου υπάρχουν αρμενικές κοινότητες. Οι πορείες αυτές είναι ειρηνικές και σκοπό έχουν να αποδώσουν  ένα ανεκπλήρωτο χρέος τιμήςστους 1.500.000 εκατομμύριο Αρμένιους που σφαγιάστηκαν από την Τουρκία το 1915.
Κατά τη διάρκεια της καθόλα ειρηνικής και ελεγχόμενης πορείας μας στην Αθήνα, χθες 23 Απριλίου, προσπαθήσαμε να επιδώσουμε  υπόμνημα προς την τουρκική πρεσβεία, για να εκφράσουμε στους εκπροσώπους της τα δίκαια αιτήματα του Αρμενικού λαού.
 Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική στάση του  υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και  του εκτελούντος εντολές Αττικάρχη κ. Ιωάννη Λιούκα, γιατί κατά  την διάρκεια της ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας χιλίων περίπου Αρμενίων, μεταξύ των οποίων παιδιά 5-6 ετών, αλλά και επιζώντες της γενοκτονίας, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών και άγριους ξυλοδαρμούς αθώων πολιτών, παρά τις εκκλήσεις των μελών της επιτροπής, με μόνο σκοπό να  «προστατέψουν» την Τουρκική πρεσβεία και να μας κρατήσουν σε  απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων, χωρίς καν οπτική επαφή, από το κτίριο της πρεσβείας. http://youtu.be/NIQgowlrPeU
Όσο για την επίδοση υπομνήματος από την επιτροπή ούτε λόγος !!! Φαίνεται πως τα δέντρα και οι τοίχοι των γειτονικών με την πρεσβεία πολυκατοικιών είναι οι κατάλληλοι χώροι για τον υπουργό για να  επιδίδονται τα υπομνήματα προς την Τουρκική πρεσβεία. Η επιτροπή  μας αρνήθηκε την επίδοση στα δέντρα και μετά τα επεισόδια η πορεία κατέληξε και πάλι στο Σύνταγμα.
Εκφράζουμε τη βαθειά οργή και την αγανάκτησή μας, κύριε υπουργέ. Πως είναι δυνατόν τη μια μέρα οι  εκπρόσωποι της πολιτείας να έρχονται και να μας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, κατά τη διάρκεια των πολιτικών μας εκδηλώσεων και την επομένη να μας «περιποιείστε» με δακρυγόνα και γκλόμπς;
Τέρμα πια η κοροϊδία. Καταλάβαμε τι σημαίνει   αλληλεγγύη. Χημικά και άγριοι ξυλοδαρμοί. Περιμένουμε στοιχειωδώς μια «συγνώμη»!
Αθήνα, 24 Απριλίου 2012
                                         ΑΡΜΕΝΙΚΗ  ΕΘΝΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αριστοτέλους 8 – Καλλιθέα 176 71
Τηλ. 2109574973 – Fax 2109572851-email: arfgr@otenet.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Βασίλης Μ. 16 Ιουνίου 2012 - 02:32

Για πρώτη φορά (επίσημα) φέτος είχε συμμετάσχει και η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής με μια μικρή ομάδα νέων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ