Αρχική » Ανακοίνωση του “Μένουμε Θεσσαλονίκη” για την δίκη της «παρέλασης του λαού»

Ανακοίνωση του “Μένουμε Θεσσαλονίκη” για την δίκη της «παρέλασης του λαού»

από Άρδην - Ρήξη

thessaloniki-mataiothike-stratiotiki-parelasi

Μένουμε Θεσσαλονίκη

Ένα μέλος του «Μένουμε Θεσσαλονίκη» και του «Άρδην», ο Γιώργος Μπύρος, κατηγορείται μαζί με άλλους 9, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, ότι τάχα «παρεμπόδισαν»  την παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου 2011. Κι όμως, τότε, πλήθος κόσμου, πάνω από 10.000 άνθρωποι –ένα πραγματικό ποτάμι της οργής– μετέτρεψε τους εορτασμούς του ηρωικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, σε μια καταιγιστική καταγγελία εναντίον σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και των μνημονίων, που οδήγησαν την χώρα σε μια νέα κατοχή.

Η μεγαλειώδης παρέλαση του λαού στη Θεσσαλονίκη υπήρξε η αιχμή μιας αυθόρμητης πανελλαδικής κινητοποίησης χιλιάδων ανθρώπων, που έλαβε χώρα εκείνην την ημέρα σε δεκάδες πόλεις και χωριά της Ελλάδας, και που εν τέλει ανάγκασε σε κατάρρευση την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Την Πέμπτη, 10 συμπολίτες μας δικάζονται «παραδειγματικά», ως «υπαίτιοι» των γεγονότων. Κι όμως, αυτός ο πανελλαδικός ξεσηκωμός προέκυψε αυθόρμητα, ήταν «γνήσιο τέκνο της ανάγκης, κι ώριμο τέκνο της οργής» του ελληνικού λαού, εναντίον εκείνων που σφράγισαν το μέλλον του μέσα στη μιζέρια της αποικίας χρέους.

Η παρέλαση του λαού δεν δικάζεται.

Να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 2011. Να παύσει οριστικά κάθε δίωξη σε βάρος τους.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 23 του Οκτώβρη, 11.30π.μ., στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Υ.Γ. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Οκτωβρίου 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ