Αρχική » Φούχτελ είσαι ανεπιθύμητος

Φούχτελ είσαι ανεπιθύμητος

από admin

Διαμαρτυρία για την επίσκεψη Φούχτελ στο Ηράκλειο

 Φούχτελ είσαι ανεπιθύμητος

* Fuchtel du bist unerwȕnscht

Φούχτελ,  ο λεγόμενος τοποτηρητής της Μέρκελ στην Ελλάδα

Από τους Πολίτες κατά του χρέους

Για ακόμα μία φορά δηλώνουμε την απογοήτευση και τη διαμαρτυρία μας για την υποτελή στάση της Περιφέρειας Κρήτης, δήμων και επαγγελματικών φορέων έναντι του Γερμανού τοποτηρητή της Μέρκελ που επισκέπτεται εκ νέου το νησί μας.

Οι πολίτες της Κρήτης δηλώνουμε πως «δεν πουλάμε» ούτε στον κ. Φούχτελ ούτε στην κουστωδία συμβούλων και επιχειρηματιών που έρχονται ως νέοι κατακτητές στο νησί.

Εναντιωνόμαστε στην εκποίηση του πλούτου της περιοχής μας (εκτάσεις για ανανεώσιμες πηγές, πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, πρώην βάση Γουρνών κτλ) που υποκρύπτονται στον όρο «ανταλλαγή τεχνογνωσίας».

Δηλώνουμε αντίθετοι στις μπίζνες που ετοιμάζει δια του κ. Φούχτελ στην Κρήτη η γερμανική κυβέρνηση (διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση φυσικών πόρων κτλ).

Διαμαρτυρόμαστε για την υποτέλεια που επιδεικνύουν οι τοπικές αρχές, με πρώτους την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και τους δήμους του νησιού έναντι του τοποτηρητή Φούχτελ. Αναρωτιόμαστε στη βάση ποιου προεκλογικού προγράμματος των περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων ζητείται η τεχνική βοήθεια των Γερμανών.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων, ειδικά για τα χαροκαμένα χωριά της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας και ρωτάμε ευθέως τον Περιφερειάρχη Κρήτης τι απαντήσεις έλαβε από τον κ. Φούχτελ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δηλώνουμε ότι θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για μετατροπή της Κρήτης και της Ελλάδας σε τόπο με φτηνό εργατικό δυναμικό, σε χώρα ραγιάδων και εργαζομένων χωρίς το παραμικρό δικαίωμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

Θα διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη Φούχτελ αύριο Πέμπτη (εννοούν την Πέμπτη 12-7), στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ όπου προγραμματίζεται η συνάντησή του με τις τοπικές αρχές.  Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσουμε υπαίθρια συνέντευξη Τύπου εκθέτοντας τις ενστάσεις μας για τα σχέδια ξεπουλήματος του τόπου μας.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να βρεθούν στο πλευρό μας στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, στις Βούτες, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις 8.00 το πρωί.

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Πολίτες κατά του Χρέους

Σύλλογος ανέργων και επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου

Ρεπορτάζ για τα όσα δήλωσε ο Φούχτελ στο Ηράκλειο (“Έλληνες ελάτε να δουλέψετε στη Γερμανία”, “για την οικονομική συνεργασία σε τουρισμό, εξαγωγές,  διαχείριση των απορριμμάτων κ.ά.”,  ότι αρνήθηκε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε για τις γερμανικές αποζημιώσεις κ.ά) διαβάστε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ